Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Alex přichází na kolej, kde má strávit příštích několik let svého života. Dojde ale k malému nedorozumění. Školní počítač považuje díky jejímu jménu Alex za muže a přidělí jí společný pokoj se dvěma studenty. Počítač se nikdy nemýlí a Alex je proti jeho rozhodnutí bezmocná. Smíří se se svým osudem a zakrátko začnou mezi třemi spolubydlícími vznikat složité vztahy. Stuart totiž touží po Alex, Alex touží po Eddym a Eddy... Eddy si zatím není jistý, jaká je vlastně jeho sexuální orientace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film - pretty open. Lara Flynn Boyle - pretty, open;) A dost bylo laciných vtípků a drobných lží. Lara Flynn Boyle je krásná ženská, ale něco mě na ní vždycky rozrušovalo. Jenže když konečně narazíte na film, ve kterém hraje někdo z Baldwinů a vy se mu nemusíte vysmívat či ho jinak hanět, jsou vaše pocity z nějaké ženštiny naprosto irelevantní. Švédská Trojka je kompaktní a živelná vztahová komedie, která nezestárne, dokud budou existovat vysoké školy a koleje. I když možná by stačil jen institut spolubydlící(ho). Dnes jen možná, ale jednoho dne zcela určitě bude klasikou. 80% ()

Maxmilian 

všechny recenze uživatele

Jen se podívejte, co dokáže žena. Někdo miluji ji, ona miluje někoho jiného. Až nečekané, v co to dokáže vyústit. Pěkný film o sexu bez sexu. Pro mě jasných 5*. Jen si zkuste vzpomenout, kdy bylo natočeno něco podobného. Trojúhelník lásky, kde jde jen o sex, ale vše je natočeno tak výborně, až kultivovaně. ()

Reklama

Chasida 

všechny recenze uživatele

I'm dancing barefoot... V daném žánru a podskupině filmů jeden z nejlepších a svých způsobem zároveň nejvtipnějších a nejlépe podaných kousků. Každá z hlavních postav v podstatě hledala kombinaci dvou zbývajících. Navíc se zde objevuje klasický kruh, kde každý toužebně hledí na člověka před sebou a nikdo nedojde naplnění. A nakonec do toho promluvil šampónový Ježíš! (75%) ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Když jsem před deseti lety ten film poprvé viděl, byl pro mě překvapením. Myslel jsem si tehdy, že jde o nějakou "novou vlnu" amerických teenagerovských komedií, které mají kupodivu nápad, vkus a sympatický humor. Pozdější vývoj a všechny díly "Amerických koláčů" mě vyvedly z omylu. O to více se mi dnes při zpětném pohledu tenhle film jeví jako výjimka, kterou stojí za to vidět znovu. zajímavá zápletka, přirozené herecké výkony a velmi citlivě natočené "erotické" scény. Takhle si představuju příjemnou romantickou komedii a řadím ji na roveň filmu o Harrym, co potkal Sally. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy odehrávající se v prostředí školy a v období (středo/vysoko)školských studií. Krušné chvíle mladistvých na jejich cestě k dospělosti. Období bezstarostného užívání si, objevování nových věcí, experimentování a poznávání a hledání vlastní osobnosti. Všechno je to paráda, dokud se do toho nezačnou míchat city. Švédská trojka je skvělým filmem, vyváženě kombinující komediální rovinu s tou dramatickou, která nastává právě ve chvíli, kdy už zábava přestane být nevinnou zábavou a začne jít "do tuhého." Rovněž se jedná pravděpodobně o jeden z nejlepších filmů známého "béčkaře" Stephena Baldwina. Ten jeho "ksichtík" s těma pronikavýma očima je zde svým způsobem i přitažlivý:) Jen škoda, že se hoši trochu více neodvážili do akce mezi sebou:) Když jsem si pročítala diskusi na IMDb, člověk se dozví, že něco mezi nimi i vzniklo, ale z jistých důvodů to nakonec bylo vystřiženo. Útěchou mi alespoň byla závěrečná milostná scéna mezi třemi hlavními protagonisty. "Proč přede mnou pořád couváš?" - "Já před tebou nikam necouvám. Jen jdu dozadu, zatímco ty jdeš dopředu." :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál Andrew Fleming. Ztvárnil postavu, která na začátku filmu křičí z okna koleje. (Terva)
  • Autobiografická komedie je založena na skutečných vzpomínkách ze studií vysoké školy režiséra Andrewa Fleminga. (Terva)

Reklama

Reklama