Reklama

Reklama

Song for Marion

  • Německo Song for Marion (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Arthur (Terence Stamp) je mrzutý manžel Marion (Vanessa Redgrave), která je členkou pěveckého sboru v místním domově důchodců, přestože ji stíhá závažná nemoc. Arthur považuje ale sbor za zbytečnost a opovrhuje jím kvůli Elizabeth (Genna Arterton), která vede sbor, a učí je někdy písně s nekonvenčním textem, který například obsahuje slovo "sex". Když ale Marionina nemoc začne být vážnější, Arthur se na její naléhání přihlásí do Elizabethina sboru. Zprvu má potíže přizpůsobit se nové společnosti a zvyknout si na Elizabethiny neobvyklé písně, ale postupně ho toto prostředí, které je mu zcela cizí, pomalu přivádí na cestu nalézání sebe sama a útěše k jeho zatrpklosti, kterou bude potřebovat, až bude muset žít sám bez své manželky. (Shadowspark)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (17)

santiamén 

všechny recenze uživatele

Tato neprávem opomíjená věková skupina si zaslouží lepší materiál už proto, aby nadále opomíjená nebyla. Patos, patos, tuny patosu, pořád a znovu a dokola. Začínám se cítit jako naprostý nelida, protože se zdá, že ubývá filmů, které by ve mně vyvolaly jakékoli, tvůrci žádané, emoce. Film je bohužel naprosto předvídatelný, v mých očích tudíž bezcenný. 76% považuju za nadhodnocení. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tam, kde si Hanekeho Amour chtěla vystačit s akademicky nelítostným pohledem na smrt přichází Song for Marion s láskou k životu, který může umírající cítit v posledních chvílích života. Toto dílko P. A. Williamse možná nebude bojovat o ceny na festivalech, ani místa v seznamech nejlepších filmů všech dob, dokonce ho možná někteří označí za předvídatelné, laciné a vtíravé, ale já mu jedno upřít nemůžu: Zatímco kritiky tolik milovaná Amour mě nechala naprostou chladnou,Song for Marion s výborným Terrencem Stampem a úžasnou Vanessou Redgrave mě rozesmálo i dojalo. ()

Reklama

mirushbiatch 

všechny recenze uživatele

Mozno trocha prehnane plny pocet, ale ak ma dokaze film takto dojat a bavit po celu dobu,su tam skveli herci,hl. Terrence Stamp siel jak pila,nemam dovod si neuletiet a ocenit tento maly velky film.Aaa reval som jak kreten :D A neviem,co bolo na tom az tak nerealne! Aaa konecne som zvysil po prvykrat hodnotenie... ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem měl k dispozici jen verzi se slovenskými titulky. Ne, že by to vadilo, ale občas asi něco uniklo. Jinak je to poměrně zdařilé dílo o hledání smyslu života po odchodu milované manželky hlavního hrdiny. Terapií je hudba, která navrátí i zpřetrhané svazky mezi otcem a synem. Výborná je Genna Arterton v roli Elizabeth, která obětuje svůj osobní život pro staré lidi, kteří na sklonku života nalézají radost a útěchu v hudbě. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak jo, platilo to na mě (i slza sentimentu ukápla),... přes jisté výhrady k takovým těm happy osobám, které mně však slušně vyvážil bručoun v hlavní roli, naopak typově velmi dobře snášený - a že Terence Stamp byl arcibručoun! Přes určité kvality snímku si ještě myslím, že stáří by mělo být o důstojnosti, proto dědoušci v křiváku a babky s bejskou, co zpívají, že vše je o sexu, bejby, u mě nevyvolali pobavení, ale značné rozpaky a občas i úšklebek, vtip lze rozhodně podat i jinak. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v anglickém hrabství Durham. (Terva)

Reklama

Reklama