Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nie úplne presvedčené štyri. Je to síce úžasne natočené, nasvietené, hudobne veľkolepo podfarbené... Ale citovo vydierajúce! Vujicic je Pán človek, ktorého sa dá len obdivovať, ale táto metafora na jeho skutočný život má za následok to, že každé hodnotenie pod 5* so sebou nesie istý druh výčitiek svedomia. Je to krásne a nemôžem povedať, že by filmu niečo chýbalo. Skôr naopak, je tam niečoho přespříliš... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Obyvkle moc nevyhledávám filmy s cirkusovou tématikou, ale musím přiznat, že tohle mě vážně chytlo za srdce. Nádherná atmosféra a nádherný příběh. Něco co člověka vážně zahřeje u srdce a svým spůsobem poukáže na to, že každý má právo a i šanci na to aby byl šťastný. Jediné co k tomu stačí je věřit v to a nevzdávat se. ()

Reklama

MatesMS21 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní film, po jehož shlédnutí sem si připadal jako bavlněná košile zmačkaná týden v batohu. Kdybych věděl, že mě za deset minut zmačká, roztrhá a rozemele srdíčko na cucky, asi bych se na to stejně neuměl připravit a dopadl bych nemlich stejně. Příběh o cirkusu, v kterém každý nehledě na svůj pohnutý osud může být hvězdou (atrakcí) nejen vizáží, ale hlavně způsobem, jak se s osudem vypořádá. Příběh o naději a úctě. Několik málo minut pozitivní energie, která z vás vyprchává zatraceně pomalu. ()

Jamajdzan 

všechny recenze uživatele

Tento film bychom snadno mohli obvinit z nadměrného útoku na city diváka, místy možná až z citového vydírání. Ovšem pokud by se tolik nepodobal skutečnému příběhu hlavního herce, který jak sám říká, zůstává navzdory všem nedokonalostem dokonalým Nickem Vujicicem. Další nádhernou postavou je Mr. Mendéz. Ten si na rozdíl od většiny lidí dobře uvědomuje, že žádný člověk není omyl, a tak postavil svá představení na jednoduchém pravidle: Čím hlubší je jáma beznaděje, tím vyšší a slavnější bude odraz vzhůru, až se z ní povede člověka vyhrabat. A díky tomu můžeme během 20 minut vidět skutečnou proměnu lidských housenek v krásné motýly. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Krása vtěsnaná do dvaceti minut, které jsou nezapomenutelné do konce života. Jímavé potvrzení mé vlastní profesní zkušenosti: handicap nestaví hranice, a pokud ano, dají se překonat, i kdyby měly sebeostnatější dráty. Samostatnou zmínku si zaslouží Mr. Mendez- a to nejen za vysoce přitažlivý zevnějšek... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)

Reklama

Reklama