Reklama

Reklama

Šťastní to lidé: rok v tajze

  • Německo Happy People - Ein Jahr in der Taiga (více)
Trailer

Obsahy(1)

Navštívíme vesnici Bakhtia. Evropanům připomínají zdejší podmínky zimu, ale tady je jaro. Jsme totiž v srdci Sibiře. Nekonečná divočina kolem se nazývá tajga. Nevedou tu žádné silnice, ani železnice. Existují jen dva způsoby, jak se sem
dostat: vrtulníkem nebo lodí. Řeka Jenisej je zamrzlá. Lodě se do Bakhtii dostanou jen během pár letních měsíců. Ve vesnici žije asi 300 obyvatel, většina se živí jako lovci kožešin. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

blitzer 

všechny recenze uživatele

"Je posledního prosince. Neobvyklé teplo, jen 33 stupňů pod nulou." Syrová výpověď o životě uprostřed Sibiře, kde je absolutní svoboda člověka vykoupena jeho tvrdou prací v extrémních podmínkách. O lidech, kteří zde žijí, se dá ale říct, že jsou naprosto svobodní, protože si tento způsob života zvolili sami a vyhovuje jim. A proto o nich lze skutečně prohlásit: Šťastní to lidé. Ke zhlédnutí zde. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hezky dokument, ktery ukazuje rok ziti na Sibiri. Rusove mi svym zpusobem byli vzdy sympaticti a dokumenty o jejich zvycich a naturelu jsou vdecnym tematem. Zit mimo civilizaci uprostred "niceho" neni pro vsechny a tito lide se s tim umi vyporadat lepe (Genadyj) ci hure (delnici zavisli na alkoholu). Jejich zrucnost, kdy s rucnim naradim dokazi ze stromu vyrobit lyze ci lode jsou obdivuhodne. Stejne tak repelent z brezove kury ci po lesich rozestavene pasti na zver. Ac je mozna ono "stesti" z nazvu filmu nadhodnocene, stoji za videni. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Příroda sibiřské tajgy je krásná i drsná zároveň, stejně jako její obyvatelé, kteří dokáží žít bez výdobytků moderní doby, ale stejně jako tomu bylo i jinde v Rusku, i sem se dostal alkohol. Země lovců zvěře, kteří žijí podle svých pravidel, daleko od civilizace a jejich zbytečností, společně po boku svých věrných psů, kteří jsou pro lovce po dlouhou dobu jedinými společníky v nelítostné studené divočině. Jeden z mála dokumentů, který vám ukáže autentické techniky lovu, pokládání pastí a tvrdého života trapperů. 85 % ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Atraktívna téma pre moderného mestského človeka, ktorý napriek veku neprestal byť trochu chlapcom s jeho túžbou po dobrodružstvách a romantike. Téma výborne spracované a maximálne autentické. Niečo samozrejme ostalo nevysvetlené, chvíľami už boli náznaky, že táto Sibírska idyla nebude trvať večne ale celkový dojem je veľmi pozitívny. A prekvapili ma múdre slová lovcov nevyčítané z kníh, ale z tajgy. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Opět dokumentární neděle, ale musím přiznat, že už jsem viděl opravdu hodně mnohem zajímavějších dokumentů. Tenhle z tajgy mě nějak extrémně nebavil. Nejvíc mě zaujala výroba lyží a kanoe, to mi vyrazilo dech, jinak mě lovení moc neoslovilo. Jako v každém dokumentu je tady pěkná příroda, ale to už mi tak nějak nestačí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama