Reklama

Reklama

Casa Carnivora

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Mysteriózní / Horor
Česko, 2010, 8 min

Režie:

Josef Blažek

Scénář:

Josef Blažek

Hrají:

Tomáš Mann

Obsahy(1)

Co skrývá vyhořelý dům v sousedství? Co číhá ve tmě za jeho zatlučenými dveřmi? Stačí okamžik a dětské dobrodružství se mění v noční můru. (choze)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

MarekT 

všechny recenze uživatele

I dva statické záběry mohou někdy tvořit obdivuhodný mysteriózní celek. Na amatérské poměry slušné zpracování, o nic horší než třeba v televizních inscenacích, fascinující je především hudba, která by nedegradovala ani nějaký ten profesionální snímek. Povedlo se i vedení herců, dialogy nenutí uši krvácet. Jedinou chybu vidím v tom, že pointa by mohla být trochu údernější, nicméně když vzpomenu třeba na Zvětšeninu nebo Ptáky, tak není vůbec špatná. Nemluvě o tom, že nejednou se utli i ti největší mistři... Přiznám se, že se mi moc nezamlouvá přidávání výtvorů tohoto druhu a portfoliích jejich tvůrců do zdejší databáze, například proto, že pak tento kolos ztrácí na serióznosti, tato miniaturka je ale velmi podařená a "panu režisérovi" chozemu velmi fandím, pokud by pokračoval nějak takhle, mohl by klidně do patnácti let být i nadprůměrem středoevropské nezávislé kinematografie. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak vsechny tri filmy prezentovane na techto strankach od J. Blazka maji spolecneho jmenovatele. Tim, ze me v prubehu deje nabudi na nejakou pointu, nepredvitatelny zaver, zvrat atd. A vzdy se zklamu. Skoda, ale tento snimek ma neco do sebe a urcite se jedna o nejlepsi pocin tohoto rezisera. Dalsi dila budu s chuti sledovat. ()

Reklama

martinez. 

všechny recenze uživatele

Jednoduše řečeno, oproti Tělu a Cyborg Cheerleader: Fuckdown in Hockey Mask Camp dobrý a funkční film. Od názvu, přes herce po atmosféru, kterou má na svědomí perfektní hudba a dobře umístněná kamera plus pomalý střih. Scénárista asi nechtěl nic pokazit pointou, takže nakonec žádná není, toť bohužel není řešení, ale... Omluvím to, líbilo se mi to. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Díra ve dveřích, za kterou vás může zprznit ožralý, upocený bezdomovec, to je pro malé chlapce skutečně velké lákadlo. Tak se stane, že s touto neodolatelnou vidinou vleze do jejích útrob celkem pět amatérských herců a ztratí se v nenávratnu (nebo možná v prdeli), stejně jako pointa tohoto kasaštyku. Ale abych byl spravedlivý, na amatérský kraťas to nebylo zase tak blbé a vzít ten námět do pracek Lars von Trier, jistě by ho rozverně rozprostřel na necelé čtyři hoďky a yntoši by zase mohli v klubu zasvěceně debatovat o symbolicky propojeném zhmotnění myšlenky a pocitu do hlubokého yntelektuálňýho zážitku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jo. A bacha na ohořelí mrtvoly.“ Páčilo sa mi už TELO (CYBORG CHEERLEADER: FUCKDOWN IN HOCKEY MASK CAMP vnímam skôr len ako „iba zábavný oddych zákulisnými problémami unaveného tvorcu“), ale až CASA CARNIVORU je šupa. Bavilo ma, od hercov (detských aj dospelých) cez dialógy až po pôsobivú atmosféru (pochmúrna jesenná resp. zimná výprava, podprahová hudba). Ja by som to možno urobil trocha inak, ale v konečnom dôsledku pôsobivá urban legend, u ktorej by som sa nebránil sequelu, ani prequelu. Niečo ako moja recenzia na Recenzie.org: http://www.recenzie.org/amatersky-film/275-kratas-casa-carnivora ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • První režisérův film, kde se sám vůbec neobjeví. (choze)
  • Ač v pořadí čtvrtý film LudovicoFilmu, premiérován před filmem třetím (Assassin). (choze)
  • Snímek byl natočen ve stejné lokalitě jako režisérův debut Tělo (2007) - na dvorku režisérových rodičů v brněnské čtvrti Ponava. (choze)

Reklama

Reklama