Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Filmový štáb BBC zve diváky na speciální expedici do polárních krajů. Doprovodí je do úchvatných koutů světa, které obyčejný smrtelník na vlastní oči nikdy v životě zřejmě neuvidí. Seriál přinese na naše televizní obrazovky v kvalitě HD zmrzlou polární divočinu, kterou možná v této její podobě uvidíme naposledy. Globální oteplení ji totiž nezvratným způsobem mění a právě v této části světa ukazuje snad nejvýrazněji, jak ničivé síly dokáže rozpoutat. Původní komentář k tomuto televiznímu cyklu čte jeden z nejznámějších a nejuznávanějších tvůrců dokumentárních snímků o přírodě, Sir David Attenborough. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (64)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

V tomhle zimním,prašanovém období není nic lepšího než si pustit Zmrzlou planetu :o). Stejně jako EARTH, tak i tenhle cyklus je totálně úchvatnej. Zrychlené nebo zpomalené záběry nemají chybu. Na těchto dokumentech je asi nejlepší to, že jsou to vizuální lahůdky. Nic podobnýho natočeno není. S kým jiným než s BBC se můžeš podívat do hnízda novorozených medních ledvědů, pod led do říše lachtanů nebo do toho největšího zimního pekla k tučňákům. Hezký na tom všem je, že to má i příběh, takže to není pouze ukázka krásy přírody. V Orlických horách jsou občas podmínky stejně nehostinné jako v tomhle dokumentu,ale 40° pod nulou a brutální vítr sem tam ještě nepotkal, ani když fouká Berkvín nebo jak se ten sráč jmenuje :o) ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Pridávam sa k početnému zástupu 5 hviezdičkových hodnotení a píšem chválospevný komentár. Tento dokumentárny seriál ponúka pestrú škálu zaujímavostí, krásnych záberov, dojemných chvíľ a pútavých príbehov zo života v drsnej ľadovej prírode. Priznávam, že scény ako lovenie milého tuleňa s krásnymi nevinnými očkami tlupou nenásytných kosatiek, ma vedia vyviesť z miery, ale holt.. to je príroda... Milujem tučniaky a Attenborough je proste trieda ! ()

Reklama

Fittan 

všechny recenze uživatele

Je neskutečně skvělé co se dá s dnešní technikou natočit a musí být neskutečně skvělé to taky udělat. Tato série patří k 7 divům Přírodopisných filmů. Sir David Attenborough je již jen vrcholem ledovce. Jeho průvodcovský hlas bych nenahradil žádným dabingem ani za nic. Radši louskat titulky. Diváka čeká cca 12hodin dobrodružství v 9 dílech na místech kam se zřejmě málokdo z nás podívá. Uvidí neuvěřitelné věci a pokud bude mít štěstí na HD rozlišení na pořádné, velké TV, bude si brát na dívání vaťák, sněžnice a nanuka… ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na dokumentárne filmy som zaťažená od detstva. No posledné roky zažívam často rozčarovanie, keď sa z žánrového zaradenia "dokumentárny film" vykľuje trápna dokudráma alebo senzáciechtivý pseudo-dokument s ulízaným blbečkom v roli sprievodcu... TOTO je však niečo úplne iné... Dych vyrážajúci seriál plný úchvatných záberov, úžasných zvierat, neuveriteľnej prírody... Proste najkvalitnejšia klasika starých dokumentov, ale nakrútená pomocou najnovšej techniky a technológie. Vždy keď si pustím nahratú epizódu, takmer hodinu mám problém zavrieť ústa a je mi ľúto aj mrkať :-) Dokument s veľkým D. ()

io. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších a nejlépe udělaných dokumentů, jaké jsem kdy viděl. Kameramani a nejen ti odvedli naprosto špičkovou práci a zprostředkovali nám pohled do míst, kde se nejspíš sami nepodíváme. Snímky z ledovcových jeskyní, oceán a život pod ledovcem, příběhy místních obyvatel-medvědů, vlků, tučňáků, kosatek, mořský pavouk, šnek, řasy a ledové krystaly ... to vše bez nadsázky a bez příkras ve fascinující podívané. Kdo neviděl, může toho opravdu litovat. PS: koukejte minimálně ve full HD, jinak si pokazíte fantastický zážitek. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama