Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voják Miller (Toby Kebbell) se vrací z války v Afghánistánu konečně domů. Idyla však netrvá dlouho. Miller odhalí spiknutí, do kterého jsou zataženy zpravodajské služby a nebezpečný drogový kartel. I když mu jde o život, rozhodne se toto spiknutí překazit, i kdyby ho to mělo stát život. (toy79)

Recenze (43)

yaromir 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že jsem tenhle film viděl den po Blitz. Sám ani nevím proč, ale dojem z výborného Blitzu se zvolna přenesl i na Veterana a dopadlo to ****. Nic mi tady prostě nevadilo a nekazilo dojem - film byl koukatelný, jeho příběh docela zajímavý a konec jakš-takš snesitelný. Jindy bych tohle ohodnotil jako průměr, ale výborná chuť Blitzu mě navnadila a já jsem onu hvězdičku přidal. Konečně film i z těch hnusnějších a drsnějších částí Londýna, které jsou plné přistěhovalců a kriminality. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další ubohý, řemeslný vrah s traumatem z války, který místo péra honí v horečnatých snech Al-Kaidu a nedokáže se vyrovnat s realitou. Chudák! Macešská vlast se k němu otočí zády, i když ji tak udatně bránil před nájezdníky z Afgánistánu, kteří by se jinak vylodili v Doveru, a jelikož mu po samopalu lopata příliš nevoní, nechá se na IČO zaměstnat u zkorumpovaných tajných služeb a deratizuje v Londýně tenoristické muňky. "Brutálně akční" devadesátiminutové ježdění autem po městě a unylé sledování nějakých přičmoudláků nevytrhne ani celkem slušná závěrečná přestřelka s přátelskými černoušky z mírumilovných pouličních gangů. ()

Reklama

gpx 

všechny recenze uživatele

Veterán je film, na který bych neměl odvahu se podívat podruhé, protože se obávám, že bych tomu pak musel dát nulové hodnocení. Už po prvním shlédnutí mi přišlo silně divné především to, proč Millera vlastně vůbec na danou práci najali. Celý film tak v závěru vyústil v naprosto nesmyslnou samoúčelnou pitomost. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Téměř průměrný příběh dalšího válečného (Irák a Afghánistán) veterána, který má po návratu do vlasti problém s nalezením práce. A tak musí přijmout nabídku, která se na první pohled neodmítá. Preference má ty nejlepší a na doporučení se u podobných "zaměstnání" moc nehraje. Velmi chladný a emocionálně odtažitý Veteran, zasazený do prostředí ponurého Londýna (jeho "Projektové" části) nerozehrává zásadní příběh, ale zůstává minimalisticky při zemi, což hraje pro něj. Celou dobu sledujeme jen hlavního představitele, kterak se nutno říct vcelku realisticky vypořádává s kupícími se událostmi. Škoda jen samotného konce, ano, zřejmě takhle to v reálu opravdu většinou dopadne přesně takto, tvůrci si ale mohli připravit alespoň dovětek či nějaké důstojné zakončení. Přeci jen sledujeme film a ne příběh jednoho z mnoha. Dvě a půl. ()

gandie 

všechny recenze uživatele

Na britskych filmech mam rad zpracovani... Kdyz je film z ulic, kde vladnou gangy, drogy, zbrane, kamera se prespne do nebarevneho, spinaveho, ale prokresleneho modu, kde vidite vsechny detaily. V americkem filmu ma zapornak svitive oranzovy oblek ale stoji pod lampou, ktera neosviti ani spicky jeho bot... Briti si hraji s realitou, kdyz veterana riznou nozem do zeber, nejen ze krvaci, ale jeste ho to boli, kdyz uznaji za vhodne postavit proti sobe gang a vojaka, vidite ze herec cvicil i vojenskou taktiku a ze vi co dela... Aldspon pro me naoko. Moje dve hvezdicky jsou prave za tohle, cloveka vic vtahne realita. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Danny Turner (Tom Brooke) nastupuje do auta k Millerovi (Toby Kebbell), drží v ruce láhev Lucozade. Po nástupu do auta však pije z láhve s čistou vodou. (Spectr)

Reklama

Reklama