Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poctivé domácí potraviny, česká kuchyně, život na venkově a spousta zvířat. To jsou hlavní přísady nové dokumentární reality show, kterou začala natáčet Česká televize. Dva mladí lidé z Prahy, Honza a Veronika, se budou pod dohledem kamer snažit vybudovat fungující biofarmu. Ta vzniká za pomoci odborných poradců i ochotných sousedů v romantickém prostředí jihočeského Blanského lesa, na malebné samotě Kuklov u Brloha, kde František Vláčil natáčel nezapomenutelné "Údolí včel".
Seriál má v reálném prostředí vyzkoušet, zda a jak mohou mladí lidé z města žít na venkově. Zjistíme, jestli doma pěstovaná zelenina a chovaná zvířata mají jinou, lepší kvalitu a chuť než potraviny z hypermarketu, a představíme zcela nové i dávno zapomenuté recepty z české kuchyně. Malá farma se stane domovem koz, králíků, perliček, kachen, ovcí, kuřat, prasátek a mnoha dalších domácích i hospodářských zvířat. Honza a Veronika je budou chovat šetrně, v souladu s přírodními principy. Zbývá čas i na společenský život - dožínky, masopust a zabíjačky. A všichni jsou napjatí, zda a jak to Honza s Veronikou zvládnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Romla 

všechny recenze uživatele

Když chcete vidět, jak na sebe banda dementů sprostě řve, tak se dívejte na Vyvolené. Když chcete vidět, jak se dva normální lidi starají o pár zvířat a rostlin, a trochu si u toho odpočinout od všedních starostí, tak se dívejte na Malou farmu. ()

Kubasino 

všechny recenze uživatele

Je mi upřímně jedno, jaké je pozadí Malé farmy a jestli si pan Berka dělá reklamu za koncesionářské poplatky mě fakt žíly netrhá. Promluvte si s dětmi z města a drtivá většina vám řekne, že nevidělo živé prase na vlastní oči. Tento pořad jim takovou možnost sice nenabídne, ale alespoň ukáže měšťákům a jejich dětem, že každý obyvatel vesnice nemusí být vydlabaný vidlák a zároveň přiblíží divákům, jak to na vesnici chodí. Navíc česko-kanadský pár je mnohem sympatičtější, než ten předchozí a alespoň to sem tam vypadá, že je baví, to co dělají. ()

Gatebuster odpad!

všechny recenze uživatele

Tento pořad ztrapňuje ty co na farmě opravdu žijí a zkresluje pohled na takovýto život. Ti lidé se pouštějí do něčeho o čem nemají ani zdání, kdyby je nepodporovala ČT tak by hodně brzo skončili na chodníku... ()

montrose odpad!

všechny recenze uživatele

Ty dva vůběc nevědí, která bije. Holka by spíš měla chodit s kámoškama na diskotéky a kávičky a farmaření nechat někomu schopnějšímu. Viděl jsem dva díly a stačilo. Nejvíc mě pak pobavilo, když se zamýšleli nad tím, jestli je použitý provázek bio:) ()

viax 

všechny recenze uživatele

Naprostý otřes. Nemá to koncepci, nemá to vedení, nebýt sympatických protagonistů, je to nekoukatelné. Aha, tak už přišla další dvojice a JE to nekoukatelné. Nemají znalosti, to, že jim občas odborník utrousí moudro, z nikoho farmáře neudělá. A vlastně proč mluvíme o farmě? Moje sousedka má taky pár králíků, slepic, kozičky i ovečky, jak sama říká, měli i koně na práci v sadu a na poli, ale neříkali si farmáři ani sedláci, brali to jako záhumenek po práci v továrně, ona jako účetní, manžel jako výrobní ředitel. Tuhle osůbku by měla kamera sledovat, jak ve svých osmdesáti letech obstarává zvířata, přestavbu domu, denně ujde nejméně 10 km a po večerech sestavuje účetní výkazy. ()

fero27 

všechny recenze uživatele

Velmi se mi líbila první dvojice a bavilo mě sledovat vývoj farmy, i přes některé pro mě nepochopitelně se opakující eko/bio témata. Nevím jestli jsem si natolik zvykl na věčně nespokojenou a uraženou Veroniku nebo na Protheuse, kterého i po dvou letech neopustila chuť do práce a nadšení z budování. Každopádně po změně obsazení jsem zkoukl jen několik dílů, ale už mě to nebavilo natolik abych pokračoval ve sledování. ()

Reklama

Reklama