Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A jsme zase u těch kulí, že jo... Já netvrdím, že kdo neproprdí trabantem Afriku, nedojde v životě štěstí. Šťastný nikdy nebude ten, kdo si nesplní sen. A právě k tomu je zapotřebí mít kule, protože to už tak bývá, že sny bývají nereálné a heslo kazisvětů "to nejde" tak semlelo už mnoho snílků. Taky netvrdím, že tenhle dokument je nejlepší, jaký jsem kdy viděl. Není. Jenže já zaprvé moc dobře vím, že předat posluchačům a divákům autentičnost v poměru 20000km ku 96ti minutám dost dobře nejde, a zadruhé beru tuhle podívanou především jako další z mnoha motivací do příštích cest. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

"Ty vodopády jsou naprosto úžasný... málem jsem si tam zlomil nohu, málem jsem si tam zlomil ruku, máme mokrý všechny prachy, já mám promáčenej pas... ale o tom to je! :)" A přesně o tomhle jsou i jejich filmy - ne o památkách, přírodě, ale o těch řečech a jak má někdo dost velký koule na to, aby se do něčeho takovýho pustil. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Co mi to nejvíc připomíná? Takový trabantový Top Gear speciál po česko-studentsku. Dokumentární, dobrodružné, zábavné, okouzlující. A lehce fascinující. Celovečerní stopáž je sympatická, zpracování zrovna tak. Co víc říct. Takové lehce cestopisné dobrodružství, které vás určitě alespoň trochu nadchne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi na cestopis nekoukalo tak hezky, jako tady na tenhle o dvou Trabantech, kteří si to prodrandily skrz na skrz Afrikou. Hrozně jsem to těm cestovatelům přál, ale přiznám se, že i záviděl. Ano, není to hezká vlastnost, ale když to přiznám, tak proč ne. Který člověk, který má rád cestování, by jim tak úžasný výlet nezáviděl. Musel být úžasný. Vždyť ta parta prakticky zastavila svůj život zde v Česku. Studenti přerušili školu, pracující odešli z práce...a to jenom proto, aby si splnili sen a zažili zážitky, které se nikdy a za nic nedokáží zaplatit. A co je na tom nejlepší, udělali to pro diváky zábavnou formou. Afrika je různorodá, ale pokaždé se najde nějaký smysl pro humor...ať už ze života nebo v rámci samotných lidí, kteří se zde zdáli neuvěřitelně v pohodě. Takový samozvaný král rastamanů v centrální Africe asi mluví za všechno. Nicméně mě i dost překvapil fakt, že se ve střední Africe nachází velké množství českých vesnic, na které Češi vydělali svými penězi. Člověk si uvědomí, že jsem tu smsku taky kolikrát poslal a skutečně to v té Africe má smysl. Vedle domovské vlajky tak vlaje i vlajka Česká...děti se něco naučí a život tam tak budou mít o něco lepší, než by měli normálně. Jsem rád, že to má smysl. Nejen tuto skutečnost mi tento dokument dal. Dokázal mi ukázat Afriku dneška, kolikrát i humornou formou a donutil mě přemýšlet o životě, o tom, že bych jednou za život takovou životní pouť taky rád udělal. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Amatérský cestopis, jež nemá šťávu jako následující toulky po pampách Jižní Ameriky. Skromnější parta poukázala zejména na to, že Egypt je jedna velká skládka či že existují místa, kde lze vyhlásit republiku se znakem trávy ve znaku. Ale ty doprovodné kecy o tom, jak je skvělé něco překonat jsou leda tak k otrávení nálady. 85% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Na otázku proč se expedice vyhnula Demokratické republice Kongo a Zimbabwe odpověděl ´“náčelník´´ a vedoucí expedice Dan Přibáň přibližně takto: „No Demokratické republice Kongo se vyhýbáme, protože nám to nepřijde úplně bezpečný a Zimbabwe, protože Mugabe je prostě blb a všechny ty peníze, které bychom tam dali, by šly do toho režimu.“ (heyda)
  • Přednáška „Trabantem napříč Afrikou“ vyhrála hlavní cenu festivalu Caminos v Karlových Varech. (heyda)
  • Závady EGU (expediční trabant): rozbitá volnoběžka, totálně zadřený motor, rozhozený karburátor, rozbité zadní okno, utržený zadní nárazník, potlučená zadní světla, ohnutý přední nárazník, ovládání dálkových světel, uklepané závěsy výfuku. (heyda)

Reklama

Reklama