Reklama

Reklama

Beyond Black Mesa

Krátkometrážní
USA, 2010, 12 min

Film inspirovaný světem videoherní série Half-Life. Příběh je zaměřený na osobu Adriana Sheparda a skupinu členů odboje, kteří se snaží přežít v postapokalyptickém světě. Ve chvíli, kdy okupační síly Combine zahájí konečný plán útoku s cílem odstranit poslední z těch, kteří zůstali, musí odboj varovat zbývající přeživší masovou invazi, jinak bude lidská rasa čelit svému úplnému vyhubení. (MartinezZ)

(více)

Recenze (33)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ A jupí, další kraťásek ze světa Half-Life. Dobré nápady a akce jsou ale vyvažováno poměrně komorní atmosférou a pár zbytečnými WTF. ~ I za $1300 lze udělat mnoho a tahle parta mladých lidí je vzala a vrazila do filmečku z prostředí světa HL. Znovu se objevujeme u skupinky, malé skupinky, odbojářů, prchajících před Combine jednotkami a snažících se sabotovat jak jen to je možné. Celé je to doprovázeno velmi vkusnou hudbou, která do HL světa sedne, a hlavně skvělými efekty a zpomalovačkami, které jsou efektní, na tak malém místě za tak krátkou dobu trochu přeplácané, ale nehnidopišme :) ~ Smůlou je zde komorní atmosféra, kdy chybí ukázka začlenění HL do reálného světa, jako u staršího Escape form City 17 a i Combine jednotky byly o něco lepší v Escapu, byť jim nesvítily kukadla, což tu působilo efektně a bohužel i dost krátce. Zapomenout se nesmí ani na poměrně zbytečný boj jeden na jednoho a poněkud zvláštně dosazení zombies z L4D, kteří asi měli být zombiemi napadenými Headcraby, na které už ale ze 1300 doláčů moc nezbylo. ~ V každém případě další pokud a ukázka, že svět HL snese i jiné příběhy, pouze se točící "okolo toho všeho". Jen tak dál :) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, všechno to moc hezky vypadá, ale občas se chlapci nechali příliš unést. Zombie připomínají spíše jiný úspěšný titul od Valve (Left 4 Dead) a bitka s vojákem combine si tak hrozně ráda půjčuje různé cool vychytávky z akčních filmů, až z toho zapomíná na svou vlastní tvář. Ukázka technických schopností pěkná, ale kde je ten film? Kratší a jednodušší Escape From City 17 byl sympatičtější fanouškovský počin. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

To že to bolo inšpirované pc hrou Half - life niet pochýb, dokonca tvorcovia použili aj to isté logo, ktoré hru sprevádzalo a technické vymoženosti mi pripomenuli Minority report. Scenár je klasický, takže veľké prekvapenie nenastalo, ale dobre pôsobilo zapojenie viacerých nepriateľov. V niektorých momentoch počítačové triky a režisérske schopnosti dostali svojou kvalitou "film do sedla" (striekajúca krv na kameru pri lynčovaní kladivom, či akčný súboj vojaka a zdravého muža a podobne). Našli sa tam aj nejaké negatívne veci a jednou z nich bolo pre mňa aj to, že vo filme sa nevyskytujú dialógy priamo, ale je to podané formou rozprávania. 70% ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce moc hezké. Amatérský snímek inspirovaný sérií Half-Life, který s minimálním rozpočtem nabízí spousty podívané. Ale i přes to, že základnu štábu tvořili fandové této hry, tak se to ani zdaleka nedá přirovnat k "half-lifu". Scénář otřesný, výběr herců taky, ale chválím to nasazení. 55% ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která stojí za nějakou kladně hodnoticí zmínku je vlastně celý vizuální koncept. Ať už to jsou efetky, kostýmy či kamera vše je v naprostém pořádku a řekl bych, že i na amaterský počin ryzí nadprůměr. Jenomže obsahově mě to ani trochu moc nezaujalo a to se považuju za velkého fandu původní herní předlohy. Celý příběh nemá pointu což se potvrdí i závěrem, který možná u někoho vzbudil nějaké emoce, ale né u mě. Proto hodnotím dvěmi možná dvěmi a půl hvězdami. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je několikrát záběr na uzavírací kohout, v angličtině "valve", což je i stejný název společnosti, která hru Half Life vytvořila. (Brousitch)
  • Film je natočený na kameru Canon HV20. (MartinezZ)
  • Rozpočet: 1 200 USD (Say)

Reklama

Reklama