Reklama

Reklama

Adele: Živě z Royal Albert Hall

(koncert)
  • Velká Británie Adele Live at the Royal Albert Hall
Trailer
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2011, 90 min (Special Edition: 58 min)

Režie:

Paul Dugdale

Hrají:

Adele
(další profese)

Živé koncertní vystoupení božské Adele Adkins, držitelky Grammy v kategorii pop/soul. Britská zpěvačka zpívá v Royal Albert Hall v Londýně a splnila si tak svůj sen. Dne 22. září 2011 zpívala Adele v londýnské Royal Albert Hall. Byl to její splněný sen a také zlatý hřeb pro její album, nazvané '21'. Přestože podstoupila operaci hrdla, vrátila se Adele krátce poté na pódium a při příležitosti udílení cen Grammy 2012 nejen oslnila všechny přítomné svým zpěvem, ale posbírala šest ocenění, včetně kategorií Píseň roku pro její skladbu Rolling in the Deep a Album roku pro placku '21'. Každá píseň, která je na tomto albu se postupně stala hitem číslo jedna v amerických hitparádách – britští umělci v čele s Adele dobývají Ameriku. Ovšem i na domácí scéně sklidila obrovský úspěch – získala čtyři ceny Brits včetně Nejlepší britské sólo umělkyně a Nejlepšího britského alba. '21' prodalo přes čtyři milióny kopií pouze v Británii a překonalo tak 'Dark Side of the Moon' od Pink Floyd a 'Bad' Michaela Jacksona, přičemž se stalo sedmým nejlépe prodávaným albem ve Spojeném království. Tento koncert, v režii Paula Dugdalea, nabízí směs písní z alb '19' a '21'. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Bejbinka 

všechny recenze uživatele

Adele jsem nikdy nepřišla na chuť...snažila jsem se na koncert dívat nezaujatě, ale to nejde, pokud se mi prostě jako interpretka nelíbí. Zvlášť při takovém koncertě, kde jen stojí a zpívá a pak už nic. Neříkám, že neumí zpívat, to bez pochyby umí, má zajímavý hlas, ale na tom nezáleží, když vám nesedí. Občas taky bučí, jako kráva a hučí jako meluzína. Vypadá jako stará mladá, zpívá jako stará mladá a mluví jako stará mladá. Konkrétně na tomhle koncertě vypadá, jako svoje vlastní babička a ještě v pohřebních šatech. To se dá shrnout jedním slovem...NUDA. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Maximálně dokonalá emotivní záležitost. Koncert Adele v Albert Hall jsem dneska zhlédla a hlavně poslechla si podruhé. Podruhé s permanentní husí kůží, mrazem v zádech a za častého otírání si slzami zamlžených očí. Byla jsem na mnoha koncertech, ale jednou bych chtěla zažít naživo nějaký takový jako jsem mohla vidět alespoň v TV. Sice jsem si i tak připadala jako v té hale, ale věřím, že na místě to musel být pro většinu zúčastněných nejsilnější zážitek v životě. Zpěv Adele je samozřejmě bezkonkurenční, ale pro mě byl jasným vrcholem okamžik, kdy svítící displeje mobilních telefonů připomínající hvězdy se za zpěvu Make you feel my love rozsvítily na počest Amy Winehouse. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé čítať komentárové príspevky všeobecne, ale hlavne u hudobných témat. Zase sa mi potvrdzuje, je 1000 ludí, 1000 chutí. Zatial čo niekomu sa Adele páči viac v koncertnej verzii, než len v audio nahrávkach, ja mám presne opačný, a celkom vyhranený pocit. Ono by to tak ani nebolo, problém nemám s jej živým spevom, ale s tým, ako jej energia prechádza cez telo a ako sa prejavuje v pauzách medzi pesníčkami. A áno, aj to patrí k tomu, byť interpretom: Byť prirodzeným a nenarežírovaným v komunikácií s publikom, a pri spevu neopakovať rukou tie isté gestá hodinu a pól. Toto bol prvý live záznam, ktorý som s ňou videl, a bol som dosť sklamaný. Hudobne je to perfektné, milujem to. Muzikanti jedna radosť, a kamera a strich koncertu na najvyššej úrovni. Čo ma ale šokovalo, je jej ľuďský prejav. Sú dve možnosti: Buť je jej drmolenie a prehnaný smiech režijným zámerom pre vytvorenie osobitej a zaujímavej osobnosti, alebo je to jednoducho jej pravé, nezralé ja. Koniec koncou, má na to nárok. Je jednou z najmladších svetoznámych speváčok vôbec. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

It was reaaally stunning! Jej slová. Čo mám iné povedať, aby som jej to nepokazil? Už počas úplne prvých sekúnd, som nadobudol pocit spytujúci sa: prečo to pozerám až teraz?! A tie sekundy pribúdali. A stávali sa z nich minúty, na ktorých ma mrzelo len to, že do konca už ubúdajú... Čo na tom, že tak často fuckovala? A že niektoré piesne odspievala v o niečo miernejšom prevedení? Mala problémy s hlasivkami a napriek tomu tu spáchala nezabudnuteľnú show, plnú výborného spevu, hudby, charizmy, humoru a ďalších pozitívnych atribútov, o ktorých som ani nevedel, že sa dajú do jedného koncertu vtesnať. Pozrite sa na jej vek, na jej milióny predaných albumov a zohľadnite jej prístup. Chceli ste povedať niečo negatívne? Fajn, som rád, že už nechcete. // To čo pre mňa jej texty znamenajú a že s nimi prišla do môjho života vtedy kedy prišla, celý fenomén okolo nej v mojich očiach len umocňuje. A preto dúfam, že sa nikdy nezmení. Nerád by som totiž stratil tú predstavu o nej, ktorá nie je iba predstavou... ()

UniqueNett 

všechny recenze uživatele

Adele. Miluju jí nejen jako famózní zpěvačku, ale také jako osobnost. Při sledování koncertu jsem měla celou dobu husí kůži. Měla jsem pocit, jako by Adele zpívala jen pro mě, jako by v tu chvíli neexistovalo nic kolem. Naprosto se mi dostala pod kůži a kdybych mohla, dala bych těch hvězd třeba dvacet. A i to by bylo málo! Můžu jen doufat, že jí jednoho dne uslyším doopravdy live. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama