Reklama

Reklama

Malá Kačka trpí poruchou ADHD a kvůli tomu má ve škole problémy. Paní učitelka by se jí velmi ráda zbavila a ani spolužáci nemají Kačku moc rádi. Nicméně Kačka je velmi chytrá holčička a nepochopení okolí i ji samotnou trápí. Její maminka Julie žije s přítelem, Věroslavem Herianem, se kterým také pracuje v chemické laboratoři, kde spolu zkoumají potravinové doplňky. Věrek je bratrem ředitelky chemického ústavu, Milady, ve kterém Julie pracuje. Julie koupí Kačce, která běhá za každým psem, jezevčíka. Nastávají prázdniny. Věrek by rád vyrazil sám s Julií na tři týdny do Řecka a Kačku by odložil k Miladě. Milada ale na rovinu prohlásí, že Kačku předá do letní školy. S tím Julie nesouhlasí, a tak nakonec Kačka, Herian a Julie vyrážejí na Šumavu do penzionu k dědečkovi a jeho přítelkyni Radce. Nepříjemný nevrlý Herian připravil pro Julii a Kačku prázdninový program. Z něho ale brzy rychle sejde, když Herianovy plány na cyklovýlety skončí neúspěchem. Julii se velmi líbí pohodářský údržbář Ivan, který v penzionu bydlí a pracuje. V penzionu panuje pohodová atmosféra, která je způsobena přátelskými vztahy mezi obyvateli penzionu a jejich hosty. Mezi stálé obyvatele patří i malíř Štefan Štefík, ten v penzionu maluje své obrazy a na sousední farmě chová ovce a kozy. Za Herianem přijíždí jeho sestra Milada, aby zde také strávila několik dnů volna. I ona se zhlédne v Ivanovi. Ten však o namyšlenou a důležitou manažerku vůbec nestojí. Milada přijde na to, že Ivan a Julie se sobě líbí a namluví Julii, že s Herianem vyhráli konkurz na pracovní pobyt v Anglii. Tím je chce od sebe dostat. Julie je zmatená a Ivan s ní chce ukončit počínající vztah. Toho chce Milada využít a Ivana svést při vodáckém výletě, který celá společnost podniká. Vodácký výlet kvůli Herianově nepozornosti skončí pomalu tragédií. Kánoe, ve které Herian s Julií, Kačkou a psem Hugem plují, totiž narazí do převoznické loďky a Kačka se začne topit. Jen duchapřítomnost Ivana Kačku zachrání. Julie se vzpamatovává z šoku, který zažila. Herian si další den bere na výlet Kačku sám. Cestou je na Kačku zlý a ona mu i s Hugem uteče... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Přes hrůzu nahánějící začátek se mi film líbil, na české poměry jsem se slušně pobavil (např hláška Pazderkové s kozama byla fakt vtipná) a nijak mě to - na rozdíl od Kameňáků a podobnejch hovadin neuráželo. I když chápu, že pro místní klub náročného diváka to bylo málo .... Jo a i jako chlap musím uznat, že Vaculík má charisma jako prase :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo jak málo uživatelů tenhle biják vidělo. Ten malý počet mě zaujal natolik, že jsem si vyměnil spoďáry odhrnul prázdné láhve a vykymácel jsem se ze své jeskyně do kina na český rodinný film. Divácká sestava v sále naznačovala všechno, jen ne, že jsem trefil dobrej biják, přece jen když si člověk v kině připadá mírně pedofilně, tak neočekává, že na promítání o páté se dostaví soudruh predátor. Vybral jsem si místo tak, abych v případě obrovského filmového fiaska mohl pozorovat jednu spoře odděnou maminku co tam byla se svým minidítětem. Abych si zajistil intimitu v okukování maminky, šel jsem si koupit kolu, kterou jsem vylil na zem před sedačky vedle mě. Začatek filmu byl tak dětinský, že jsem si říkal, tak tohle snad promítat jedině v porodnici a věnoval se sledování maminky. Po chvíli však přece jen zvítězila myšlenka, že dát 179 kč, abych moh v přítmý kinosálu sledovat sedící maminku mě přijde v dnešní ekonomicky těžké době jako brutální vysměch Kalouskovým škrtům a začal se víc a víc věnovat filmu. Osobně jsem v něm našel dva světlý momenty výkon Vláďi Javorskýho a prostřední část filmu, která má v sobě pár docela humorných situací. A i když pominu všechno, včetně tragicky hrajícho Lukáše Vaculíka, tý bloňdatý pipiny s HBO a spousty nesmyslů, které přehlížím je jen proto, že film se tváří jako