Reklama

Reklama

Preferisco il paradiso

(TV film)
  • Slovensko Svätý Filip Neri

Obsahy(1)

XVI.storočie v Ríme: obdobie prepychu, ale aj veľkých konfliktov. V snahe pomáhať trpiacim deťom sa kňaz Philip Neri rozhodne zostúpiť z kazateľnice a ísť medzi ľudí: do ulíc. Tu sa snaží oslivť stovky opustených detí, ktoré prežívajú v tých najtemnejších kútoch Ríma. S veľkým odhodlaním a vierou v dobro zhromaždí okolo seba veľkú skupinu detí, s ktorými tancuje, hrá sa a spieva. Učí ich viere a nádeji. Lenže cirkevná hierarchia sa na jeho počínanie díva s nepochopením - považujú ho za anarchistu. Napokon však viera a odhodlanie Philipa Neriho dojmú samotného pápeža, ktorý ho požehná a udelí mu titul kardinála. Lenže Philip to odmietne a povie: Dám prednosť raju. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

1Evica1 

všechny recenze uživatele

Pekný a dojímavý film o tom ako sa máme správať jeden k druhému. ,,Na to aby sme sa rešpektovali nieje potrebná prísna regula.Ja som si vybral svoju cestu. Dobročinnosť.´´ ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

NEHODNOTÍM OSOBU FILIPA, protože ho neznám. HODNOTÍM POUZE FILMOVÉ ZPRACOVÁNÍ. Musím říct, že se mi (první polovina) poměrně líbilo. Člověk, který se vice než na organizaci a regule zaměřil na Boha a své bližní - na ty nejpotřebnější. A přestože - jak už to tak bývá - mu mnozí házeli klacky pod nohy, on ve své práci setrval. K filmu musím podotknout, že první díl byl silný, druhý už o dost slabší a takový už trochu beze smyslu. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Veľmi pozitívne a optimistické spracovanie života jedného svätca. Prvý diel hovorí o jeho príchode do Ríma a postupnom založení jeho komunity zameranej na starostlivosť o pútnikov a výchovu detí bez rodičov v snahe zachrániť ich od škodlivých vplyvov, ktoré život na ulici prináša. Druhý diel hovorí o snahe zachrániť túto komunitu pred vplyvom konzervatívnych cirkevných predstaviteľov požadujúcich jej rozpustenie. Herci sú výborní, hudba ujde, kostýmy, kulisy a atmosféra doby sú spracované kvalitne. Dej je rozsiahly, striedavo veselý (predsa len ten Filip Neri sa snažil viesť ľudí k smiechu a šťastiu) aj vážnejší (vzhľadom na špinu a krutosť tej doby), je tu viacero pekných myšlienok na zamyslenie. Najväčšou slabinou je ale prehnaná naivita niektorých scén (zázraky) a častí príbehu, ktoré sú síce pekné, ale nereálne a ich naivita je až na pousmiatie... Ale aj napriek slabinám je to celkom príjemný duchovný film s niekoľkými myšlienkami na zamyslenie (a niekoľkými odkazmi na starší film o Filipovi Nerim - Buďte dobrí, ak môžete, z roku 1983). ()

Reklama

Reklama