Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Akademie Kagami se dostala do finančních potíží a potřebuje proto snížit početní stav studentů. Nedaleká soukromá škola Yuihime nabídne pomoc s převzetím části studentů v tzv. pilotním experimentu. Mezi vybranými je i hlavní hrdina Uryuu Shingo, jeho sestra Sakuno i jejich společný kamarád Hayata. Jenže škola Yuihime byla až doposud dívčí školou. Jak bude hrstka chlapců děvčaty přijata? A jak všeobecné mínění změní sympatický Shingo? (Honza135)

(více)

Recenze (4)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Byla dívčí škola, která si řekla: "Nuda, tyhle sukně, když není, kdo by je zvedal." Tak se stalo, že škola otevřela brány druhému pohlaví, jehož zástupci se těšili na zemi jejich pudům zaslíbenou. Dívky však zřejmě podvědomě svíral strach z penetrace a měly obavy, zda-li to soužití nebude bolet. Ale kdesi v ještě větší hloubi, věřím, že srdce, záviděly mužům penis v souladu s Freudovou teorií a toužily se jej zmocnit. Navenek však cudně odmítaly sdílení svého dosavadního "kláštera". Nedivím se jejich obavám, vždyť navlečeny v šatečkách s volánky, kanýrky, mašličkami a dětskými pantoflíčky mohly budit perverzní touhy v mnoha zvrhlících. V čele frakce dívek, jež se zarputile staví proti novým pořádkům, stojí Sena Airi. Osud jí však neustále posílá do cesty Uryuu Shinga. +++++ Zvláštní vztah mají spolu ti dva. Nejdříve mimo školu to vypadá na lásku, sdílení škamen však sympatie Airi zchladí na bod mrazu. Uryuu Shingo neumí projevit zlobu, neustále se nablbe usmívá jak zhulený prorok. "Nikdy chlapa v téhle škole nepřijmu. Chlap má penis a penis je zlo!" začíná Airi. "Eeeee?" kontruje Shingo. "Jsi hajzl, protože močíš ve stoje!" nevzdává se Airi. "Ale prosím, buďme přáteli," smete její argumentaci Shingo. "Umíráte dřív, protože si to přeje bůh, jelikož jste špatní," pokračuje Airi. "Rád za tebe udělám tu práci a ani mi nebudeš nic dlužit," reaguje logicky Shingo. "No, možná nejste stopro špatní, ale nemyslíš si, že mít koule je opravdu nechutné?" začíná být nalomená Airi. "Opravdu si myslím, že dívky jsou úžasné a ty jsi obdivuhodná spolužačka," vyráží Shingo z ruky Airi poslední triumf a snad i získává její srdéčko. +++++ Ano, ano, usměvavé blbství láme ledy. Normální kluk by tu s prominutím kravku poslal do míst pramálo voňavých nebo jí pořádně nafackoval, nicméně Shingo, to je jinší charakter a kabrňák. Snad ho spletly ty sexy kurvičkovské punčošky. +++++ Ale do školy nechodí jen Airi a Shingo. Kdepak, promenáduje se tu řada dívenek oblečených v kawaii uniformičkách hodných staromilských panenek perverzních dědků + jedna maidka. Ti všichni si navzájem dokazují, jak skvělé se dá žít s druhým pohlavím. Dívky vaří, chlapci opravují, dívky hezky vypadají a chlapci podávají kvalitní sportovní výkony. Je to správný svět s ostře definovanými genderovými rolemi, jež jen tu a tam naruší nějaká lehce excentrická postava, snad jako úlitba feministkám, jež by mohly tento seriál zahlédnout. Stejně by pukly vzteky. Nu což, to se mě netýká, já se jen po tři díly nudil a říkal si: "Ne, ne, ne a ne." Končím, nehodnoceno, dojem kolem **. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

V lecčems je Mashiro-iro Symphony úplně stejný, jako anime Hoshizora e kakaru hashi, které také vyšlo v roce se dvěma jedničkami na konci. Je tu také parodie na Mirka Dušína, je tu také spousta holčin kolem něho a také je to podobně nudné. Ale vezměmě to pěkně popořadě. Středoškolák Shingo a jeho sestra Sakuno (a mnozí další) jsou v rámci sbližovacího programu posláni na do té doby striktně dívčí školu. No a děj je pak o sžívání s novým prostředím a hlavně o sžívání s opačným pohlavím. Dušínovský jeliman Shingo si kolem sebe vytvoří harém místních děv. Chvíli mu to sice trvá, ale dostane každou, dokonce i tu, která byla proti celému programu sžívání...proč ji dostane?...Protože Shingo je přece ,,jiný“ než ostatní kluci. Je hodný, všem pomůže, vyslyší jejich prosby, jejich bolístky a pokud může tak pomůže. Né, že by pomáhal za sex, nebo aspoň za pořádný podstolový blowjob. Ne, Shingo takový není, on je přece ,,jiný“. On přece rád pomáhá, nic za to nechce. Dokonce pomůže i těm, kteří mu dávají po většinu seriálu slušný fuck off. Po pravdě řečeno, tento prototyp správňáčka je mi proti srsti ze všech anime charakterů asi nejvíc. Důvodem je hlavně nerealističnost. V rámci zkušeností ze života vlastního musím konstatovat, že ikdyž pár takových znám mají i oni šrámy na duši a do charakteru jakým je třeba Shingo mají přeci jen docela daleko. Co se týče děje, ten je nezajímavý a povětšinou hodně nudný z důvodu faktického postrádání zajímavého charakteru (jeden by klidně stačil). Ty, co seriál obsahuje jsou sice standartně šablonovitě rozčleněny, takže by si divák asi měl nějaký oblíbit ale žádný z nich nepůsobí zajímavě natožpak přitažlivě. V tomhle duchu se nese celý seriál. Jeho primitivní premisa není rozvedena něčím, co by seriál oživovalo. Technická kvalita je slušná a ke konci seriál romantickou linií a překvapivým faktem, že se tam dá opravdu někdo s někým dohromady sice trošku napraví reputaci, ale pořád je to i na průměr dost málo. ()

Honza135 

všechny recenze uživatele

„VŠECHNO JEDNOHO DNE SKONČÍ. NA JAŘE ABSOLVUJEŠ ŠKOLU A NEJSPÍŠE OPUSTÍŠ TENTO DŮM. NICMÉNĚ JE JEDNO, KOLIK ČASU UBĚHNE, VZPOMÍNKY VŽDY ZŮSTANOU...“ V adaptaci stejnojmenného vizuálního románu dojde ke sloučení dvou místních soukromých středních škol a Uryuu Shingo spolu se svou sestrou Sakuno je zařazen do pilotního projektu, který má ověřit uskutečnitelnost. A Shingo, jako sympatický mladý muž, se tu průběžně seznámí s několika děvčaty… » Co se mi líbilo: 1) Kresba a roztomilost. Protože jsem se anime produkci nevěnoval několik měsíců, rozhodl jsem se sáhnout po roztomilé tvorbě. Obálka ani nákresy slečen na databázi nelhaly a já tak dostal enormní dávku rozkošnosti. V animační části především oceňuji hru světla a stínu a perfektně vykreslené přiblížené obličeje hrdinek, kdy je vidět krásně probarvená duhovka. 2) Pomalý děj. Jakožto člověk naskakující zpátky do svého wishlistu jsem ocenil, že byl příběh vleklý. Mohl jsem se tak rozplývat nad kresbou a dabingem. V závěru došlo i na emoce a vyznání lásky, kdy se Shingo zachoval jako správnej chlap a rozumně vybral. 3) Zvířecí sidekick. Upřímně jsem neočekával, že si Pannya nějak oblíbím, ale stal se opak. Ty jeho skřeky, krátké nožky a roztomilý kukuč udělaly své. 4) Shingo. Hlavní hrdina si zkrátka uměl vybrat. Své sestře Sakuno se vyhnul obloukem, za což smekám, neboť takové jednání není obvyklé; Airi jako světlovlasé děvče s modrými kukadly byla sice lákavá, ale postrádala větší emoce, kterým by si tak mohla získat srdce diváka. (A ano, sice s ní existuje OVAčko, to však nemá žádnou přidanou hodnotu a koukáte se de facto na vizuální román). A jako poslední děvče jsem si oblíbil Miu. Růžovovlasá slečna bez ostychu, která se jako první hlásila k hlavnímu hrdinovi. Jo, to byl kus ženský, panečku. I ty povahové rysy byly k sežrání. » Co jsem nemusel: 1) Angie a Sanu. Tak tyhle dvě holky upadly u mě v nemilost. První jmenovaná si nedokázala sundat služebnickou čelenku ani o Vánocích a jediné, v čem viděla smysl svého života, byla otročina; a ta druhá zase rozdávala kopačky všude kolem, aniž by se zamyslela nad tím, co vlastně sama chce. A pak jí zbyly jen oči pro pláč. Že se nedivím… » Shrnutí: V době své osobní krize, kdy jsem se cítil fakt mizerně, jsem se rozhodl sáhnout po mém zaručeném antidepresivu. Zabralo to a já si tak mohl vychutnat kvalitní anime plné kontrastních barviček a nádechem pěkné romance. Hudba tu bohužel nebyla příliš výrazná vzhledem k pomalému vývoji děje, avšak i tak se mi instrumentální skladby líbily. Pro hodnocení silně doporučuji dokoukat, pánové výše nade mnou jsou vám příkladem, jak na seriál nekoukat. A když se do seriálu pustíte, volte anglické titulky, protože jediná česká verze, co se dochovala, má otřesnou korekturu a obsahuje cenzuru, což je nežádoucí. Musel jsem kvůli zlému překladu na celý seriál koukat ještě jednou, abych pochopil všechny konverzace. Ano, tak špatný to bylo. Shlédnuto v japonském znění s anglickými titulky v BD verzi ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Pomalá, nudná, nezáživná romanca zo strednej... Chlapec, jeho mladšia sestra a 4 dievčatá, ktoré s ním chodia do školy, spolu sa učia, v klube sa starajú o zranené zvieratká a samozrejme sa všetky do neho aj postupne zamilujú... No a ktoré si nakoniec vyberie on? No samozrejme tú najkrehkejšiu, najsladšiu a s najtenším hláskom... Dokonca to nebola ani moja favoritka, takže naozaj neviem čo by som tu mohol kladne ohodnotiť... Hudba - dáka tam bola... Animácia - pekná, lenže sa mi zdala dosť strnulá... Zopár pekných momentov vďaka ktorým som to vydržal dopozerať sa mi však nájsť podarilo a preto slabučké 2* ()

Reklama

Reklama