Reklama

Reklama

Pearl Jam Twenty

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o skupině Pearl Jam zachycuje roky, které vedly ke vzniku kapely, roky šílenství, které nastalo brzy po dosažení hvězdné slávy a následnému stažení ze světel showbyznisu. Film byl sestříhán z více než 1200 hodin málo známých záznamů kapely. Je to definitivní portrét Pearl Jam: částečně koncert, částečně intimní pohled do zákulisí a také svědectví o síle hudby a nepoddajných umělcích. (Vzorin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Perfektny dokument o grunge kapele zvanej Lekvarova Perla. Jaxa vseobecne vie, boli 4 velke grunge kapely zo Seattlu - Stav Najvyssej Blazenosti /su taki ludia na tejto planete co ich volaju ze Nirvana/, Alenka v Retaziach, Zahrada Zvukov a tato Lekvarova perla. Skoda lenze mozaika zivota clenov Lekvarovej perly je tak ...... nesuroda ? 95 % ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe dorazil do Seattlu na přelomu 80. a 90. let jako mladý hudební novinář, takže měl všechno dění okolo fenoménu zvaný grunge pěkně z první ruky. Na dokumentu natočeném ke dvacetiletému výročí kapely Pearl Jam to je znát. Skvělé archivní záběry střídají zajímavé rozhovory a svoje si užijí nejen nekritičtí fandové kapely. 9/10 ()

Reklama

annihilation 

všechny recenze uživatele

Zatímco většina dokumentárních filmů o hudebních kapelách zachycuje spíše záběry z nahrávání, Twenty se věnuje Pearl jam už od jejich úplných počátků a ukazuje cestu, jakou se dali dohromady a jak bylo občas složité vydržet pospolu. Možná se vám bude zdát můj pohled poněkud zkreslený, protože jsou Pearl jam moje číslo jedna, ale na dokumenty se většinou dívají fanoušci, tak co. Já byla se snímkem nadmíru spokojená, přišlo mi, že vystihl jejich tvorbu a „dospívání“, jak měl a ukázal i věci, o kterých se člověk jen tak nedočte. Hlavně mě potěšily použité záběry z koncertů, které nejsou nikde jinde k vidění a slyšení (nemůžete pro mě někdo sehnat demo písně Footsteps?). ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

Jako mnohaletý fanoušek této seattlovské bandy nemůžu být objektivní, ale i tak si myslím, že Cameron Crowe natočil něco výjimečného. Zřejmě i díky tomu, že se kolem kapely pohyboval v podstatě celý její život (viz. kniha PJ Twenty), a byl tak vlastně předurčen k tomu, aby se snímku zhostil právě on. Dokument tak poskytuje všem fanouškům unikátní pohled nejen do historie kapely jako takové, ale i do osobních životů jednotlivých členů (s ohledem na to, s jakou pečlivostí si muzikanti střeží své soukromí jde o unikátní počin). Nelze tak než poděkovat. Lepší dárek fanoušci ani očekávat nemohli. Společně s výtečnou knihou parádní završení dvacetileté historie. Jen doufejme, že budoucnost bude minimálně alespoň z poloviny tak pestrá. (100%) ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Still alive... I po pátém zhlédnutí stále perfektní zážitek. Cameron Crowe naservíroval výborný dokument, na základě kterého jsem následně zažil jeden z nejlepších koncertů na vlastní kůži. Když člověk vidí a slyší Pearl Jam živě, úplně pochopí všechny ty fanoušky kteří s nimi projezdí klidně půl světa. A pocit z tohohle dokumentu je v podstatě stejný. Srdcová záležitost. ()

Zajímavosti (6)

  • Premiéra bola 10. septembra 2011 na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. (eurika)
  • Crowe je v blízkom priateľskom vzťahu s Pearl Jam od čias keď Eddie Vedder, Jeff Ament a Stone Gossard hosťovali v jeho filme Singles (1992). (eurika)
  • Okrem dokumentu a soundtracku vyšla aj kniha "Pearl Jam 20", ktorej predslov napísal Crowe a obsahuje materiál z jeho vlastných rozhovorov so skupinou. (eurika)

Reklama

Reklama