Reklama

Reklama

Těžká dřina

(pořad)
  • Slovensko Ťažká drina
Reality-TV
Česko, 2011, 25 min

Ta nejodpudivější a nejnáročnější povolání v Česku pěkně pod drobnohledem. Mrkněte, jak se bude moderátor pachtit v odpadní jímce, kamenolomu nebo při čištění mobilních záchodů. (oficiální text distributora)

Recenze (73)

gemkio_cz 

všechny recenze uživatele

Prima cool má velké plus za to, že na obrazovku sype poměrně dost kvalitních zahraničních seriálů (ještě větší plus, že některé i v orig. znění), ale vlastní tvorba to je opravdu krok špatným směrem.... V tomto případě se snaží kopírovat mnohem lepší originál Dirty Jobs... Díly jsou většinou nudné a to hlavně díky nevýraznému moderátorovi, na kterém je až moc vidět jak si chce získat přízeň diváků. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Slaboučký odvar amerického originálu - což může být jak dobře, tak špatně. Na jednu stranu potěší absence momentů "na zvracení", na stranu druhou často celý díl sledujeme chlapíka dělat nezajímavou a celkem běžnou práci, která se za "těžkou" dá označit jen se zamhouřením obou očí. Ale zajímavé díly se najdou - i když jsou to spíš exkurze do zajímavých míst a prací, než těžká dřina. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hubený moderátor, který dělá moderátora asi proto, že rukama mu to moc nejde, hlavu na řízení lidí také asi nemá, tak aspoň okecává obyčejnou práci. V mnoha dílech jsem těžkou dřinu opravdu neviděl, a když, tak vyváženou dobou těžké pohody. Na druhou stranu ty nejjednodušší práce náš průvodce zvládá, tak třeba se někde chytí, když ne v televizi, může sbírat odpadky (ale že by to byla těžká dřina?). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Táto televízna relácia, ktorá sa objavuje na obrazovkách českej súkromnej televízie Prima, má celkom zaujímavú myšlienku. Vyskúšať si v praxi náročné, nepohodlné či nie zrovna čisté povolania. Lenže celé to padá na neschopnosti hlavného propagonistu, arbeit moderátora Romana Buťa. Tento inak celkom sympatický chalanisko je ufňukaný nemakačenko pre ktorého by bola "Ťažká drina" aj razítkovanie dopisov na pošte. Pri všetkom narieka, nič poriadne nespraví a veľmi pomaly chápe pracovné postupy. * ()

Alex24 

všechny recenze uživatele

Tahle věc prostě zbytečně podléhá srovnávání... Chápu, že spoustě lidí to přijde jako další hloupej českej pokus o pořad Amerického formátu a že je to pro ně nemastné, neslané a je to taky pravda, ale pravda taky je, že v našich televizích se prohánějí jiné hovadiny, které normální člověk považuje za někdy i zločinně vysílané. Například Partička, Jsou hvězdy, které nehasnou, Hobby naší doby nebo senilně vaginální počin Pošty pro Tebe je dle mého názoru mnohem horší, než o co se tu tvůrci pořadu pokusili. Moderátor a hlavní protagonista pořadu Roman mi rozhodně nepřijde jako televizní ekvivalent análního čípku, jen prostě do kamery řekne co je potřeba a frčí. Pořad to byl zábavný, protože člověk alespoň viděl, jak normální lidé pracují a nemusí se koukat na nenormální výlevy rádoby reality show, kam se nacpe kdejakej cigoš, nebo nedej bože na novácké sitkomy, jež mučí oko diváka jako esesáci v koncentráku... Ale zpět. Pořad je to prostě pořád dobrý, na naše poměry řekl bych až nadstandartní, protože když už člověk srovnává, neměl by srovnávat s Americkým borcem Rowem (kterýžto pořad je také můj oblíbený), ale měl by jej srovnat s repertoárem té stoky pořadů, jimiž jsme denně a mnohdy i rádi s vypnutými mozky krmeni. PS:. Nemusím snad zdůrazňovat, že bych na 90% těchto prací neměl koule nebo žaludek... :-) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Těžká dřina je formát volně inspirovaný pořadem Špinavá práce (od r. 2005), který má za sebou už sedm úspěšných sérií a celkem 154 epizod. (konvax)
  • V 10. dílu 3. série si Roman Buťa na práci v útulku přizval posilu. Byl jím jeden z diváků, kteří se zaregistrovali na internetových stránkách, který tak mohl okusit, co je to těžká dřina na vlastní kůži. (konvax)

Reklama

Reklama