Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento seriál nám připomene tři největší bitvy, které na světě proběhly. Slavnou řež Alexandra Velikého, bitvu u Waterloo a ofenzívu v Ardenách. Rekonstruovanými masovými scénami, ultramoderními vizuálními efekty, podrobným rozborem dobových zbraní a komentáři vojenských expertů se tento seriál řadí k filmovým dokumentům, které seznamují diváky s dějinami opravdu unikátním způsobem. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (19)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Hraný dokumentární film zaměřený na poslední německou ofenzívu v ardenském lese v prosinci 1944. To, co mě upoutalo, abych se na to podíval, byly hrané scény. Je to nezvyk, když je celý dokument vyprávěn hranými scénami. A musím říct, že rozhodně nejsou k zahození. Je sice dost vidět, že jde o počítačovou tvorbu, ale jako hraný film je to překvapivé zpestření. Bohužel jako dokument to moc nefunguje. Sice se dozvíme ty nejznámější informace, ale nic víc. A to mě zklamalo. Dokumenty s archívními záběry jsou v porovnání mnohem poučnější. Co se mi ale líbilo, byl průvodce zbraní, který komentoval Dale Dye. ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokumenty patří mezi mé oblíbené pořady a na tenhle jsem se těšil z důvodu že uvidím dokumentární rekonstrukci této bitvy. Jelikož se zajímám i o historii, tak musím konstatovat že spoustu důležitých údajů a osob bylo opomenuto. Dobrý dokument by měl obsahovat především přesné statistické údaje ze kterých se divák dozví to co ho zajímá. A v tomto dokumentu bylo vše polovičaté, ani mnohokrát opakované stejné záběry mě nepřesvědčily že bych měl dát více než 40%. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je fér hodnotit na základě jednoho dílu, ale co už. Vysloveně se mi nelíbí, jak tenhle seriál udržuje při životě mýty a stereotypy. Ne, ne každý německý vojevůdce je uřvaný magor a Napoleon opravdu nebyl nízkého vzrůstu (francouzské stopy byly delší než anglické, odtud mýtus o prckovi). (1 110.) ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Lukrativnost tématu samotného bohužel nemůže přehlušit kvalitu jeho zpracování. Krom faktických nesrovnalostí (přeceňování vojenského a historického významu ofenzívy v Ardenách a jejího potření) toto nese rysy povrchního a vysoce infotainmentového dokumentu, kde vystupují "odborníci" s vizáží středoškolských děvčat s adekvátně banálními příspěvky, popř. expert na zbraně z komerční střelnice. Pochvala snad za uvěřitelnost hraných částí dokumentu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně typicky hraný dokument, ve kterém některé záběry vidíme i 5x a zcela okaté jsou digitální triky. To ale nic nemění na tom, že se podařilo natočit zajímavý a poutavý filmeček, hodící se hlavně pro školní promítání v dějepise, ačkoli o histografických faktech by se tu jistě dalo dlouho spekulovat. Pro dnešní povrchní mládež však solidní přiblížení světové historie. Film spadá pod sérii Battleground: The Art of War. Hudba: Ramón Balcázar ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama