Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Tirion 

všechny recenze uživatele

Čtveřice neznámých tváří (dobře až na Benedicta), neznámý režisér, neznámý autor... Prostě "no name" film. A komu to vadí? Nikomu! V tomhle snímku má vše svou hlavní roli. A protože se nikdo nesnaží být výraznější než ten druhý, jedná se o dokonalou symbiózu všeho, co vidíte, slyšíte, cítíte. Bez patosu a potřeby moralizovat, ale s patřičnou dávkou nadsázky a pokory se dostal na svět jeden z nejlepších snímků roku 2010. Těžko uvěřit, že neprorazil. Holt, je to no name film. Vzkaz do ČR: takhle se točí hořká komédie! ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Absolutní nuda. Šíleně patetické a nesmyslné. V životě jsem neviděla takovou kamarádskou čtyřku, jaká je tady prezentovaná, s tak blbými dialogy a vyumělkovaným příběhem. Scéna na pláži strašná. Rádoby vtipná a rádoby šáhlá, ale ve skutečnosti strašná. A chudák Benedict musí hrát tak dojímaného a dojemného chytrého mladého muže na odchodu ze života, že nad tím sám musel uronit nejednu filmovou slzu. Co jsme komu, my, poctiví filmoví fanoušci udělali? ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film na první pohled humorný, hned na druhý však velmi, velmi smutný. A smutný nejenom kvůli tomu, že je tu jeden z hrdinů nemocný rakovinou v posledním stádiu, ale i tím, že se naše dětské sny podaří naplnit jen málokomu, většina však zabředne tam, čemu se jako mladší smál, film o ztrátě ideálů a taky o tom, že si každý hledáme to své místo v životě, ať už nám do jeho konce zbývají roky anebo týdny... To vše natočeno bez zbytečného patosu, naopak, očekávejte řádnou dávku černého britského humoru s vynikajícím Benedictem a čarokrásnou britskou přírodou. Dojímavé tím nejčistším způsobem. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Už při odjezdu party kamarádů někam do neznáma jsem si říkala, že tento film nebude nikterak zábavný ale spíše poučný z toho směru jak si užít života apod. Nemýlila jsem se ale o užívání života v podstatě nebyla řeč. James, který je opravdu na pokraji svých sil v mladém věku v posledním stádiu umírá na rakovinu a jeho kamarádi dá se říct asi ti nejlepší kamarádi na světě co kdo kdy může mít ho doprovází. Chtěla bych vidět tak hodné, ochotné a skvělé lidi jako ti tři, že se obětovali pro celoživotního přítele. Chápu Jamesovo poslední přání umřít v moři lépe než v příšerných bolestech na posteli ale na můj vkus byl film trochu moc napěchovaný hádkami všech 4 účastníků výletu, kdyby se ubralo tolik intrik film by neměl chybu. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Jediný film, který mě rozesmál, když se mi z tváří řinuly vodopády slz. Third Star patří k jedněm z mých nejoblíbenějších britských nezávislých kousků, a to zejména proto, jak s černým humorem a neskutečnou lidskostí popisuje tragický úděl mladé party lidí. Remember that you were loved by me and that you made my life a happy one. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)

Reklama

Reklama