Reklama

Reklama

Jsem brána

  • angličtina I Am the Doorway
Trailer
Krátkometrážní / Horor / Sci-Fi / Mysteriózní
Česko, 2017, 15 min

Obsahy(1)

První česká adaptace příběhu Stephena Kinga. Muž uvězněný v karanténě vesmírné lodi a podivná nemoc, která ovládá jeho tělo a mysl. Aby se zachránil, bude muset podniknout drastický krok. (Festival krátkých filmů Praha)

Zajímavosti (8)

  • Jediný herec - mim se filmování účastnil bez honoráře. (zelenymuzik)
  • Práce na filmu trvaly 5 let, než se nakonec podařilo najít vhodnou technologii atd. Natáčení navíc probíhalo 2x, jednou pro kina a jednou pro promítání v planetráriích, kvůli čemuž režisér přepracoval scénář. (zelenymuzik)
  • Hlavní roli měl původně hrát  Karel Roden, po úpravě scénáře a byl ale osloven mim Radim Vizváry. Důvodem je skutečnost, že natáčení probíhalo z vlastního pohledu hrdiny a důležitá proto byla gestikulace a vyjádření emocí rukama. Natáčení probíhalo pomocí technologie FullDome. (zelenymuzik)
  • Stephen King zhlédl na doporučení spisovatele Jacka Ketchuma předchozí Kašpaříkův snímek Seance (2009). Moc se mu líbil, což napomohlo vzniku projektu Jsem brána. (Raziel_cz)
  • Slovenský kosmonaut Ivan Bella je odborným konzultantem filmu. (POMO)
  • Jedná se o první českou adaptaci díla Stephena Kinga. (POMO)
  • Bestsellerový spisovatel Stephen King poskytl práva na zfilmování své povídky "Jsem brána" za symbolický jeden dolar. Podmínkou bylo, že film nesmí být využíván ke komerčním účelům a může být promítán pouze na filmových festivalech. (POMO)
  • Poviedka "I Am the Doorway" bola prvýkrát publikovaná v marci roku 1971 v magazíne Cavalier. O sedem rokov neskôr sa objavila v prvej Kingovej zbierke poviedok "Noční směna" ("Night Shift"). (Sancty)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Český sci-fi horor Jsem brána v Sydney

Český sci-fi horor Jsem brána v Sydney

30.11.2016

První český film podle Stephena Kinga, krátký snímek Jsem brána od režiséra Robina Kašpaříka, byl vybrán na prestižní festival sci-fi a hororu A Night of Horror International Film Festival, který se… (více)

Fulldome zážitek v planetáriu

Fulldome zážitek v planetáriu

20.04.2015

Před několika dny proběhl v Brně první "Středoevropský fulldome festival", promítající krátkometrážní filmy pro hvězdárny a planetária. Byl přístupný i veřejnosti, ale především plnil roli setkání… (více)

Reklama

Reklama