Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Výchovný film pro poslední ročníky amerických základních škol. Naučí nebát se orálního sexu, protože to ve čtrnácti dělají všechna děvčata už pár let. Naučí je, že se nemají upejpat říci si o protihodnotu, hochy učí tahu na bránu a tomu, že orální sex od čtrnáctky má cenu maximálně 10 dolarů, protože to moc neumí. Učí rozvíjet své sexuální fantazie vyprávěním kamarádkám. Pak se film taky zaobírá riziky videokomunikace bez videa na jedné straně, to se rozumí, že na ně může bafnout někdo nad hrobem už přes 20. Ten je 1000 let za opicemi a neví, že sex s mládeží je to nejhojnější, co v (nejen) americe je k mání, a proto může holčičkám ublížit. Točil to někdo z těchto staříků, neb si myslel, že k přiblížení se mládeži občasné decentní použití slova FAK pomůže přehlušit dialogy šustící papírem, které jsou tak ukecané, že by zfleku fungovaly lépe jako rozhlasová hra. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chce to být sociálně uvědomělé, realistické a tíživé, místo toho je to (postupně) otravné, nudné a směšné. A až v pár posledních minutách teda taky trochu tíživé a silné, no. Kdyby se hlavní čtrnáctiletá (!) postava nechovala jako kurvička (byť chápu, že jednou z funkcí toho filmu mělo být upozornění na to, proč a jak se z dítěte něco takového může stát), měl by její osud na diváka větší dopad. Takhle je to jen na všech frontách nepříjemné a otupující. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film ma vážne znepokojil a vážne rozrušil a to spolu s manipuláciou divákom, že to bolo všetko presne takto podľa skutočnosti, dáva vynikajúci zážitok za veľmi lacný peniaz. Znepokojivý je film v dvoch stránkach. Prvá je tá kľudná, nehororová. To tam v severnom Hollywoode a blízkom okolí plus mínus 1000 kilometrov musia mať fakt dobre nastavené morálne hodnoty, že si štrnástky čo by anabaptistky chodia na zvrátené párty, kde v kuse húlia. Buď drogy, alebo kamarátov. No a potom je tu tá kriminálna časť, ktorá napriek chýbajúcim "veľkým" záberom (vyskočia asi tri) dokazuje. že aj z jedného málo viditeľného záberu kopania jamy sa dá urobiť silne rušivý zážitok. Pre mňa pomer investície a poskytnutého zážitku jednoznačne v prospech zážitku. Ktorý už vyhľadávať nebudem. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako natočený dle reálné události - ba dokonce s využitím reálných záznamů. Prvních asi pět minut jsem to autorům žral, ale pak mi začalo být trochu podivné, jaktože nikdo ve filmu netelefonuje "normálně", a jak by se dostali autoři k záznamům z web kamer a telefonních hovorů a dalších vymožeností. V první polovině filmu se takřka nic neděje, a tak se můžeme jednoduše seznámit se sexuálním životem jedné z čtrnáctiletých dívek (která se se vším samozřejmě svěřuje světu) a vůbec. Pak začíná jít trochu do tuhého a posledních asi dvacet minut fakt tuhne krev žilách. Držet si film napětí posledních minut tak v hodnocení přitlačím, ale přece jen, začátek je trochu až příliš roztahaný a nudný.. A nezbytné ponaučení - děti, dávejte si pozor s kým na internetu mluvíte, ať nedopadnete takto... ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Hodnotím o něco výš, kvůli užitečnosti takového snímku. Půlka filmu jsou únavné a ,,poučné,, tlachy tupých čtrnáctek. Pak šok z fotek probere, nicméně si člověk uvědomí, že snímky nejsou autentické a děsivost poklesne. To platí i pro závěrečnou nahrávku. Nicméně představivost pracuje, takže je to hustý pořád docela dost. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Keďže film je založený na sérii skutočných prípadov únosov detí, verejne ho podporil aj Marc Klaas, zakladateľ nadácie KlaasKids Foundation, ktorá sa venuje predchádzaniu zločinom na deťoch a pomáha pri nachádzaní nezvestných. (Arsenal83)
  • Goi uviedol, že film natočil ako "budíček" pre rodičov. (Arsenal83)
  • Film sa stal popkultúrnou senzáciou v novembri 2020 po tom, čo sa stal virálnym na platforme sociálnych médií na zdieľanie videí TikTok, kde získal 83 miliónov videní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama