Reklama

Reklama

Woodstroke

(amatérský film)
Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor
Česko, 2011, 35 min

Obsahy(1)

Bezejmenný hrdina bloudí zničeným světem. Pronásledován nemilosrdnými lovci a nebezpečnými monstry se snaží uprchnout, místo toho proniká stále hlouběji do záhadné Zóny, ze které není úniku... Postapokalyptické sci-fi s prvky hororu. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní dílko. Výborné lokace - docela by mě zajímalo, kde se to natáčelo. Perfektní hudba - pokud tedy není odněkud vykradená :) Subjektivně z toho mám dobrý pocit, celkový dojem ale trochu sráží herecké výkony a neoriginalita námětu - ve Woodstroku snad není scéna či motiv, který bych už neviděl stokrát jinde. Je mi sympatická přiznaná béčkoidnost, naopak stopáž bych ocenil výrazně kratší, sledovat na netu video dlouhé přes půl hodiny je utrpení. Muselo to dát strašnou práci a věřím, že tvůrci si natáčení užili. Teď už jen doufat, že stejně dobře se u toho budou bavit i diváci :) Konec nemá chybu! ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Veľmi prekvapivý film, ktorý má podľa mňa nedostatky len v kratšej stopáži, námet sa mohol kľudne prepracovať až do celovečerného filmu, ďalej zvuk dialógov, neviem, či tvorci nahrávali zvuk na interný kamerový mikrofón, pri zvukoch to funguje celkom v pohode, ale dialógy sú dosť pohltené a mnohokrát nie je rozumieť, čo ktorá postava vraví, ak je ďalej od kamery, alebo je otočená chrbtom. Čo sa týka hereckých výkonov, ono je to tak pol na pol. Áno, je to amatérsky film, takže človek musí rátať s tým, že neherci nebudú podávať úžasné výkony, ale poniektoré postavy drmolili text tak, že som zaregistroval len nezrozumiteľné "vmzrooicxapsonmv". Inak hodnotím toto dielko ako nadpriemerné. Kamera, vizuálne efekty sú na perfektnej úrovni, aj réžia je dosť dobrá. :) ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(2,5* za kamenictví) V amatérském filmu se málokdy vidí, že by chování postav bylo více amatérské než vizuál (proč ho nestřelil rovnou do hlavy? proč si nedal pár vteřin na nalezení brýlí, když očividně "zas tak nespěchal"? proč tohle a proč tamto? a co ten zavřený noutbůk?). Kdybyste aspoň najeli na "hláškovací" kolej, to by bylo hned o něčem jiném (JAne, co takhle jednou "vidim hovno"? vždyť jsi vtipný chlapík). Tohle je jen obrázkově mírně nadprůměrné nůďo se skvělými lokacemi - a takové to mohlo být roztomilé béčko. Ale na Zone Adventures of Blind Milosek se těšim, to zas jo. .......... (btw při čtení názvu se pořád nemůžu zbavit dojmu, že jde o nějaké pr0n) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Veskrze pozitivním na Woodstroke je, že je skvělou ukázkou toho, co všechno se dá v českých amatérských podmínkách (a údajně za poměrně málo peněz) vytvořit. Zároveň je to však i negativum, neboť film v podstatě není ničím jiným než akčně-vizuální onanií, zbytečně dlouhou, po čase již značně nudnou a později již veskrze prudící. Ten příběh naprosto neodpovídá konečné délce, která je minimálně půlku svého času jen sebeprezentací opulentních a okázalých režisérových vizuálních choutek. Dobře, potěšilo mě, že je tedy možné tohle všechno na koleně vytvořit, ale film toho potřebuje více, alespoň na to, aby zaujal mě. Na druhou stranu si můžete být jisti, že taková monstra jako v tomhle, jste v žádném českém filmu ještě neviděli/y a pravděpodobně ještě hodně dlouho neuvidíte. Tím chci říct, že byla minimálně pozoruhodná. Technicky nejlépe zvládnutý český kraťas, co jsem viděl, ale jinak tenhle směr není moc můj šálek kávy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych dal míň, protože mínusů to má dost, ale já jsem člověk, který ocení každý aspoň trochu lepší český pokus o sci-fi nebo o horor - a Woodstroke je obojí dohromady, dokonce to je i akčňák. Český akční sci-fi horor jsem snad fakt ještě nikdy neviděl, a že já toho viděl z české tvorby dost. Kamera je snaživá, lokace jsou docela dobře vybrané, něco jako příběh to taky má (nebo to aspoň odněkud někam jde, i když to není vůbec domyšlené), docela dobré triky (na amatéra), nějaká atmosféra tam taky byla a je na tom i dost znát snaha. Dolů to ale tahá špatný zvuk, špatné herecké výkony, chaotické akční scény (kterých tam na mě je zbytečně moc) a ten fakt, že Haluza asi netuší, co je to scénář, protože s tím dějem se tady nepracuje vůbec, ale právě to bych ocenil nejvíc. Takhle to vypadá jako český Cloverfield, ale rozvinout co jsou ta monstra zač, k čemu chtějí lidské oči a kde se tu vzala a hned bych byl spokojenější. Přiznávám že nadhodnocuji, spíš by to bylo na 2*, ale akční sci-fi horor v českých končinách už snad nikdy neuvidím asi ani na poli amatérských filmů. Hodně slabé 3* ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama