Reklama

Reklama

Národní klenoty - Série 1 (2012) (série)


Český Krumlov - od řeky k nebesům (S01E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Město Český Krumlov leží na březích Vltavy kolem původně gotického hradu. Přes další stavby z jiných období zůstalo spolu s komplexem hradu a zámku jedinečným příkladem středověkého města střední Evropy. Jeho architektonické bohatství je nedotčené více než pět století. Rezervace zahrnuje přes 300 gotických a renesančních budov. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

honza.kuzel

všechny recenze uživatele

Krásně udělaný dokument jednoho z nejkrásnějších měst, které jsem (ikdyž zatím jen jednou a na pár dní) navštívil. A možná že i jednoho z nejkrásnějších vůbec. I mne nesympatický Táborský je zde celkem sympatický a dobře do dokumentu zapadá. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože z úvodního dílu zažívám samovolný únik potenciálních bílých géniů z mé nejoblíbenější oblasti mého těla, tak mě napadlo během sledování několik věcí, které by vystřelily divácký zážitek ještě výš. Zejména by stálo za to v úvodu ukázat na mapě, o jakém městě je řeč. Zatím se chytám, ale letmo jsem zahlédl Prahu, takže se trošku bojím, o jakých osadách budou pojednávat další díly. Úplně boží by poté bylo, kdyby tvůrci v momentech, kdy hovoří o odhadované historické podobě příslušné stavby, tuto stavbu ukázat, jak vypadala. Předpokládám, že na toto už nezbyl z kapes daňových poplatníků rozpočet. Jinak jsem chrochtal blahem. Český Krumlov je úplně přenádherné město se zajímavou historií (jak jsem se přiučil). Tam se zřejmě v budoucnu vydám podívat na vlastní oči. Za 25 minut mě tvůrci nalákali více než dostatečně. Chválím i velmi příjemné kompletní zpracování. Moc se mi líbí záběry, hudba i skvěle padnoucí Mirek Táborský. Pořádná slast, je tahle naše vlast. [83 %] ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama