foto

Marc Singer

  • nar. 29.1.1948 (69 let)
    Vancouver, British Columbia, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento herec se narodil 29. ledna 1948 v kanadském Vancouveru. Na začátku své kariéry vystupoval v regionálních divadlech. V té době začal dostávat nabídky do televizních filmů. Jeho sestrou je herečka Lori Singer.

První úspěch zaznamenal ve filmu DVA SVĚTY JENNIE LOGANOVÉ. Dalším úspěšným snímkem byl film režiséra Teda Posta s Burtem Lancasterem v hlavní roli JDI, ŘEKNI SPARTSKÝM. Velký úspěch zaznamenal v roce 1982 jeho statečný hrdina Dar ve fantasy snímku PÁN ŠELEM. Marc Singer zde hraje potomka královských rodičů, které nechal zavraždit velekněz Max (hraje ho Rip Torn).

Také Dara měl potkat stejný osud. Před smrtí ho zachránil jeden z chudých farmářů z nedaleké vesnice. Ujal se ho a vychoval ho jako svého syna. Dar získal při svém narození schopnost rozumět řeči zvířat. Film se stal velmi populárním. V roce 1991 vzniklo pokračování nazvané PÁN ŠELEM 2: BRÁNOU ČASU a v roce 1995 pokračování PÁN ŠELEM 3: BRAXOVO OKO. Věrnými Darovými přáteli na cestě boje proti temným silám zla mu jsou orel Sharak, tygr Rout, lasičky Podo a Godo a věrný přítel, silácký bojovník Seth.

Toho si ve filmu PÁN ŠELEM zahrál John Amos a ve filmu PÁN ŠELEM 3: BRAXOVO OKO pro změnu Tony Todd. V letech 1998 - 2001 vznikla seriálová podoba tohoto snímku. Postavu Dara zde hraje australský herec Daniel Goddard. Marc Singer hraje tajemného mistra, který připravuje Dara na rozhodující bitvu se silami zla. Za zmínku stojí také jeho dobrodruh Matt Cantrell v seriálu DALLAS. Mezi další seriály, ve kterých se Marc Singer objevil, patří KOŘENY a scifi seriál V. Hostoval v seriálu TO JE VRAŽDA, NAPSALA.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2013 House Hunting
Last Letter, The
2011 Lásky v resortu
2010 Republic, The (TV film)
2009 Válka draků
2008 Oko dravce
2006 Menší zlo (TV film)
2004 Smrtící skály
2002 Angel Blade
2001 Determination of Death
L.A.P.D.: To Protect and to Serve (TV film)
1997 Lancelot: Guardian of Time
1996 Pán šelem - Braxovo oko (TV film)
Spravedlnost ulice
1995 Bojovník
Příběh zločinu
Zóna robotů
1994 Silk Degrees
1993 Mořský vlk (TV film)
1992 Komando andělů
Spiknutí
1991 Beastmaster 2 - Pán šelem: Branou času
Biohazard
Chlad horkých nocí
Siluety smrti
Vražedná hra (TV film)
1990 Dan Turner, Hollywoodský detektiv
Muž zvaný Sarge
Pronásledovatelé 2
Vášeň a sex
1989 High Desert Kill (TV film)
1988 Born to Race
1987 Shades of Love: Indigo Autumn (TV film)
1984 Her Life as a Man (TV film)
1983 V (TV film)
1982 If You Could See What I Hear
Pán šelem
Paper Dolls (TV film)
1981 For Ladies Only (TV film)
1980 Zapomenuté město na Planetě opic (TV film) - a.z.
1979 Two Worlds of Jennie Logan, The (TV film)
1978 Jdi, řekni Spartským
Sergeant Matlovich Vs. the U.S. Air Force (TV film)
1977 Never Con a Killer (TV film)
Something for Joey (TV film)
1976 Taming of the Shrew, The (TV film)
1975 Journey from Darkness (TV film)
1974 Things in Their Season (TV film)
1973 Columbo: Dvojitý šok (TV film)
1972 Cyrano de Bergerac (TV film)

TV seriály

2015 Arrow (TV seriál)
Jmenuji se Oliver Queen (S03E23)
Tohle je tvůj meč (S03E22)
Pád (S03E20)
další epizody (5)
2007 V: The Second Generation (TV seriál)
1999 Pán šelem (TV seriál)
1988 Quest for Power, The (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
V (TV seriál)
V (TV seriál)
1980 Contender, The (TV seriál)
1979 Kořeny (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
1977 Harold Robbins' 79 Park Avenue (TV seriál)
1976 Jigsaw John (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)

Dokumentární

2004 UnConventional

TV pořady

1984 Battle of the Network Stars XVII (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace