Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (118)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nějaký číman mi zakryl první díl, vycházím tedy z premisy, že Béďa porodil téměř lidské (tedy ruské) dítě, rozhodl se protivit přírodě i nadále a nesežral jej, aby následně trpěl více, než pták v trní. Ďurovo poznámku o objednávce ÚV FSB podepisuji vlastní menstruační krví a dodávám, že na dálněvýchodní původ jde jinak o velice zdařilou kokotinu. Dětem se to líbí. Dětem se sice líbí ledasco, kupříkladu žížala na patře nebo olizování chcíplého vrabce (výjimečně nejde o peďácké dvojsmysly, pouze o výčet toho, co se dnes mé pitomstvo snažilo před domem narvat do tlamičky), ovšem zde jsem ani já netrpěl touhou ukázat světu včerejší oběd. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Člověk si nemůže nevzpomenout na vlka se zajícem při koukání na medvěda a tu malou pohromu, hlavně kvůli místu vzniku. Jenže on je to pro prcky možná ještě větší fenomén, než bylo před lety Jen počkej pro nás. Na televizní seriál opravdu krásné zpracování, vtipné jednoduché zápletky, dokonce bych se z ní i naučil i něco z azbuky a ruštiny. Děti to milují a jelikož je seriál dělaný pro nejmenší diváky a fakt, že se na něj bez problému zvládnu dívat i já, dokazuje, že svůj cíl splňuje znamenitě. ()

Reklama

RoCho 

všechny recenze uživatele

Je to určitě jedna z nejhezčích pohádek moderní doby, protože na většinu nových animáku se nedá koukat. Moje nejoblíbenější pohádky z dětství byli určitě Pat a Mat, Krtek, Silvester a Tweety a bylo jich určitě ještě více. Nyní má dvouletá dcera nejraději kouká na Mášu a já na to koukám s ní. Pohádka je za mě určitě nejhezčí v originálním ruském znění, česky dabing se moc nepovedl. ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Naší malé (ani ne rok) se to hýbající se barevné moc líbí, takže i já občas kouknu na nějaký díl. Je milé vidět něco Ruského a nemuset z toho mít strach (i když si nemohu pomoct, Máša a Medvěd jsou svou atmosférou velmi Ruští, cítím v nich důraz na tradiční ruské hodnoty, podobně jako jsou nenápadně vpašované třeba ty francouzské do Asterixe - podle mě to prostě není neutrální univerzální pohádka, jako třeba Krteček). Animace je hezká, příběhy originální, jen mi občas vadí určité přehánění a překračování původního příjemně komorního rámce (např. Hit sezóny). Celkově však důstojný nástupce Jen počkej. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vtipná animovaná seriálová rozprávočka o jednom veľmi, ale veľmi nezbednom a roztopašnom dievčatku, ktorého sa boja všetky zvieratká. Teda až na toho medveďa, ale aj on je s ňou často v koncoch. Niekedy má chuť pred ňou ujsť, inokedy sa zase skryť. No ale dá sa to? Pred Mášou predsa niet úniku, keď si vás vyberie za kamaráta tak nemáte na výber. Deťom sa Máša ohromne páčila, dúfam, že si ju nezoberú za príklad :). 80/100 ()

Galerie (232)

Zajímavosti (15)

  • Zlúčenina, ktorú má Medveď nakreslenú na tabuli v epizóde "Rastový vitamín", sa nazýva 3-[(6-amino-2-methyl-1,2-dihydropyrimidin-5-yl)methyl]-5-(2-hydroxyethyl)-4-methyl-1,3-thiazol-3-ium. (Lukoh)
  • Máša vie hrať na elektrickú gitaru ("Hit sezóny"). (Carol Pifková)
  • Nápad na námet rozprávky prišiel režisérovi Olegovi Kuzovkovi počas dovolenky pri mori. Po pláži behalo hlučné a neposedné dievčatko, ktoré trápilo svojou neposednosťou svojich rodičov. Takto prišla na svet hlavná postava rozprávky. (Zdroj: mamastory.sk)

Reklama

Reklama