Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Filmový štáb BBC zve diváky na speciální expedici do polárních krajů. Doprovodí je do úchvatných koutů světa, které obyčejný smrtelník na vlastní oči nikdy v životě zřejmě neuvidí. Seriál přinese na naše televizní obrazovky v kvalitě HD zmrzlou polární divočinu, kterou možná v této její podobě uvidíme naposledy. Globální oteplení ji totiž nezvratným způsobem mění a právě v této části světa ukazuje snad nejvýrazněji, jak ničivé síly dokáže rozpoutat. Původní komentář k tomuto televiznímu cyklu čte jeden z nejznámějších a nejuznávanějších tvůrců dokumentárních snímků o přírodě, Sir David Attenborough. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (64)

io. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších a nejlépe udělaných dokumentů, jaké jsem kdy viděl. Kameramani a nejen ti odvedli naprosto špičkovou práci a zprostředkovali nám pohled do míst, kde se nejspíš sami nepodíváme. Snímky z ledovcových jeskyní, oceán a život pod ledovcem, příběhy místních obyvatel-medvědů, vlků, tučňáků, kosatek, mořský pavouk, šnek, řasy a ledové krystaly ... to vše bez nadsázky a bez příkras ve fascinující podívané. Kdo neviděl, může toho opravdu litovat. PS: koukejte minimálně ve full HD, jinak si pokazíte fantastický zážitek. ()

truby 

všechny recenze uživatele

Attenborough nezklame, ten už je klasikou svého žánru. U jeho dokumentů sedíte a zíráte doslova s otevřenou pusou. Čím novější tyto dokumenty jsou, tím lepší je technika, kamery a tím dechberoučtější jsou záběry. Co je u tohoto dokumentu nové, je posledních pár minut, které jsou věnovány právě tomu, jak takové záběry vznikají. A to mně vždy zajímalo, nedokázal jsem občas pochopit, jak se dá natočit detail čumáku leního medvěda, nebo jeho mláďat, aby vás medvědí matka nepozřela i s kamerou, teď už alespoň tuším jakým nebezpečím musí tým tohoto seriálu procházet, aby obyčejným smrtelníkům zprostředkoval to, co by jinak nikdy vidět nemohli. Velké plus za tuto sekci, a klobouk dolů. ()

Reklama

Fittan 

všechny recenze uživatele

Je neskutečně skvělé co se dá s dnešní technikou natočit a musí být neskutečně skvělé to taky udělat. Tato série patří k 7 divům Přírodopisných filmů. Sir David Attenborough je již jen vrcholem ledovce. Jeho průvodcovský hlas bych nenahradil žádným dabingem ani za nic. Radši louskat titulky. Diváka čeká cca 12hodin dobrodružství v 9 dílech na místech kam se zřejmě málokdo z nás podívá. Uvidí neuvěřitelné věci a pokud bude mít štěstí na HD rozlišení na pořádné, velké TV, bude si brát na dívání vaťák, sněžnice a nanuka… ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá kombinácia záberov živej a neživej prírody na okrajoch zemegule. Úchvatné scény ľadovej krásy, snahy o prežite rastlín, zápasov lovcov a koristi na snehu, ľade a v mori medzi kryhami. Pre mňa jednoznačne vedie putovanie ľadovcov v Grónsku s konečnou zastávkou v oceáne a nemotorná naháňačka tuleňa s tučniakom na suchu. – V poslednej časti, ktorá je ladená trochu viac ekologicky, vstupuje do deja aj David Attenborough a prihovára sa spomedzi tučniakov v Antarktíde. Pripomína veľký význam tohto kontinentu a sladkovodného ľadu obsiahnutého v ľadovcoch s niekoľkokilometrovou hrúbkou. Globálne otepľovanie a jeho prejavy sú najviac viditeľné práve tam, skryté ďaleko od nášho zraku. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Jako vždy je dokumentární cyklus od Davida Attenborougha naprosto úchvatný a strhující. Tentokrát mi přišlo, že došlo ještě k upgradu prostřednictvím vytuněný hudby a větší frekvence zpomalených záběrů. Nedávno jsem si taky pomyslel, že Attenborough už je asi moc starej na to, aby vystupoval ve svých seriálech a že už funguje jen jako vypravěč a teď jsem čuměl, když se hned v prvním díle Frozen Planet objevil na severním pólu. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama