Reklama

Reklama

Kde je láska, je i žárlivost

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Komická opera buffa pro čtyři hlasy od Giuseppe Scarlattiho /Dove e amore e gelosia/ ze zámeckého barokního divadla Státního hradu a zámku Český Krumlov. Libreto Marco Coltellini. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

tulen 

všechny recenze uživatele

Komická opera buffa pro čtyři hlasy od Giuseppe Scarlattiho /Dove e amore e gelosia/ ze zámeckého barokního divadla Státního hradu a zámku Český Krumlov. Libreto Marco Coltellini. Hrají a zpívají: K. Kněžíková, L. Máčiková, J. Březina, A. Briscein, B. Klepl a T. Kupcová. Hraje Schwarzenberský dvorní orchestr, dirigent V. Spurný. Kamera J. Malíř. Režie O. Havelka (V italském znění s titulky) ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Operní lahůdka se skvělými zpěváky, dávající možnost vidět unikátní krumlovské divadlo „v akci“. Doporučuji shlédnout i dokument, týkající se příprav inscenace a historického pozadí divadla v Krumlově a Scarlattiho opery. ()

Reklama

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Komická opera měla v barokním divadle Krumlovského zámku premiéru v červenci roku 1768.. Novodobá premiéra proběhla 9. září 2011.. Operu Dove é amore é gelosia zkomponoval Giuseppe Scarlatti na libreto Marka Coltelliniho.. Současnou podobu ji dal Ondřej Havelka.. Na závěr bych chtěl dodat : I když opery nejsou mojím šálkem, tak toto dílo se velmi vydařilo.. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Fantastická záležitost. (Obzvlášť mne potěšila Kateřina Kněžíková a její dobová variace na téma „ach, ty dnešní ženy“. Tato mladá operní diva má úžasný cit pro komické vedlejší role, podobně řádí například jako Despina v Cosí fan tutte či Blonde v Únosu ze serailu.) Něco jako tato opera buffa se skutečně jen tak nevidí a ještě dlouho neuvidí, scéna barokního divadla byla skutečně úžasná a pro mne osobně srovnatelná pouze s novým, česko-francouzským nastudováním taktéž barokního Rinalda, kde se silné a dlouhé árie odehrávaly na scéně s barokními kulisami a ve světle svíček. Toto Scarlattiho krátké dílko vřele doporučuji všem, ať už náruživým operním fandům, nebo obyčejným, opery neznalým divákům. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama