Reklama

Reklama

House Hunting

  • USA The Wrong House (neoficiální název) (více)

Dve rodiny prichádzajú na obhliadku domu s výhodnou kúpou. Práve cena je pre obe zainteresované strany najväčším lákadlom. Staré príslovie  "Nie je všetko zlato, čo sa blyští"  v tomto prípade platí na sto percent. Po niekoľkých hodinách sa však ukáže, že voľba tohoto domu nebola najšťastnejším riešením. Je totiž úzko prepojený s temnými tajomstvami oboch rodín. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (42)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„House Hunting“ patří k celkem zajímavým pokusům na poli nezávislého hororového filmu, který ale rozhodně není dotažen k dokonalosti. Nemůže se mu vzít, že šlo primárně o atmosféru, což je dobře, protože se to mnohdy u mainstreamu nevidí, tam je na první pohled jasné, že jde hlavně o to, aby dostali lidi do kina. Přesto mě „House Hunting“ nedovedl naplno uhranout, abych mu dal více jak 40 %. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

"Vítejte na pozemku číslo 6485. Klidně se tu porozhlédněte..." Skoro nulové očekávání, ale o to větší nadšení. Takto si představuji mysteriózní horor. Pěkně pomalu ubíhající, nechající diváka koupat se v nevědomosti situace, stejně jako postavy. Podobné scénáře tu již sice byli, ale zpracování v House Hunting mě strhlo. Atmosféra snímku mě pohltila a jak film plynul, více a více se stupňovala a až do konce je snímek zahalen tajemnem o situaci. Prostor postavám byl dán dostatečný a nemyslím si, že byly zahrány špatně. Marc Singer byl ke konci vynikající. Komu se snímek zdá dlouhý, tak ho nechápu. Tento, a jemu podobné, snímky podle mě potřebují čas a prostor na budování atmosféry. Pěkně pomaloučku, polehoučku. A to se tomuto snímku pro mě povedlo na jedničku s parádním závěrem. A že někdo i po skončení snímek nechápe? Ale notak. I když osobně také nemám všechny puzzle filmu v hlavě poskládaná, tak výsledný obrázek mám. Kdybych chtěl, tak samozřejmě nedostatky naleznu, větší či menší. Asi snímek prožívám, a chytil mě, více než ostatní, ale mohu ho jen doporučit, jelikož pro mě Eric Hurt odvedl dobrou práci. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mystery horor o dvou rodinách, co spolu uvíznou v domě uprostřed lesů. Z místa, bůhví proč, nejde zdrhnout, každý den nacházejí ve spižírně stejný počet konzerv, vozíčkář začne chodit a navíc se tu prohánějí duchové. Všem členům začne samozřejmě hrabat (ještě aby ne, každej den žrát ty sračky z plechovek), tudíž přijde na řadu vybíjená, kde hlavní slovo drží nadpřirozené síly. Jenže se tak děje absolutně bez zájmu, napětí nebo překvapení. Drtivá většina téhle šílené stopáže je pak vyplněna konverzačkami, a ten hnusný kamerový filtr celku taky zrovna nepřidá. Leda tak pořádný joint. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní béčko se vším všudy. Tak jsem i k tomuto filmu přistoupil, takže mně vůbec nevadili herečtí odpadlíci, dokonce bych i v rámci možností označil Hurtovu filmařinu jako dostatečnou, ne-li zdařilou. No ale co u mě těžce narazilo, je scénáristické rozpracování regulérně mysteriózní zápletky, která sice sama o sobě není nijak originální, ale potenciál s sebou pořád nese. Po velmi slušné cca. první polovině filmu by mě ani ve snu nenapadlo, ani ve snu, že děj spadne do nejtrapnějších kolejí s vyústěním, *SPOILER* které jsem si po 10 minutách filmu říkal, že se díky největší trapnosti a čitelnosti určitě stát nemůže. Omyl no... . *SPOILER* Takže celkově jo, dá se na to podívat, ale existují lepší kousky, které nebudu jmenovat, abych nedostal zmrdaný. 49% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Neskutočne zdĺhavá a nudná psychologická mysterióznosť, ktorá sa chce chvíľami ešte aj drzo vydávať za horor. Čo by nevadilo, keby si aspoň dokázala udržať zaujímavosť dlhšie než v začiatku, kedy sa dve rodinky dostavia na prehliadku odľahlého domu, ktorý plánujú kúpiť. Z neznámeho dôvodu sa im však nedarí odísť a tak tu spolu musia skysnúť na dlhý čas, resp. až kým nevyriešia o čo tu ide. A odvtedy začína nezáživná dramatická inscenácia s nesympatickým osadenstvom a nezaujímavou výplňou. Navyše je nudne natočená, so šedivým, uspávajúco nevýrazným audiovizuálom, nekonečne pôsobiacou minutážou a nezvládnutým záverom, ktorý pre mňa už hraničil s paródiou. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Když Emmy (Janey Gioiosa) vidí hocha v okně, je v záběru jednodílné okno. V domě ale ukazuje na okno čtyřdílné. (Litsarch)

Reklama

Reklama