Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Filmový štáb BBC zve diváky na speciální expedici do polárních krajů. Doprovodí je do úchvatných koutů světa, které obyčejný smrtelník na vlastní oči nikdy v životě zřejmě neuvidí. Seriál přinese na naše televizní obrazovky v kvalitě HD zmrzlou polární divočinu, kterou možná v této její podobě uvidíme naposledy. Globální oteplení ji totiž nezvratným způsobem mění a právě v této části světa ukazuje snad nejvýrazněji, jak ničivé síly dokáže rozpoutat. Původní komentář k tomuto televiznímu cyklu čte jeden z nejznámějších a nejuznávanějších tvůrců dokumentárních snímků o přírodě, Sir David Attenborough. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (64)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na dokumentárne filmy som zaťažená od detstva. No posledné roky zažívam často rozčarovanie, keď sa z žánrového zaradenia "dokumentárny film" vykľuje trápna dokudráma alebo senzáciechtivý pseudo-dokument s ulízaným blbečkom v roli sprievodcu... TOTO je však niečo úplne iné... Dych vyrážajúci seriál plný úchvatných záberov, úžasných zvierat, neuveriteľnej prírody... Proste najkvalitnejšia klasika starých dokumentov, ale nakrútená pomocou najnovšej techniky a technológie. Vždy keď si pustím nahratú epizódu, takmer hodinu mám problém zavrieť ústa a je mi ľúto aj mrkať :-) Dokument s veľkým D. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů od BBC Earth, který jsem si ve vysoké kvalitě vychutnával. Tentokrát opravdu dlouhodobě, každý díl jsem si spíš ještě rozložil na samostatný seriál :-) Oproti sériím, které jsem shlédl dříve, se zde v každém díle probírají stejná místa a zvířata, ale v průběhu celého roku. Medvídkům ťuťuňuňu se tedy nevěnujeme v jednom díle, ale jsou postupně rozloženy mezi roční období, která jsou zima, velká zima, hodně velká zima a prasecky velká zima. Na konci každé části je pak asi desetiminutové nahlédnutí pod pokličku, jak se natáčelo, což je v tomto případě většinou také hodně zajímavé. Jeden díl (možná speciál) se věnoval globálnímu oteplování, ale opět v příjemné podobě - nehledali se viníci, spíše se popsal stav a jeho možné důsledky, pozitivní i negativní. Hodnotím trochu níže než jindy, protože tady je přece jenom hodně toho sněhu a méně variability a barviček - ale uznávám že to je jako si stěžovat u Jurského parku, že tam jsou dinosauři. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád tučňáky a tady bylo hodně tučňáků. Pár scén s nimi bylo dokonce zrecyklováno ze známějších dokumentárních BBC bratříčku. Ale to se dá lehko odpustit, pořád je to nadupané unikátními záběry. Frozen Planet je více úzce zaměřený dokument a to znamená, že je sice o něco pomalejší a stereotypnější, ale zároveň je o dost hloubavější a není to jen takové letem světem. První epizoda je klasické úvodní shrnutí a jakýsi teaser toho, co nás čeká. Následují 4 epizody věnující se 4 ročním obdobím jak na jižním, tak severním pólu a sledujeme několik vybraných zvířat, jak si jednotlivými seasons procházejí. Zbylé dva díly jsou v bluray verzi věnovány k mému překvapení lidem a rozhodně působí jako velice příjemné oživení občas mírně stereotypního focusu na zvířata. Nechybí ani eko tečka, ale v tomto případě příjemně decentně, až asertivně podaná a velice nadprůměrně informativní. A jako vždy, "behind the scenes" dovětky u každého dílu jsou ještě snad zábavnější, než dokument samotný. Borci s velkým B. ()

blare 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že póly naší země jsou jen nudná, studená místa bez umění zaujmout? Podívejte se na Frozen Planet. Všudy přítomná "nej", která David Attenborough hbitě naservíruje při každé příležitosti jen doplňují hloubku a neskutečnost záběrů života zvířat v tomto nehostinném, přesto krásném prostředí. Opět famózní podívaná, kterou si dokážu pro její krásu pouštět znova a znova! 10/10 ()

truby 

všechny recenze uživatele

Attenborough nezklame, ten už je klasikou svého žánru. U jeho dokumentů sedíte a zíráte doslova s otevřenou pusou. Čím novější tyto dokumenty jsou, tím lepší je technika, kamery a tím dechberoučtější jsou záběry. Co je u tohoto dokumentu nové, je posledních pár minut, které jsou věnovány právě tomu, jak takové záběry vznikají. A to mně vždy zajímalo, nedokázal jsem občas pochopit, jak se dá natočit detail čumáku leního medvěda, nebo jeho mláďat, aby vás medvědí matka nepozřela i s kamerou, teď už alespoň tuším jakým nebezpečím musí tým tohoto seriálu procházet, aby obyčejným smrtelníkům zprostředkoval to, co by jinak nikdy vidět nemohli. Velké plus za tuto sekci, a klobouk dolů. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama