Reklama

Reklama

Velryba titánských rozměrů hraje ústřední roli v tomto svižně natočeném akčním hororu, ve kterém se pro nějakou tu mrtvolu skutečně nejde daleko. Děj se odehrává v nedaleké budoucnosti. Doktorka Michelle Hermanová (Renée O'Connor) se připojila k posádce ponorky USS Pequod pod velením kapitána Achaba (Barry Bostwick), který chce za každou cenu ulovit obří velrybu. Čím je posádka blíže k cíli, tím se Achabovo nutkavé šílenství zvyšuje. Konečně se podaří ponorce kytovce objevit. Stane se Moby Dick obětí, nebo se kapitánovy plány zhroutí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Je na palubě bál, však v podpalubí - škoda! - / přerazil Moby kýl a dovnitř teče voda. Tenhle odpad! dávám s láskou, protože myslím, že o něj tvůrcům šlo. Pustila jsem si to jen proto, že jsem chtěla zas jednou vidět moře, což se bohužel nepovedlo. Točilo se evidentně na rybníku Brčálník, co je ve dne docela obyčejný, ale sotva ho večer přikryje černočerná tma, začnou se tam dít podivuhodné věci. Nejdříve to ve vodě zažbluňká, pod břehem zakuňká, v rákosí lupne, ve vrbě hrkne a teprve potom se objeví… Moby Dick. :) Tu slupne loďku, tam si přilepší helikoptérou, posádka bývá v ceně. Jen tomu paznechtovi Achabovi není jeho apetit po chuti – snad že chudák Moby kdysi vzal zavděk jeho škrpálem, v němž Achab omylem zapomněl nohu. To je toho. Bavila jsem se víc než V srdci moře. To sice bylo precizně seriózní, ale kytovec neuměl skákat, na souš se mu nechtělo, natož aby vydával „absenci zvuku“ (prostě držel hubu). ()

maniak.sused 

všechny recenze uživatele

,,Co je to za zvuk?" - - ,,To není zvuk. Spíš neco jako absence zvuku." - - ,,Jako díra ve vode." - - ,,Ano." Gabrielle zo Xeny sem s výzorom Britney Spears za zenitom zapadla pomerne dobre. Scéna, kde sa na monitore premietajú telá obetí veľryby za príhovoru kapitána v zmysle ,,Aj vy môžete byť takíto vojnoví hrdinovia.", je výborná (ťažko opísať, treba vidieť). Inak však Moby Dick neprichádza s ničím novým, Megaveľrybe chýba charizma niektorých iných asylumáckych monštier a celý dej pôsobí až príliš komorne. Herci hrajú síce dostatočne zle, ale v celom kontexte pôsobí väčšina z nich ako komparzisti a tak tradičné kultové dialógy strácajú na údernosti. Ostal by som na jednej hviezde, druhú pridávam za hore uvedený dialóg. ()

Reklama

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Kapitánovy plány se zhroutí stejně rychle jako celý tento pokus přijít s něčím opravdu COOL. Ještě že jsem si dvd nekoupil, to bych se musel nakopat! Vyrazit z peněženky 99kč za takovou stupiditu s převelikými lacinými triky?! To teda opravdu nee... A už vůbec nebrat Asylum a hardcore dabing od Řitka video!!! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

" Velký bílý Otesánek, ponorku si chroustá. Achab šílí, mořský vánek... ztichnul, je tu pomsta!" Když nenažraný kytovec udělá dietní chybu (taky znám) a místo chobotničkami a malými žraloky se začne cpát ponorkami, vrtulníky, lidskými končetinami a jinou nezdravou stravou, jeho Body Mass Index je v háji a stane se z něj nezdravě přerostlý Moby, latinsky Vorvaňa Sylum. Je sice ohrožený vyhynutím, ale má odvážné a velké (aby taky ne) srdce. Se scenáristou (obdařeným inteligencí mořského planktonu) se popral statečně a v rámci asylummožností i zábavně, což oceňuji. Námořní řád, dablhvězdu Hermana Mellvila, mu připínám na jeho velký ocas (Moby's Big Dick), v případě že se jedná o samici (není jasné), samozřejmě jen slušně na hřbetní ploutev. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ľudia od Asylumu vedia ako na mňa. Vedia ako mi navodiť výbuchy smiechu, aj keby som bol tesne pred smrťou. Moby Dick je opäť ďalší z klenotov prerastených potvor, ktoré sú lačné po všetkom čo sa hýbe, lieta či pláva. Asylumáci asi nemajú veľmi v láske námorníctvo, keďže každý ich film ktorý sa točí okolo morských potvor, vyznie ako banda totálnych úbožiakov s IQ detí materskej školy. Aby som však nebol zlý, najdementnejší kapitán predviedol najvačšiu ukážku improvizácie v dejinách kinematografie, pri ktorej McGyver vyznie ako trápny zelenáč. O hercoch či efektoch sa pri týchto filmoch nemý zmysel baviť. No ak sa človek dokáže odosobniť a vypnúť svoju výplň lebky čaká ho nekonečná plejáda absurdných situácií, ktoré natrhnú vašu bránicu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama