Reklama

Reklama

Living with Michael Jackson

(TV film)
  • Slovensko Michael Jackson ako ho nepoznáme
všechny plakáty
Velká Británie, 2009, 49 min

Hrají:

Michael Jackson

Obsahy(1)

Kráľ popu Michael Jackson poskytol tvorcom tohto dokumentu exkluzívny prístup do svojho súkromia. Dokument ponúka informácie o vývoji mimoriadneho talentu tejto svetovej hviezdy. Známy novinár Martin Bashir strávil s Michaelom Jacksonom osem mesiacov. V sérii rozhovorov nakrútených v Amerike a Európe sa rozprávajú o rôznych aspektoch života tejto hudobnej legendy. Dokument prináša aj unikátny pohľad do "Neverlandu", Jacksonovho bývalého domova. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Několik minut zajímavejch záběrů ze soukromí MJ prokládaných několika rozhovory, při kterejch Bashir nešetřil často velice nepříjemnejma otázkama. Až se divím, že to buď sám MJ nebo někdo z jeho týmu nezarazil. Odpovědi byly vesměs mlžící a infantilní. Z dokumentu jsem si odnesl především poznání, že tenhle geniální hudebník byl už v době natáčení (2003) dost mimo a je hodně pravděpodobný, že na tom byl podobně i pěknou řádku let předtím. Celkem smutný, občas až nepříjemný. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zřejmě zkrácená verze Living with MJJ pro slovenského diváka, hmm. Jako správný fanda jsem to zkoukla znovu a připoměla si pro mě vtipné situace. Nejlepší ty kolem obchodu s "cetkama" ve Vegas. Jak stupid Bashir komentuje nejšťastnějšího vedoucího na světě. :-) Michael nakupuje: "This this this this this." Šokovaný Bashir při odchodu: "Po návštěvě takového zákazníka můžete jít rovnou do důchodu." :-)) B. k Michaelovi: "Vykoupil jsi asi 80% obchodu!" MJ: "Když myslíš?" B.: "Co jsi císař nebo Ludvík XIV?" MJ: "Máme stejný vkus." Aneb kdo z koho, kdo vlastně tahá za pomyslné nitky?! B. jako bastard a šmejd, FUCK YOU. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto dokumentu si myslím, že Michael Jackson bol ešte väčší čudák. Väčšina jeho piesní je úžasných, no jeho súkromný život sa mi zdá prapodivný a vôbec mu nerozumiem, ani tento dokument mi k tomu nedopomohol. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Nemůžu nenapsat k tomuto dokumentu vysvětlení - místa je tu dost. Martin Bashir je anglický novinář pákistánského původu. Pracuje jako žurnalista od roku 1986 pro televizní stanice BBC, ABC a v poslední době NBC. Proslulost získal svými rozhovory s princeznou Dianou v roce 1995, a Michaelem Jacksonem v roce 2003. Dokument „Living With Michael Jackson“ natáčel Bashir v roce 2002 po domluvě 8 měsíců, kdy byl Michaelovi neustále v patách. Podle očitých svědků a Michaelova kameramana, který dokument snímal současně, je vidět, jak mu Bashir celou dobu tvrdí, jaký je úžasný otec svým dětem a skvělý člověk a že tímto dokumentem zajistí, aby se to konečně dozvěděl celý svět. Michael mu důvěřoval a pustil ho do svého domu, do svého soukromí…Výsledek byl zcela jiný. Tím, jak Bashir vynechal důležité detaily, vložil své vlastní zaujaté komentáře k nevinným záběrům, představil světu Michaelův nevyvážený portrét. Bashirovým cílem bylo Michaela zesměšnit a ukázat jako podivína žijícího mimo realitu, který se podezřele obklopuje mladými chlapci a neustále dostává své vlastní děti do nebezpečných situací. Veškeré Michaelovo chování označil a ukázal jako nevhodné a znepokojující.. Mnohé mediální osobnosti označily Bashirův dokument za „žlutý žurnalismus“. Pro Michaela znamenala spolupráce s Bashirem vrchol konstantní ztráty důvěry, kterou zažil s kýmkoliv, koho pustil do své blízkosti. Škoda však už byla napáchána. Po Michaelově smrti se Bashir nestyděl odvysílat mimořádnou zprávu ve svém zpravodajství: „…všichni jsme šokováni a hluboce zarmouceni dnešní zprávou. Všichni jsme byli nadšeni vyhlídkou znova ho uvidět vystupovat v Londýně. Slyšet tyto zprávy je velmi, velmi smutné. Jistě, když jsem s ním točil dokument, byla tam sporná část týkající se jeho vztahu s mladými lidmi. Ale pravdou je, že nebyl nikdy odsouzen za trestný čin a já sám jsem nikdy neviděl nic špatného. …“ Anglická tv, která má zakoupená práva, původní Bashirův dokument zkrátila a vynechala některé momenty. Výsledkem je tento "nový" dokument, který ovšem ze života Michaela Jacksona nevysvětluje opět vůbec nic... ()

Hermanka 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdy mělo býti něco označeno za skutečný ODPAD, tak je toho opravdovou vzorovou ukázkou původní dokumnet Living with Michael Jackson. V celé své "kráse" a plné stopáži, by mohl být klidně používán jako ukázka ve skriptech pro žurnalisty a dokumentaristiku. Na pozici mistra manipulace. Ale jsem tady od toho, abych hodnotila tuto sestříhanou a okřesanou verzi. Což je problém, jelikož vím, že původní dokument zničil hlavnímu hrdinovi opravdu život. Za to, že někdo vzal nůžky a udělal z tohoto díla 49 minut, dávám jednu hvězdičku. Mít tu jedinečnou možnost trávit s Michaelem Jacksonem 8 měsíců, mít možnost vést otevřené rozhovory, a být u toho jak tráví všední dny. Když pominu hnus ve kterém Jacksona uvedl, napadá mě že Martin Bashir je nejen podlý, ale i blbec. Desítky zajímavých otázek, které nepadly. Situace, ve kterých jsme mohli Jacksona vidět. Nůžky to nespasily. Vzít to tak do ruky třeba Helena Třeštíková... . ()

retrogirl2 odpad!

všechny recenze uživatele

Najděte si na netu neodvysílané záběry. Je to fakt hnus. Majkl nebyl úplně normální člověk, ale co z něj ten chlápek dělá... ()

Unterschleif 

všechny recenze uživatele

Neskutočná snaha robiť zo všetkého senzáciu a falošná ľútosť zo strany tvorcov. Nemôžem povedať, že by to nebolo zaujímavé pozeranie ale to len kvôli tomu, že Michaelovi kladú tie najpálčivejšie otázky a jeho odpovede ho nútia srať si do huby. Nie som síce psychológ ani psychiater ale podľa toho ako sa kráľ popu správal a čo rozprával v tomto dokumente súdim, že to tak povediac nemal v hlave v poriadku. ()

Johanita 

všechny recenze uživatele

pan Bashir mi prostě není sympatický a chová se v dokumentu jako necitlivý blbec. Ta jedna hvězda jen jen a jen pro Michaela! Dokument vám sice ukáže něco z jeho života a tvorby, nicméně je to spíše pohled do světa novinařiny, co se neštítí téměř ničeho... aneb, jak se dá realita zmanipulovat pomocí chytře volených otázek. Sarkasmus a nadřazenost pana "důležitého a velkého" novináře vyčuhuje z každého druhého komentáře. Blee... zajímavý komentář: jasse ()

sahier 

všechny recenze uživatele

Tento dokument som videla dva krát , prvý krát v roku 2005 a teraz , aj teraz som dospela k rovnakému názoru , že ho spovedal novinár ,ktorý nemal pri tak citlivom človeku ako bol Michael Jackson stráviť ani minútu svojho života. To že MJ žil detský život v dospelosti bolo dôsledkom jeho detstva ,ktoré neprežil ako iné deti , určite mal aj určité psychické predispozície , že fungoval o čosi viac zameraním na seba , určite zohralo úlohu aj neobmedzené množstvo peňazí. Keď ho však porovnám s hocijakou bežnou známou celebritou ovplýval oveľa menej narcisistickou povahou ,alebo falošným altruiazmom ,ako je bežné. Celá spoveď na diskreditáciu jeho správania k deťom vyznieva trápne a ničila aj mňa ...najkrajšia Michaelova veta zaznela na konci dokumentu , keď povedal: " Ľudia už nejedia pri jednom stole " ....tým povedal všetko . Je smutný tento svet ,keď pri všetkom a za všetkým ľudia hľadajú len sex..... ()

RoCho 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o ořezanou verzi původního dokumentu z roku 2003, ale i tak nemohu dát kladné hodnocení za to co tento podvodník Bashir Michaelovi udělal. O Michaela Jacksona se zajímám jíž od dětství. Znám všechny jeho písničky a dost toho mám načteno. Kategoricky odmítám všechna obvinění z pedofílie. Michael Jackson nebyl normální, ale byl to ten nejhodnější člověk jakého si můžete představit. Neublížil by mouše, natož pak dítěti. Byl tak hodný až byl naivní a na to bohužel doplatil. Ve svém životě se obklopoval lidmy, kterým důvěřoval, ale ti s nim neměli vždy dobré úmysly a šlo jim jen o jediné. Prachy!!! Tento dokument je toho perfektním důkazem. Bůh ti žehnej Michaeli.. ()

Reklama

Reklama