Reklama

Reklama

Proti větru

  • Francie Des vents contraires (více)
Trailer

Život Paula se změní po tom, co jeho žena nenadále zmizí. Po roce hledání je zoufalý a bez východiska. Jeho poslední šancí je začít vše znovu od nuly. Stěhuje se se svými dvěma dětmi do Saint-Malo, města, kde vyrůstal. Ale zjišťuje, že vše je jinak, než si představoval. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

subconscious 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si říkal, že půjde o takový průměrný film, odpovídající i nižšímu hodnocení. Jak se ale ukázalo, tak jsem se naštěstí spletl. Možná to bylo i tím, že já naopak očekával i na začátku ty „emoce“, těch se mi však naštěstí na konci dostalo a musím souhlasit s ostatními, že takhle to bylo mnohem lepší. Pěkné, smutné, ale přeci jen pěkné…především to, že na svou manželku jen tak nezapomněl. Ale kdo by mohl zapomenout na Audrey, že… ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl jsem se usilovně snažil na tu „záhadu“ přijít. Verze, teorie mi běžely hlavou jedna za druhou a – i když ta filmová se vlastně nabízela jako jedna z velice možných – nepřišel jsem na ni... Žádné indicie, tápal jsem. Umně a přitom nenápadně zpracované, všechny postavy i situace přirozené, žádná nebyla navíc. Na dlouhého pamatováka tenhle film určitě není, ale pro tuto chvíli hodnotím vysoko. Zmrazila mě jedna z posledních scén - není někdy lepší nevědět, je třeba všem říkat všechno? ()

Vendem 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dme melancholickými větry, ale neobsahuje žádnou složitou psychologii, žádný sociální motiv, žádné rozuzlení ani ponaučení. Prostě mizérie, která se line celým filmem, má na konci kulminovat v nějakém asi šokujícím odhalení. A Audrey Tautou, která se zjevuje jenom ve vzpomínkách, ještě jaro nedělá. Sama koneckonců přiznává, že si moc nezahrála. ()

baran 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že dej nie je akokoľvek rozvinutý, film dokáže vyvolať veľmi zaujímavé, rôzne a intenzívne pocity. Film zabudnuteľný, ale pekný. Herecké výkony skvelé! ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Velmi povedene introspektivni drama jednoho lempla, ktery "opravnene dostal za usi". A samozrejme s tim spojena dramata a poznavani "skutecneho" zivota. Navic v nadhernem Saint Malo...kde bych rada zila. ()

Reklama

Reklama