Reklama

Reklama

Hvězdy stříbrného plátna - Série 14 (2022) (série)


John Travolta (S14E11)

(epizoda)
  • Velká Británie John Travolta
Velká Británie, 2022, 43 min

Režie:

Lyndy Saville

Hrají:

John Travolta (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

O Johnu Travoltovi toho víme opravdu hodně. Že dovede pilotovat letadlo, že patří mezi scientology, že skvěle tančí a zpívá, že má rád své fanoušky. To poslední ostatně prokázal i při návštěvě filmového festivalu v Karlových Varech v roce 2013, kde se ochotně fotografoval snad se všemi, kdo o to stáli. Málokdo se zamýšlí nad tím, jak univerzálním hercem Travolta je a že své kvality prokázal právě už v Horečce sobotní noci, která ho proslavila a která u nás byla v době svého uvedení vnímána spíše jako taneční oddechový film. Dokáže si sám ze sebe udělat legraci, což je vidět na jeho skvělém výkonu v roli přitroublého gangstera Vincenta Vegy. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě jen přehlídka úspěšnějších filmů. Chybí filmové (komerční) přešlapy, chybí životní pády. Za ty samozřejmě nemohl, ale šlo by o jakési vyvážení, protože tvůrci zase jen oslavují jednu legendu, která přitom mnohokrát padla na hubu. Start měla každopádně skvostný. Touha vyjádřit se skrze tanec aneb 1977 Horečka sobotní noci, 1978 Pomáda. A Hollywood mu ležel u nohou. Následovaly dospělejší role, komediální jistotu z něj pak udělala série Kdopak to mluví (i když komerční úspěch jedničky pokračování zdaleka nezopakovala). Pak rovnou skočíme k Tarantinovi a památné roli Vincenta Vegy. Bylo to v době, kdy Travolta zase uvadal a jeho sláva šedla. Druhou polovinu 90. let pak ovšem solidně vyzobal. Dokument ale řeší pouze spolupráci s Johnem Woo, vynechává Michaela či výborná dramata Město šílenců, Barvy moci nebo Generálovu dceru (i pozdější Píseň lásky samotářky), aby se věnoval děravé akční pohádce Swordfish. Jeho posledních dvacet let se nese ve znamení průměru, Travolta se přesto nebál odvážných tahů: v Hairspray je nutno ocenit jeho kuráž, s níž si krade každou scénu pro sebe. Obecně škoda, že pánové publicisté hovoří o tom, jak milují tu nebo tamtu scénu, ovšem my ji nevidíme. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehlídka hercových filmů. Jako jeden z mála měl štěstí na výběr filmů, které se staly kultovními. Ale o Travoltovy byly natočeny lepší dokumey s větším záběrem o jeho soukromém životě a pádech. Dokument na České televizi Artu. ()

Reklama

Reklama