velmi dětskej, ale právě proto mě zaráží jedna věc, jestli že, se počítá s nejmenšími dětmi jako hlavní cílovou skupinou, proč se film v druhé půlce začíná měnit v dospěláckej vztahovej myšmaš ? Nechci bejt kritickej jako oddecháč to až tak špatný není, ale tvůrci by si měli vyjasnit pro koho, že ten film vlastně je a víc si dát záležet na castingu. I když Jituška Ježková se povedla, krásná to bytost, tak krásná, že bych jí před spaním předčítal politický komentáře z mladý fornty a nic bych za to nechtěl....krom sexíku samozřejmě, ale to už by obstarala ta četba, protože znáte lepší milostnou předehru a rajc než předčítání politických komentářů ? ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Když dříve děti zlobily a dělaly si, co je napadne, dostaly na zadek. Dnes se jim musí nechat volnost, protože nejspíše trpí ADHD. A je nutno, aby se jim podřídili i všichni dospělí – a nehodící se možný tatínek aby padal. Žánr dětského filmu v poslední době v ČR skomíral. Těch pár výkřiků čest žánru moc nezachránilo (třeba Archa pro Vojtu), nebo se sice povedlo, ale nedostalo do kin (Vetřelci v Coloradu). Ani osvědčené ikony českého filmu – Věra Plívová-Šimková či Marie Poledňáková – nijak nepřesvědčily svými filmy Kruh nebo Jak se krotí krokodýli. Vloni jsme ale byli obdařeni Modrým tygrem, letos tímto snímkem, což je docela hezké, každý rok jeden dětský, nebo řekněme rodinný film. Jen ta kvalita... Ve snímku Tady hlídám já je středobodem holčička s ADHD, jejíž maminka udělá, co jí na očích vidí. A tak místo s novým partnerem do Řecka jedou na chatu na Šumavu, s pejskem, který má dívence pomoci se adaptovat v reálném světě (přičemž nakonec se reálný svět adaptuje podle holčičky a pejska), a kde se ukáže, jaké jsou vlastně čí charaktery a kdo má holčičku a její maminku skutečně rád. Otázkou je, na koho je film cílen. Pro děti je příliš dlouhý (hodina a tři čtvrtě) a je v něm hodně dvousmyslných erotických narážek (kozy – kozy), navíc tak nějak podporuje domácí pálení lihovin, což v době, kdy na otravu etanolem v republice umírají lidé, není zrovna košer poselství. Navíc zde máme hodně zbytečných postav jen do počtu (Klára Jandová – jak je mi jinak sympatická, Iva Pazderková aj.), rádoby mluvícího psa jako z Kdopak to mluví 3 a podivné poselství filmu, kdy protivná a rozmazlená holčička ať udělá, co udělá, vždy za to může nějaký dospělý. Klady filmu jsou šumavská krajina, sem tam fór či v podstatě uměřené herectví dospělých herců. Mezi negativa možno ještě započítat, že dětské herečce chybí potřebná živelnost, jako měly třeba Míša Kudláčková nebo Žaneta Fuchsová, a že pes nepředvede ale ani jeden kousek, jen sedí a kouká a my posloucháme jeho jako kdyby myšlenky. A pokud vám vadí přemotýlováno, kdy v obraze létají více jak tři motýli bělásci, raději film ani nezkoušejte. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Jeden s těch lepších rodinných filmů, který podle mě mnohem lépe navazuje na tradici, než nejnovější film Poledňákové. Je to milé, a i když se člověk občas pozastaví nad některými scénami a vysvětlivkami, docela se mi to líbilo. Nejlepší asi byla dračice Iva Pazderková. A s nostalgií jsem si zavzpomínala na svůj puberťácký idol... ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Ta holčička má ADHD? No tak to ho máme nebo jsme měli všichni ne?:-))) To spíš dospělí se tady chovají jako pomatenci, kteří zapomněli, co je to být dítětem. Herci se snažili, pejsci krásní. Od začátku je poznat, kam přímočarý jednoduchý příběh směřuje. Autoři stvořili kočkopsa, který je pro dospělé příliš infantilní a pro děti nejspíš, když se rozjedou sexhrátky obou domorodců s návštěvnicemi, silně matoucí. (Jen bych chtěla podotknout, že psi, když s nimi žijete, na vás opravdu mluví - za to třetí hvězda) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať nepodarené scény. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama