Reklama

Reklama

The Quiet Earth

Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
Nový Zéland, 1985, 91 min

Obsahy(1)

Muž, Zac Hobson (Bruno Lawrence), se probouzí a zjišťuje, že je na celém světě sám. Podle jeho předpokladů v tom má prsty jistý vládní projekt, který podle všeho selhal a lidstvo tak zmizelo během jednoho lusknutí prstu. Vyvstává však otázka, proč právě on apokalypsu přežil a také, je-li opravdu jediným člověkem na Zemi... (3DD!3)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

srncek

Žili, pretože v okamihu záhuby všetkých ludí oni traja boli na prahu smrti...už nežili ale ešte neboli mrtví.

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Môže mi to niekto vysvetliť???Čo sa vlastne stalo,že zmizli všetci a prežili len tí,čo sa v danom okamžiku snažili umrieť?Čo teda bola tá príčina zmiznutia všetkých ľudí a prečo sa potom dostal na inú planétu,keď umrel?Pre boha to bola zlátanina najväčšieho kalibru......a čo to mali furt s tým Slnkom?Takýchto nezmyslov sa dá ponatáčať na tony a tí herci no coment..41%

na příspěvěk reagoval majo25

Muzz

Muzz (hodnocení, recenze)

Všimnul jsem si, že lidi tento film srovnávají s "I legend", jediný co s tím má společného, je velký úbytek obyvatelstva :)
Na tomhle filmu je zajímavá ta myšlenka, že naživu zůstane pouze ten, kdo měl v daném okamžiku zemřít (autonehoda, sebevražda, apod). Účelem zopakování pokusu pak je, aby zůstal nakonec naživu opravdu jen jeden, a tím se přesunul do jiného světa.
Velkým plusem pak byla hudba v té době u nás relativně neznámého Vangelise. Film vysílala televize Premiéra (předchůdce Primy) po 23h ve všední den, někdy koncem 90.let.

lienkovo

lienkovo (hodnocení, recenze)

nevolal sa tento film (keď bol u nás v TV kedysi dávno :-D) "Mĺkva zem"? ak je to on, strašne rada by som si ho zas pozrela .. !! ;-)

separovac

separovac (hodnocení, recenze)

Obecně vzato bych spíše očekával nový prostor pro změnu rize jiných myšlenek k tvorbě lepšího světa, schopnost poučit se./Filozofický nadhled/.Avšak komentáře a informace o filmu směřují jiným směrem po shlednutí. Hl. postava příběhu je spjata se svým osudem poněkud udiveně, ale časem si začíná uvědomovat, že musí nálezt dalšího člověka a s pokračujícím dějem vstupují s probíhajícím děním další postavy. Nehledejme v tomto filmu ponaučení, neboť kontext událostí nenaznačuje nic blizkého tomu.

Reklama

Reklama