Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela cool seriál. Sice na to nekoukám od začátku, ale ty poslední série jsou zábavné. Některý ty předměty, co tam lidi nosí jsou hodně zajímavý. Na druhou stranu u jiných si říkám, že tohle si normální člověk přece nemůže koupit a ještě za tu cenu :-) Hlavní trio a jejich vzájemné slovní přestřelky a naschvály jsou taky fajn :-) ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Jednohubky z produkcie HistoryChannel ktoré nemôžu nikoho uraziť. Radšej by som však videl tuzemskú čiernobielu (a asi viac do čierna) odnož relácie s podtitulom "Čo dnes Dežo šlohol?" či "Čo sa dá z domu spenažiť, lebo do dávok ďaleko". Doba je však ťažká aj v Amerike, tak sa ľudia húfne hrnú do bazárov aby strelili rodinné klenoty či kdejaké povalové ležiaky. Máte doma nachcané vo fľaši od samotného Lincolna alebo fotku z Hitlerovej kolonoskopie? To všetko má svoju cenu. Samozrejme nižšiu než si myslíte. ()

Reklama

honza7 

všechny recenze uživatele

Fajn pořad, který učí lidi smlouvat. Zajímavé předměty, lidé kteří si myslí, že mají bůhví jaký artefakt a ono hovno. Někdy bych zpochybnil ty jejich "odborníky". Doufám, že někdy přijde zákazník se svým znalcem, který všechny kecy zpochybní. Dále mi připadá, že ten mladej vylízanec je tam jen, aby to byla napůl realitishow. Ale alespoň se občas změní prostředí. ()

Tonula 

všechny recenze uživatele

Zábavný pohled na jednání v zastavárně. Divák může podlehnout dojmu, že jsou vlastně všichni spokojeni, ale skutečnost může být trochu jiná. Podle toho, co si může člověk vyhledat na i-netu, je realita jiná a hodně se liší od seriálu. Flákač Čamlí je sympatickým zpestřením seriálu, ale zajímaví jsou i děda a syn Harrisonovi. Děda věčně zaspává za počítačem v kanclu nebo si tam hraje solitaire, Rick je zkušeným zastavárníkem, který skoro o všem něco ví a pokud neví, tak zná někoho, kdo poradí. Holt Las Vegas je velké město plné odborníků na kdeco. Kdyby to bylo jen dokumentárním zachycením nějakého děje, dal bych 5 hvězd, ale protože je to vlastně nahrané, stačí 4* ()

Iku75 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmýlit, natáčení probíhá v kulisách, které jen vypadají jako originální obchod. Je tomu proto, aby se zabránilo natáčení náhodných kupujících, takže všechny osoby, které jsou viděny v pozadí jsou herci. Výjimkou jsou osoby, které prodávají určité předměty, ovšem jejich předměty jsou už předem ověřené a ohodnocené, osoba musí podepsat formulář, že souhlasí být natáčena a vše co pak vidí divák, už je jen podle předem připraveného scénáře. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • V některých dílech se objevila slečna Olivia Black, do které se zakoukal Chumllee. Když později vyšlo najevo, že existují její nahé snímky, společnost History ji stáhla z vysílání. (Tonula)
  • Pro zákazníky bylo původně pouze parkoviště dál jižně od prodejny. Prostory na parkování severně od zastavárny, kde se nachází cedule "Pawn Shop Parking", bylo původně parkoviště pro místní státní zaměstnance, kde hrozilo, že cizí vozidla dostanou botičku nebo budou odtažena. Po zvýšení zájmu o obchod však byly prostory odkoupeny a nyní jsou užívány pro potřeby zastavárny. (oje)
  • Rick Harrison ve své autobiografii uvedl, že důvod, proč diváci vidí více návštěvníků své věci prodávat, než zastavovat, je ten, že druzí jmenovaní si často nepřejí být ve vysílání. (oje)

Reklama

Reklama