Reklama

Reklama

Ze Sydney do Tokia: Jakkoli

(seriál)
  • Velká Británie Charley Boorman: Sydney to Tokyo by Any Means

Obsahy(1)

Anglický dobrodruh Charley Boorman proslul cestováním na motorce po Evropě, Asii a Africe s hercem Ewanem McGregorem. Tentokrát se bez svého hvězdného přítele pokouší dostat ze Sydney na sever přes Tichomoří (Austrálii, Papuu Novou Guineu, Indonésii, Filipíny a Taiwan) a nakonec dorazit do Tokia v Japonsku. Tentokrát však Charley neabsolvuje svoji cestu jen na motorce, ale využije místní dopravní prostředky a místní znalosti. Doprovázet ho bude skupina místních, kteří mu během putování pomohou vyhledat jedinečné příběhy a osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

milford 

všechny recenze uživatele

Z Irska do Sydney bylo pojaté trošku jinak, dle mého lépe - hlavně co se týče použitých dopravních prostředků. Zde to už všechno táhne Charlie a byť jako jedinec funguje skvěle, přijde mi lepší když se do toho nenuceně zapojují i ostatní členové štábu, kteří jedou s celou štreku s ním. Ale hlavní cíl - přiblížit atmosféru jednotlivých zemí a kultur funguje na výbornou, ale na pár místech mi to přešlo zdlouhavé a nudné (především druhý a třetí díl). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Charley Boorman se opět vydává na cestu, tentokrát do východní Asie, se skromnějším štábem, bez vlastního motocyklu a svého parťáka Ewana. Všechny změny výsledné dílo značně ovlivňují, a to spíše ku prospěchu. Kupříkladu absence Ewana napomáhá většímu odklonu od reality show k opravdovému cestopisu, a ubírá i trochu toho narcismu a pseudofilosofického mudrování. Zároveň umožňuje dát více prostoru jiným postavám, v tomto případě jednoduše lidem, se kterými se Charlie na své cestě setkává. A zcela jistě se odrazila i na finanční stránce projektu, což paradoxně přináší zejména jeho větší hutnost a odkázanost na místní. Bez zajímavosti není ani fakt, že přestože je trasa tentokrát absolvována více dopravními prostředky, dostala fascinace světem motocyklů mnohem více prostoru. Jedná se o hlavní dopravní prostředek většiny míst, kam se vypravíme a Charlie vyzkouší opravdu spoustu různých typů. Takže kdo měl rád tento podtext u série Long Way, nebude zklamán. ()

Reklama

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Charley je sympaťák, vtipálek a dobře se na něj kouká. To, že cestopis není jenom o ježdění na motorkách (i když jich za celou cestu vyzkoušl opravdu hodně) je pro mě jenom plus (ne, že bych tedy jeho cesty s Ewanem nesledovala). Jsem ráda, že se člověk podívá jak se mění etnické složení od Austrálie po Japonsko, různé zvyky a tradice, krajina, ale zároveň je cestopis odlehčený o spousty klasických informací, které se dají najít v jakémkoli normálním dokumentu či na internetu. Osvěžující pořad! ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy se mi zatím stalo, že by mě nějaký cestopisný seriál takhle zaujal abych se netrpělivě těšil na nové díly. Charley Boorman v tomto "road movie" na vlastní pěst tentokrát necestuje s kamarádem Ewanem McGregorem, ale sám o sobě je ne-li větší sympaťák než Ewan. Charleyho putování exotickými zeměmi (mezi Sydney a Tokyem) bylo plné exotických zážitků, někdy i dobrodružné a hlavně nesmírně poutavé (viz. má závislost na tomto pořadu). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Snad ještě nadupanější cesta, která je sice kratší vzdáleností, ale za to je nabitá zážitky totálně k prasknutí a ani hodinová stopáž snad skoro nestačí. Cením daleko větší focus na informační hodnotu a kontakt s lidmi. To se ale nakonec ukázalo být dvojsečnou zbraní, protože mi ve finále pojetí téhle série sedlo o fous méně. Štáb tentokrát není skoro vidět a osobní rovina samotného cestování a řešení různých problémů prakticky vymizela. Kde první série Any Means působila více jako nadšenecký buddy trip dobrodruha Charleyho a producenta Russe, pokračování je zase více... no jako BBC dokument. Obsahově stále maximálně nabitý, ale již ne tak bezprostřední co se ústřední party týče a Claudio, dvorní kameraman známý již z Long Way Round, tu na rozdíl od Russe není skoro vidět. Samotné cestování ustoupilo zlehka do pozadí a zaměřené je to spíše na vnější svět a jednotlivé "atrakce." které Charley navštíví. Tady samozřejmě záleží na preferencích, ale mně osobně sedla více ta druhá varianta. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno