Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jen další z řady amatérskych "found footage" filmů, které spoléhají na to, že když vezmou dnes populární téma, bandu neherců, kteří ani za mák neumí hrát.... tak udělají silný a velmi dobrý film. Ne... neudělají... poslední dvacetiminuta, z které jsou zdejší komentátoři tak strašně vystříkaní je jen přehlídka hovadin (a budu se zase opakovat) sehraná neherci, takže z ní nemůžete mít špatný pocit, spíš se nudite (anebo jako v mém případě se budete koukat na stopáž a hrát hledání min). Pokud máte rádi horrory a tudíž jste viděli opravdu hodně disturbing kousků.... tak se zdejšími "myslel jsem, že mám silný žaludek, ale tohle mi prostě vyrazilo dech" komentátory nenechte zmást. Je to slabota. Jediné, co mi přišlo opravdu disturbing byla dvě fota Megan... kdyby místo poslední příšerně nudné a špatně zahrané dvacetiminutovky ukázali koláž fotek, myslim si, že by to mělo o dost silnější dopad. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Horor??? Tohle kritérium radši škrtněte a nechte v žánrech jen drama. Příběh koncipovaný v dnes produktivním stylu ruční kamery o dvou čtrnáctiletých kamarádkách, z nichž nejdřív zmizí jedna a následně i druhá krátce potom, co si zaskypují s neznámým Joshem. Zatímco ostatní věří tomu, že dívky spolu utekly, neboť o tom často mluvily, pedofilní Josh je obě znásilnil a zavraždil. To není horor, to je bohužel skutečný úděl našeho světa. Ovšem poslouchat čtrnáctku, jak básní o kouření penisů a leze z jednoho večírku na druhý, to je horor. ()

Reklama

Yoda sama odpad!

všechny recenze uživatele

Ťažké téma (?), totálne zle uchopené sebastredným idiotom a wow! efekt spôsobený dvomi fotkami a krátkym videom, ktoré by za žiadnu cenu ani náhodou únosca nenahral... a všetko to maskujú ako "true story", pritom tomu chýba elementárna logika toho, ako funguje internet a komunikácia medzi tínedžermi. Lebo áno, všetci medzi sebou komunikujú cez video hovory. Sračka. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ta holka v mym sklepě já miluju jí slepě Dělám všechno pro ní ona jenom slzy roní. Odkaz ktorý nám tu zanechal dungeon master Josef Fritzl nenechal na svoje filmové prevedenie dlho čakať.. Samozrejme ide o úplne iný príbeh ale dievčatá,maniakálny sklepmistr a pivnica zostali ingrediencie v svojej podstate nezmenené . Ale po pravde, mal som čo robiť aby som to dopozeral.. úvodná 3/4 hodinka bola nesmierne nudná...Bolo to ťažko neautentické ale tvárilo sa to vážne ako smrť. Jediné čo tu stálo zato bolo posledných 22 minút psychického teroru, mučenia a násilia ... No a samozrejme ešte tie 2 nechutné fotky, niekde v polovičke, ktoré tam tvorcovia strelili ešte pred tím než bol divák pripravený na morbidity ... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chce to být sociálně uvědomělé, realistické a tíživé, místo toho je to (postupně) otravné, nudné a směšné. A až v pár posledních minutách teda taky trochu tíživé a silné, no. Kdyby se hlavní čtrnáctiletá (!) postava nechovala jako kurvička (byť chápu, že jednou z funkcí toho filmu mělo být upozornění na to, proč a jak se z dítěte něco takového může stát), měl by její osud na diváka větší dopad. Takhle je to jen na všech frontách nepříjemné a otupující. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Niekoľko rokov po vydaní filmu oslovila produkčná spoločnosť v Mexiku Goia, aby urobil remake filmu v španielskom jazyku s mexickým obsadením. Goi ponuku odmietol, pretože sa nechcel vrátiť k tak pochmúrnej téme. (Arsenal83)
  • Film sa stal popkultúrnou senzáciou v novembri 2020 po tom, čo sa stal virálnym na platforme sociálnych médií na zdieľanie videí TikTok, kde získal 83 miliónov videní. (Arsenal83)
  • Režisér se inspiroval zejména případem Ashley Pond a Mirandy Gaddis. Jejich vrahem byl Ward Weaver. (smetyl)

Reklama

Reklama