Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Téma lásky v této věkové kategorii, nazírané nekonvenčím pohledem a všeobecně opomíjené, je na filmovém plátně k vidění jen stěží... Axun a Maite se poprvé potkaly na střední škole, kde jejich vztah nepřekročil hranice přátelství, vymezené represivní dobou. Pak se jim cesty zcela zásadně rozešly: Axun se vdala na venkovskou usedlost, zatímco Maite procestovala svět, dokázala si ujasnit svou sexuální orientaci a nyní se jako úspěšná profesorka klavíru vrací na důchod do San Sebastiánu. Po padesáti letech se ženy jako sedmdesátnice náhodně setkávají u lůžek dvou pacientů. Nejdřív se málem nepoznají, ale záhy se dávné city vynoří ze zapomnění se stejnou intenzitou a Axun si poprvé uvědomí možnost začít vztah, v němž je pro ni všechno nové. City kdysi zakázané, které před padesáti lety ještě nedokázala a nesměla identifikovat, ji nutí přehodnotit své manželské štěstí a nastoupit cestu sebepoznání. A když ji Maite pozve na ostrov Santa Clara, je Axun postavena před rozhodnutí, jestli poslechne své srdce, nebo rozum. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (11)

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (80 egunean / FOR 80 DAYS / 80 dnů) - Kdybych nebyl tak unavený, nesoustředil se jen nato abych neusnul a dokázal si to více užít napsal bych nádherný, takto můžu napsat "jen" moc pěkný... - 9. 7. 2010 - kino Espace Dorleans - Karlovy Vary - 5. místo - 90% ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Když se spojí almodovárovská emocionální příběhová konstrukce s autentickým obsahem jednotlivých scén díky tandemu režisérů-dokumentaristů vznikne neopakovatelný a velmi silný zážitek, který dokáže z jediného pohledu či náznaku vytvořit citovou nálož. Opus magnum mladé baskické kinematografie a pro mě největší zážitek letošních Varů. ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Velmi civilně a citlivě natočeno téma lásky, jež jde napříč pohlavími i různými věkovými kategoriemi. Musím poděkovat organizátorům letošního MFF KV 2010, že tento nádherný film pustili zdarma přes filmový server MUBI a že o tom informovali na FB. Více takových počinů. Dnes jsem poprvé slyšela naživo baskičtinu... Prostě po všech stránkách silný filmový zážitek. Docela se divím, že to nikdo ještě nekoupil do klubových kin. Nebo jsem si jen nevšimla? ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Brokeback Mountain po 50rokoch, resp. červená knižnica pre pokročilých. Alebo i odpoveď na to, aké relatívne je označiť vlastný život za plnohodnotný. Zbytočných posledných 5minút ! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama