Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

forsythia 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem Nightwish, a tak mě nemělo co zklamat. Byl to takový trošku delší hudební klip s úžasnou imaginací, a taky běda, pokud by film s takovým názvem takový nebyl! Každopádně pro mě příjemný zážitek, místy to ve mně pěkně hluboko rezonovalo, obrazy umocněné hudbou se propojily s čímsi, co odpočívalo někde na dně mého vědomí. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Náhodne stretnutie ktoré vyústilo v lásku. Neopísateľný film ... pod to sa môžem podpísať. Imaginaerum vo mne prebudil už dávno zabudnutú túžbu po Nightwish, to po prvé. A po druhé, no povedzme že ma emociálne vyžmýkal. Neuveriteľne silný príbeh, ktorý je vo svojej podstate tak nádherne jednoduchý, a používa jemne bizarné výrazové prostriedky po celú dobu trvania tejto snovej púte z temnoty. A tá hudba ! ... Je mi zaťažko hľadať ďalšie a lepšie slová, ktoré by dokázali presne popísať moje pocity z Imaginaerumu, ale to nevadí pretože film ako je tento sa musí vidieť na vlastné oči a prežiť vlastnými pocitmi. ()

Reklama

islanzadi 

všechny recenze uživatele

Tento film patří k filmům s velkým f. Děj je brán velmi podivně, že si až na konci hlavně uvědomíme, o co zde šlo. Avšak má tak krásnou atmosféru, že u něj vydržíme přikovaní po celou dobu. Nádherně děj dokresluje hudba Nightwish. Už dlouho mě nic tak nedojalo, opravdu nádhera. Doufám, že se Nightwish pustí brzy do dalšího podobného projektu, držím palečky, ať je alespoň tak dobrý jako tento. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nečekaně kvalitní vedlejší produkt alba Imaginaerum. Hudební stránka věci je úchvatná a skvěle doplňuje neméně působivý vizuál. Nadšen jsem byl také z překvapivě dobré srozumitelnosti příběhu a z pochopitelnosti nejrůznějších slovních i obrazových metafor, které bývají u muzikálů někdy lehce problematické. Pro fanoušky skupiny povinnost, pro ostatní inspirace k poslechu stejnojmenného alba. ()

Sklepkan 

všechny recenze uživatele

SNĚHULÁK!..myslím že kvalitu filmu úplně docením až na druhé shlédnutí. Po tom prvním bych řekl, že film až trestuhodně nevyužívá plného potenciálu muziky, které mu Nightwish nabízí. Přitom mají tolik songů, které svojí stavbou a "osudovostí" hodí přesně do takovéhoto filmu. Co se mi naopak líbilo, byly hudební vstupy celé skupiny, které nebyly rušivé a celkově se do filmu hodily. Příběhově film popisuje poslední cestu člověka za usmířením a smířením, která se odehrává pouze v jeho mysli. Zajímavé, možná trochu depresivní, ale rozhodně ne špatné. A scény se sněhulákem za doprovodu nejznámějších songů od Nightwishů patří k tomu nejlepšímu, co jsem zatím v muzikálových filmech viděl. 78% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Když vojáci nesou v čase 51:15 postel se starým Tomem (Quinn Lord), v jednom záběru mají postel na ramenou a v dalším záběru nesou postel v ruce. (Záry)
  • Film se natáčel na území Finska, ale zejména v Kanadě v Montreálu, vzhledem k tomu, že byl film dotován kanadskou vládou, která trvala na tom, aby dílo vzniklo na kanadském území. (Turbinen)
  • Originálne piesne od skupiny Nightwish boli pre potreby filmu upravené skladateľom Petrim Alankom. (Macejko)

Reklama

Reklama