Reklama

Reklama

Poirot řídí Orient expres

(TV film)
  • Velká Británie David Suchet on the Orient Express
Velká Británie, 2010, 45 min

Režie:

Chris Malone

Hudba:

Nainita Desai

Hrají:

David Suchet

Představitel slavného detektiva v neméně slavném vlaku dojede až do Prahy! Ne, nejde o nějakou „zapomenutou" epizodu legendárního britského detektivního seriálu. Dnes budeme cestovat v současnosti, doopravdy a s hmatatelným člověkem, nikoli s literární postavou. S Poirotem Agathy Christie má však dnešní film hodně společného. Pojedeme totiž slovutným Orient expresem, vlakem, který léta své největší světové slávy zažíval v první polovině minulého století a který ve své detektivce Agatha Christie proslavila, a průvodcem nám bude muž, který Hercula Poirota ve zmíněném seriálu nezapomenutelným způsobem ztvárnil – David Suchet. Vydejme se s ním na cestu unikátní vlakovou soupravou, která dnes opět v plné kráse brázdí Evropu a do níž pasažéři nastupují nikoli s touhou po luxusu, ale s nostalgií. Davidu Suchetovi se během jízdy dostane mnohých poct, ale jednu chvíli by mu záviděl každý malý kluk – to když mu strojvůdce na chvíli svěří řízení. Není také bez zajímavosti, že vlak i dokument končí v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Orient expres je jedním z mnoha důkazů lidské šikovnosti a smyslu pro krásu. Připomenutí starých časů, kdy i klika nebo odkládátko na hodinky či klíče měly estetickou hodnotu. Cesta nádhernou krajinou Evropy. Alpy, Benátky a samozřejmě....nejkrásnější město světa...PRAHA. Trochu zamrzelo, že film nekončí pohledem na Hradčany, alespoň že Vyšehrad se mihnul. A neodolatelný Suchet! ()

progression 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně povedený dokument. Hercule Poirot (tentokrát bez knírku) nás nesmírně zajímavou, poutavou i vtipnou formou provádí celou historií i všemi možnými zajímavostmi, které se týkají legendárního Orient expresu. Dozvíme se toho opravdu mnoho a dostaneme se i přímo do "zákulisí -zázemí" tohoto historického maxivlaku, kam má "Poirot" díky své nadnárodní popularitě samozřejmě přístup. Spousta zajímavých záběrů z cesty po legendární trase a jednotlivých zastávkách ukazuje jak ohromnou popularitu historický expres samozřejmě i díky nejnovějšímu Poirotovi stále má. Vražda se samozřejmě žádná nekonala a expres úspěšně dorazil kolem Vyšehradu až do krásné Prahy a to přímo na smíchovské nádraží, což je tedy dost "vtipná a působivá" zápletka. To se asi nakonec střihač i režisér museli při "sestřihávání finále" i filtraci méně důstojných záběrů a zátiší docela dost zapotit... Jen jestli původní stopáž nebyla šedesátiminutová a nějaká vražda nehrozila tam :-) ()

Reklama

Huguette 

všechny recenze uživatele

Krásný a vřelý dokument, ve kterém je nenásilně podána historie Orient Expressu v souvislosti s historií Evropy, dále se člověk dozví o provozu tohoto pozoruhodného vlaku a ještě se může pokochat pohledy na krásná Evropská města a krajinu. Vše je vyrovnaně a nenuceně promícháno, David Suchet je zde sám za sebe a působí velmi seriózně a sympaticky. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Hercula Poirota a tenhle dokument se mi moc líbil. Nejenže je David Suchet představitel Poirota, je i charismatický herec,který má cit pro hraní a je to příjemný člověk. Pěkný dokument nás provede Evropou a uvidíme krásnou krajinu, připomenutí starých časů i představení slavného Orient Expresu. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Herec s nejlaskavějšíma očima prý v dětství chtěl být strojvůdcem a láska k vlakům mu vydržela až dodnes. V tomto milém dokumentu můžeme cestovat víc jak 3000 km tímto „palácem na kolech“ a užít si jeho kultivované společnosti – tentokrát ovšem bez knírku a mordů. :) Představitel nejskromnějšího detektiva všech dob nadšeně fotí, směje se, glosuje, zasvěceně se probírá historií, a září štěstím, když může nejslavnější vlak na světě chvíli řídit. Jedna z nejhezčích hodin, které jsem kdy s Poirotem strávila. A navíc skončila v Praze. :) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama