Reklama

Reklama

Můj otec George Voskovec

  • angličtina My Father George Voskovec
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film přibližuje osobní život a uměleckou kariéru Jiřího Voskovce od jeho příchodu do Spojených států v roce 1950 až po jeho úmrtí v roce 1981. Film je vyprávěn z pohledu jeho mladší dcery Gigi, která po letech zjišťuje kdo byl její otec Jiří-George Voskovec. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (24)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film těžící ze svého opravdu zajímavého obsahu, propadající však svou formou...tak nezáživně pojatý snímek o tak pozoruhodné osobnosti, jakou bezesporu Jiří Voskovec byl, se jen tak nevidí... O to větší škoda, neb v obecném povědomí o biografii pana Voskovce je doba po jeho druhé emigraci do Spojených států víceméně jen nezmapovaným bílým místem... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Ne tak špatný dokument, který přináší hodně zajímavých a pro mě neznámých informací o životě československé legendy v zámoří. Je to takové smutné poslouchat, jak neměl u filmu šanci kvůli svému přízvuku a vůbec celý ten jeho nelehký úděl. Škoda je, že se Rudinská nezabývala jeho názory na Werichovu normalizační a režimní tvorbu, to by možná bylo hodně zajímavé. Úžasné je, když se čtou ty jeho dopisy a pod tím běží fádní anglické titulky - takhle jsem pochopil, jak moc ho bolelo, že zkrátka nemůže tak často mluvit česky. Do kina se ale dokument moc nehodí, protože technicky není zas na takové úrovni a plátno je dost nemilosrdné. Kolem a kolem docela vyvedené dílko, které má svoje místo v televizi. 60% ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Za jediný dokument o Voskovcovi za oceánem se sluší než poděkovat, za "přivezení dcer do Prahy" taktéž... Ke kontroverznímu tématu zda byl nebo nebyl Voskovec za oceánem nešťastnej a zda se mu po ČR stýskalo... dodám: Voskovec ve svých pamětech uvádí že si zde (na planetě) připdal vždy jako cizinec,ať už byl kdekoliv měl pocit že by měl být jinde...(sakra že tomu rozumím).Druhá věc je že když potkáte svou soulmate a tou byl pro Voskovce Werich a nemůžete s ní být je to velkej průser...takže myslím že ho nejvíc bolelo to že nemůže být s Jeníčkem, než to že nemohl být v Praze či na Sázavě...Proto taky jasně po smrti Wericha řekl, že skončil důvod tu být...a chvilku po něm ač v mnohem lepší fyzické kondici umírá... ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Určitě důležitý doplněk k četbě Korespondence V&W – jednak je fascinující vidět ukázky Voskovcovy americké herecké práce a druhak a hlavně si očima jeho blízkých lehce poupravit obrázek o jeho tamním životě a vztazích, jak je vykresloval v dopisech Werichovi. Za zkouknutí stojí i kompletní výpovědi Formana a Havla v bonusech (Suchý tradičně mluví víc o sobě než o Voskovcovi, ale je aspoň milej). Filmařsky bohužel šedivý průměr, který pár atmosférických záběrů Manhattanu nespasí. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Špatně uchopený a zrežírovaný dokument o JV. Stálo to za obsáhlejší a hlubší sondu do jeho života, zhodnocení díla, vztahu s rodnou zemí, jeho názory na situaci v Čechách, co prožíval, jak těžce se "aklimatizoval", vztah s českou menšinou, herci, myslím, že Voskovce znala dalece větší škála lidí a obraz jen pár z nich, nedá ucelený obraz/představu o tom, kdo to ve skutečnosti byl a co pro českou kulturu udělal a co jí zanechal ... Jinak žluté titulky jsou pro mě v dokumentech smrt, já je prostě nevidím. 1-2* ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama