Reklama

Reklama

Bakaláři 1997


Dobrá zpráva (E17)

(epizoda)
  • angličtina Good News (festivalový název)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1997, 35 min

Obsahy(1)

Dobrá zpráva je bakalářská povídka, která se odehrává na vesnici mezi rekreanty. Miroslav Donutil v hlavní roli znamenitě hraje muže, který si chvíli dělá plané naděje, že se změní politický vývoj, jenž se mu nelíbí. Tato povídka získala v roce 1997 cenu Trilobit za přínos původní televizní a filmové tvorbě. (oficiální text distributora)

Recenze (65)

Luswani 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že dobrý film lze natočit s minimem herců i v komorním duchu. Stačí dokonalý scénář, dialogy a k tomu excelentní herecké výkony. V tomto případě byl Donutil naprosto bravůrní a je to asi jeho nejlepší výkon. Holubová v této roli byla taky výborná. Trochu byly zvláštní časové skoky, ale beru to tak, že stopáž bakalářské povídky je omezená. Chválím zcela nenápadný detail: hostinský automaticky dal malé pivo Holubové a velké Kleplovi a oni si ho hned vyměnili, protože v tomto páru je jasně dominantní ona. :D Miluju, když tvůrci promýšlí i takové detaily. Ale Dobrá zpráva je o nečem zcela jiném a daří se to vykreslit naprosto dokonale. Zkrátka v jednoduchosti je síla a tato povídka to dokazuje. 90% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Donutil, Holubová, Klepl v povídce s geniálním scénářem. Krátká bakalářská povídka na téma sousedské vztahy na vesnici po roce 1989. Otravný zarytý komunista soudruh Jeleček v geniálním podání Miroslava Donutila, který čeká na další "osvobození" od sovětů, ale dostane se mu pouze akce novodobé Maryši. Nemá chybu, prostě se bavte :-) ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

Sdílím názor většiny diskutujících, že se jedná o vrchol bakalářské tvorby. M. Donutil zde vskutku předvádí mimořádný herecký koncert, až má kolikrát divák pocit, že ten herec to snad ani nehraje, ale skutečně tou postavou je.Tu postavu zarytého komunisty ztvárnil opravdu bravurně a není divu, že je tato povídka v kontextu televizní tvorby tak vysoce ceněna. Myslím si, že společně s panem Humblem byla tato role nejlepší v Donutilově kariéře v rámci televizní tvorby. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Celkem dějově jednoduchá záležitost, konverzační mikrokomedie o zastánci starých pořádků a trochu naivních demokratů. Základní trio Donutil-Holubová-Klepl to pořádně rozjeli. Přijde mi, že tohle byla jakési předehra na Pelíšky, zvlášť Donutil tady měl velmi podobnou roli, ačkoliv v Pelíškách byl více fanatický a tady hraje spíše člověka zmateného z nového systému (ve kterém nebylo vše košér) než pravověrného bolševika. Navíc povídka se odehrává na pozadí puče v SSSR, o který se 19.-21. srpna 1991 pokoušelo armádní velení SSSR, nespokojené s politikou tehdejšího prezidenta velmoci, Michaila Gorbačova. V dnešní době by se podobný příběh klidně mohl odehrát v nějaké ukrajinské hospodě. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Dobrý zprávy - dobrý kafe." "Dobrou noc." Čtyři roky po Šakalích letech se na tandem Hřebejk-Jarchovský začalo zvolna zapomínat. Další film se zdál být v nedohlednu, tak vzali zavděk příležitostí chopit se jednoho dílu Bakalářů. Kvůli tradičnímu problému - slabým diváckým námětům - zasáhli o něco víc, než bylo zvykem. A zatímco první dvě povídky si nikdo nepamatuje (i já bych rád zapomněl), z Dobré zprávy se zvolna stává tv evergreen jako Uspořená libra nebo Bohouš. Není divu. Excelentní souboj Donutila a Holubové nemá chybu. Špičkový film, i když jen půlhodinový. 100 % ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama