Reklama

Reklama

Vzestup a pád třetí říše

(seriál)
  • Česko Třetí říše (více)

Unikátní seriál, který nám prostřednictvím vzácných, dosud nikde nezveřejněných amatérských záběrů pomůže pochopit, jak probíhal rozmach i katastrofální pád nacistického Německa. Události můžeme sledovat z pohledu lidí, kteří onu dobu zažili na vlastní kůži a byli očitými svědky lesku i strašlivě bídného konce Třetí říše. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (6)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dychberúce, mrazivé, desivo reálne.... Na základe skutočných archívnych a súkromných filmových záberov, s odborným komentárom no zároveň veľmi pútavým... Nemám slov a ani dosť superlatívov, ktoré tomuto dokumentu rozhodne prináležia. Ten, kto sa zaujíma o vznik, priebeh a pád nacizmu, tak toto je to pravé orechové. Nič lepšie v tomto smere už nenájdete. Masterpiece. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý dokument je prednesený v skvelých archívnych záberoch. Niektoré z nich videné už stokrát, niektoré, súkromné sú celkom nové. K tomu všetkému je prednes, ktorý popisuje situáciu, miestami sa objavujú citáty ľudí, ktorí vtedy žili. Čo mi však vadilo bola občasná nepresnosť. Ukazujú napríklad židovský pogrom z Pobaltia a hovoria, že to sú Nemci, pritom ide o známe zábery s lotyšských jednotiek, ktoré takto odpravovali Židov. Inokedy je to všetko tak ladené čisto pro-spojenecky a hovoria, že s napadnutím Poľska už každý Nemec musel vedieť, že tentokrát je tu neodvratná svetová vojna s Anglickom a Francúzskom. Vážne? Hlavne, že v Británii to nevedeli a snažili sa o prímerie ešte v roku 1940. Nebyť Churchilla, aj by k nemu došlo...V anglickom origináli k vzhliadnutiu tu: https://www.youtube.com/watch?v=AG726uamib0 ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že takto koncipovaný dokument (mix propagandistických filmů, domácích "videí" a zpravodajských záběrů) ani slovem (obrazem těžko) nereflektoval ve svědectvích současníků čistku v NSDAP (Noc dlouhých nožů), přivítal bych i zmínku o produkční firmě UFA a špičkově vybavených filmových studiích v Babelsbergu či bayreuthských Wagnerových slavnostech. ()

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takýto hysterický paškviľ a demagógiu len tak nedáš dokopy. Jeden z bonbónikov: 4.9.1939 anglické bombardéry zhadzovali tony letákov nad Nemeckom. Historický nezmysel, letáky zhadzovala Luftwaffe 4.9.1939 nad Waršavou aby ju Poliaci opustili. A takýchto cipovin je tam neúrekom. ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Dokument History Channel srhnující podmanivým způsobem osobní pocity novinářů, vojáků, členů NSDAP i obyčejných Němců z období od konce první světové války v roce 1918 až do pádu Třetí říše v květnu 1945. Na výběru domácích videí jednotlivců je přehledně ukázána postupná proměna názorů a postojů Němců od počátečního ponížení Versailleskou mírovou smlouvou, přes naděje spojované s příchodem Hitlera a nacistů k moci až po závěrečné vystřízlivění, deziluzi a odpor vůči tomu, čeho byli více či méně dobrovolně všichni součástí. ()

Reklama

Reklama