Reklama

Reklama

Normalis

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Normalis začíná v Praze roku 1968. Mladá režisérka Helena Winkelmannová se pouští do natáčení svého prvního vysněného filmu, potkává herecké hvězdy Honzu Fránu a Magdalenu Gallasovou a ještě netuší, že tenhle rok pro ni bude více osudový, než si myslela, a celý její příběh vyvrcholí až o patnáct let později... Film ukazuje na osudech 3 individualit lesk a bídu filmového průmyslu během minulých dekád. Rozbíjí sny mladých umělců, aby z nich udělal oběti doby, společnosti i jejich vlastních tužeb a snů. Nechává je prát se s osudem aniž by viděli světlo na konci pomyslného tunelu. Světlo, jenž je důmyslně skryto za vysokou hradbou překonání sebe sama... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (17)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Že se občas ztratíte v ději? V tomhle případě žádný problém. Atmosféra snímku vás strhne, originální vizuální stránka, vtipné hry s barvami, modely šedesátých i sedmdesátých let, experimenty v záběrech a střihu společně s vkusně vybranými melodiemi vás přenesou na pomezí světa hrdinů a vašeho vlastního. Vnímáte film i sami sebe, vaše myšlenky se prolínají s těmi hrdinů, smějete se, vzpomínáte, přemýšlíte... Někdo k tomuto zážitku potřebuje Bélu Tarra, mně stačí Jan Wolf. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

NORMALIS - magazín plný bezchybných obrázků, břitkých komentářů a povědomých charakterů, kterému však po rozpohybování chybí vnitřní provázanost a celistvost. První půlhodina i přes to šlape, ale postupné přibývání postav a rozpadající se příběh zapříčiňují, že druhou polovinu snímku musí divák prakticky protrpět. Nicméně vizuálně se jedná o neskutečný počin. Obsahově spíš klipovitá koláž s pár dialogy obšlehnutými z NINE a Devil Wears Prada, ale to je ve výsledku celkem jedno. Imaginární lásky a Single Man dostali českou vizuální odpověď. PS: Anna Forstová v hlavní roli - nová, svěží, neokoukaná a hlavně dokonalá. ()

Reklama

foils 

všechny recenze uživatele

Dost netradiční zpracování normalizace, navíc vyprávěné netriviálním způsobem. Je velká škoda, že tento film nevznikl s profesionálním zázemím - nota bene když člověk vidí, na co se státní peníze naopak dávají. Nejvíc to odnesl zvuk (netvrdím, že se nutně musely použít postsynchrony, ale hercům téměř není rozumět) a i nějaký ten dramaturgický zásah, který by režiséra přiměl se trochu krotit, co se týče stopáže i množství postav, by nebyl od věci. Jinak ale filmový styl a vizuál super, soundtrack super, jediné, s čím jsem měl trochu problém, byla volba představitelky hlavní role - Anna Forstová je pohledná a věřím, že i talentovaná herečka, ale tu osudem zmítanou režisérku jsem jí moc nevěřil. ()

Clarka 

všechny recenze uživatele

Pouze souhlasný komentář s těmi předchozími - krásná podívaná, dobové detaily neskutečně dotažené, hudba parádní, herci také, ale obsahově nesnesitelně dlouhé, člověk s postavami nic necítí, a tak ho po úvodní půlhodince přestávají zajímat. Každopádně klobouk dolů před panem režisérem. Holt jen příště nechat scénář na někom jiném. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Kurde a to bylo co?? Už po deseti minutách se mi ježily chlupy i na místech kde jimi vůbec neoplývám, po dvaceti mně začala bolet lebeňa a po obvyklých třiceti jsem měl chuť rozbít přehrávač. Asi šlo o střihový polodokument, ovšem silně dementní. To se nedá popsat, to se musí vidět. Nebo raději ne!!!! 221120113000/12525/12808 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno v období dubna 2005 - září 2009 v Praze, Karlových Varech, Berlíně a New Yorku. (POMO)
  • Film Normalis s přibližným rozpočtem pouhých 60 000 korun nepočítá s běžnou distribucí v kinech. Je určen jako nekomerční projekt, promítaný v rámci filmových festivalů a přehlídek. (POMO)

Reklama

Reklama