Reklama

Reklama

Kouzelný kolotoč

(seriál)
  • Velká Británie The Magic Roundabout
Animovaný / Rodinný
Velká Británie, 1990, 52x11 min

Hrají:

Nigel Planer

Obsahy(1)

Tento seriál přináší na obrazovku kouzelnou zahradu s kolotočem, v kterém žije více zajímavých postaviček – malá Florence, psík Dougal, králík Dylan, šnek Brian, kráva Ermintrúda, či čaroděj Zebedee. Tito hrdinové zažívají společná dobrodružství. Hlavní postavou je milé, poslušné a kamarádské děvčátko Florence. Jejím věrným kamarádem je psík Dougal. Dougal miluje – sladkosti a samozřejmě holčičku Florence. Ostatní věci nejsou pro něj důležité. Je velice rozmazlený a žravý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Z toho, že úvodní slovo vždycky drží kníratá přerostlá jahoda na péru (myšleno pružině), jsem ani nevím proč dovozoval, že zemí původu téhle podivnosti je Francie - a ona je to přitom pravda jen částečně, protože jde o jakousi všeKanálovou koprodukci:) S tímhle seriálem si u nás doma prostě nerozumíme... definitivně jsem to vzdal u dílu, kde se u golfu (hraného samozřejmě s bramborou, jak jinak) nechápu proč všichni před úplně každým úderem zaklínali křikem něčeho jako "Higldy Pigldy", což v normálním světě znamená něco jako "hrubou silou, úplně na náhodu"... Kdyby tam nebyl pes "Důgl", tak se na to nedívá ani naše škvrně - a i takhle se na to dívá jen proto, že zbožňuje všechny psy bez rozdílu;) Není to zlo, jen naprostá zbytečnost s líným asikokrem, hysterickou krávou, setrvale do zabržděna zkouřeným zajícem (dabuje Petr Rychlý;)), a několika dalšími postavičkami... 40% ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Tříletá dcera měla okamžitě docela zajímavý postřeh: podobnost s filmem "Karcoolka". A má asi pravdu, hudba, vizuální stylizace, legrácky, prostorová animace i hlavní hrdinka Florence ho dost evokuje. I když samozřejmě tenhle seriál je jemnější, pastelovější, plynulejší, idealizovnanější, s pomalejším tempem, určený nejmenším... Mně to moc neoslovilo - po výtvarné stránce mi to připadá příliš vyšamponované a sterilní, ale oceňuju, že děj se odehrává v jasně vymezeném prostoru a vystačí si vpodstatě jen s několika docela dobře propracovanými postavami. Zápletky v jednotlivých epizodách jsou docela milé. Ale můj šálek čaje to není. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Je to především pro děti, za zmínku ale stojí, že horší animaci vyvažují dobře vyvážené a smysluplně (rozuměj dle svého charakteru) chovající se postavy. Jeden z ranních animáků, u kterých se občas pobaví i dospělý. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný detský seriál, ktorý nemá až tak oslnivú animáciu, ale dokáže zaujať svojou hravou formou. Každá časť má navyše 11 minút, takže je to úplne adekvátne pre nejaký detský program. ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

23% / V době kdy jsem toto poprvé viděl tak to bylo nějak 2 roky potom co jsem naposled viděl Kouzelný Kolotoč, tehdy v televizi nic zajímavého nedávali a počítač jsem tehdy ještě neměl, tak jsem si z nudy pustil toto, viděl jsem asi 4 epizody a stačilo mi to, totálně nezáživné nudné, prostě úplně o hovně, pro cílovku dostačující ale pro normálního diváka spíše nestravitelné a zbytečné. ()

Reklama

Reklama