Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sváteční slovo je promluva zajímavé osobnosti, která má co říct k aktuálním problémům dneška a přitom respektuje křesťanský (tedy tradičně evropský) hodnotový žebříček. Má vytvářet prostor pro zamyšlení, má otevírat morálního rozměr naší existence a hledat ho v každodenním snažení. Promluvy jsou tematicky orientovány zejména na oblast mezilidských vztahů, charitativních aktivit, hodnotových měřítek, osobní odpovědnosti jedince apod. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Byť neznaboh a velká hříšnice:-), vím, že nás *Něco* přesahuje a také věřím ve šťastné shledání s mými blízkými. Vážím si chytrých a vzdělaných lidí, kteří patří ke kulturní elitě národa, proto nepřepínám, když v TV běží slovo sváteční. Naopak, někdy záměrně přepnu z veřejnoprávních medií na TV Noe, naladím radio Proglas..nějak mi to zklidní duši. Jsem si vědoma všech excesů, které se ve jménu víry a náboženského fanatismu napáchaly a stále páchají, ale alespoň v našich zeměpisných šířkách by úplně postačilo "Patero" a více slušnosti, skromnosti a zdravého rozumu. Jak jsem po roce pobytu na čsfd zaznamenala, zupáckých frustrátů, nesnášenlivosti a tuposti je i zde, na tak malém prostoru, nepřehlédnutelně. Sociologický vzorek lidské ubohosti, malosti a omezenosti, který nejspíš koresponduje s nastavením lidské společností obecně. Takže žádné novum, protože skvělých, laskavých a moudrých lidí je tu víc jak požehnaně :)! Většinou jim nechybí nadhled a je s nimi legrace. ()

Honza__St. odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi výjimečně se tam může najít aspoň trochu zajímavá věc, ale v drtivé většině případů jde jen o nesmyslné bláboly (a samozřejmě v barvách černoprdelníků a pravdoláskařů). Spoustu z těch, co se tam "intelektuálně" ukájeli, měli po jejich svátečním slovu rovnou odvézt do Bohnic nebo Černovic, podle toho, kam to měli blíž. Ať si říká kdo chce co chce o socialistické Nedělní chvilce poezie, ale i to horší z ní byl klenot v porovnání s tímhle. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Je neskutečné, jak na pětiminutový pořad pro křesťany (upozorňuji některé neznalce, že katolíci jsou součástí křesťanů, mezi které patří třeba i adventisté, husité, jednota bratrská, apod.) můžou někteří tak plivat. Proč se na to díváte? Že jsme pohanský stát neznamená, že když naše kultura stojí na křesťanských kořenech, máme na tuto skutečnost zapomínat. Kvalita pořadu je věcí sama o sobě, každý z hostů si řekne své, někomu to sedí, jinému ne. Každopádně všechna čest veřejnoprávní televizi, že takový pořad vysílá. ()

jenina 

všechny recenze uživatele

"Co si myslí ploštice? Každý má nějaký názor, já například smrdím." Volná parafráze Čapkova citátu. Tolik k některým názorům zde. I v tomhle sekulárním státě žijí věřící lidé, a projevovat pohoršení nad tím, že na druhém programu české televize je jim věnováno něco málo času, navíc jeden den v týdnu, je prostě podivné. ()

Peddro 

všechny recenze uživatele

Jsem ateista, ale zároveň konzervativec, tudíž mám ve hluboké úctě židovsko - křesťansko- antické hodnoty, na kterých byla vybudována západní civilizace. Jsem krajně znepokojen dnešními progresivistickými liberály, kteří chtějí tyto základy zničit. Příčí se mi ideologové, kteří vše konzervativní označují za přežitek. Je třeba víc pořadů, které budou hájit konzervativní hodnoty. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama