Reklama

Reklama

Kdo přežije - Jižní Pacifik

(série)
  • USA South Pacific
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Obsahy(1)

Dvacátá třetí sezóna se opět natáčela na ostrově Upolu v souostroví Samoa. Osmnáct odvážných trosečníků je rozřazeno do dvou kmenů – červeného Savaii a modrého Upolu. Mezi těmito soutěžícími jsou i dva hvězdní hráči z předešlých sérií. Můžeme se těšit na soutěže o imunitu a odměny. Posledních dvanáct soutěžících se sloučí do kmene Te Tuna a od této chvíle hraje každý sám za sebe. Vítěz této soutěže si odnese milión dolarů a titul „Poslední trosečník“. (Deco.20)

(více)

Recenze (79)

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série je sama o sobě slušná. Fanoušci Survivora už jsou zblblí a jakmile to nemá 16 blindsidů, není to podle nich dobrá sezóna. Série jako tato a i ta minulá jsou ale rovněž důležité! Je potřeba, aby ta soutěž byla průhledná. Aby skutečně někdy aliance vydržely. Aby divák nenabyl pocit, že veškerý průběh je vlastně hra na náhodu. Takový dojem jsem měl naopak z těch sérií plných zrad a podrazů. Že to prostě dotáhne do konce ten, kdo má štěstí a podraz se mu vyhne. Zde i v minulé řadě to dotáhli do vítězného konce ti, kteří si tuto pozici skutečně od začátku budovali nejlépe. I blindsidy se přejí a konkrétně já jsem rád, když rozumím tomu, proč někoho vyhodili a je to pro mě klíčové k tomu, abych téhle reality show důvěřoval. Ozzy a Coach jsou nejdůležitější postavy téhle sezóny, ale i mimo nich je tu celá řada pozoruhodných postav, zejména Cochran a Brandon. Ale také tři velmi inteligentní lidé, kteří se tak trochu báli něco podnikat, ale potenciál měli velký - Sophie, Jim a Albert. To je na jednu sezónu poměrně velké množství zajímavých charakterů, není to jako minule, kdy kromě Bostona Roba a Russela zbýval pouze Phillip.. Bohužel South Pacific je šíleně zamořený náboženstvím, který sem přitáhli hlavně Brandon a Coach a v některých fázích je to až nechutné. Dále je čím dál tím průhlednější, jakým stylem CBS stříhá díly i upoutávky, takže je relativně snadné odhadnout, co se stane. Mám pocit, že je stále méně a méně záběrů z života kempu, že se vlastně jen soutěží, pár záběrů na moře a kmenovka. Mám čím dál tím větší pocit, že toho o spoustu přicházím, což mi často potvrdí díly A Closer Look. Vadí mi, že se CBS snaží za každých okolností dělat z vyloučení drama, i když je to jasné. Vždycky některá z postav řekne, že by vlastně mohla volit i někoho jiného, i když je to nesmysl a nakonec tak samozřejmě nevolí. Skoro to vypadá, jakoby tyhle řeči od nich CBS vymáhala. Dále zde byla opravdu očividná snaha dostat Ozzyho hodně daleko, jednak díky institutu Redemption Islandu, tak kvůli tomu, že mu podsouvali soutěže na tělo (včetně dvou, které suverénně vyhrál v Cook Islands). Čím dál víc je ze Survivora cítit umělost (viz 14. díl a stojan s imunitou po Jeffově pravici před samotnou soutěží), ale je to samozřejmě pořád velká zábava. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery: Aneb další série, kdy kmen, kterému jsem fandila, je celkově vyhlazen hned po sloučení. Ale byla to pro mě první série, u které jsem si vyloženě trhala vlasy na hlavě při soutěžích a kdy jsem skákala na židli metr vysoko, když vyhrál můj oblíbenec, jo, řeč je pochopitelně o Ozzym. Div jsem nezačala zoufale mlátit hlavou o klávesnici, když se mu podařilo prohrát se Sophii, která mi nehorázně lezla na nervy a vítězství jsem jí teda opravdu nepřála. To už snad radši tomu Coachovi. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem si takhle jednou uvědomil, že už jsem velmi dlouho neviděl nějakého toho survivora, tak jsem si dal takovou příjemnou devíti hodinovku. Série to byla poměrně zajímavá, jinak bych sledování rozprostřel do mnohem více dní. Pokud se nechcete připravit o pár spoilerů, tak je ve vašem nejlepším zájmu přestat číst. Hrozně mě zklamala především vítězka. Hnusná arogantní pokrytecká a hrozně egocentrická čůza si dle mého úsudku vítězství nezasloužila. Vést se celou dobu na něčích zádech a ukrývat se v pozadí jen proto, že si sedla ve správný den ke správnému ohništi se mi jako příliš záslužný čin nejeví. Hrát si poté před porotou na nevinného ublíženého upřímného uplakaného chudáčka, tohle vítězové nedělají. Dle mého názoru si ze třech finalistů zasloužil vítězství psychopat Benjamin. Ani omylem nevěřím, že je takový magor a debil, za jakého se snaží sám sebe prezentovat. Myslím si, že celou dobu si byl moc dobře vědom toho, jaké sviňárny páchá, ale s tím, jak byly rozdány karty se nic jiného hrát nedalo. Mnohem lépe takticky vybaven byl tým Ozzyho. Bohužel udělal jednu zásadní chybu, když postavili taktiku na zakomlexovaném uplakánkovi a jeden po druhým zaslouženě soutěž opouštěli. Nejvíc ze všech jsem přál výhru Ozzymu. Ten je arogantní sice také jako prase, ale alespoň je to trošku opodstatněná arogance. Celá hra se však na fyzičce postavit nedá a Ozzy nepředvedl jediný rozumný taktický tah. V podstatě to pro něj byla taková pohodová dovolená. Jinak takové ty zbytečné postavičky, které mě v soutěži pravidelně nepopsatelně serou povypadávaly hned z kraje, takže se mi celkem příjemně koukalo. Jinak se mi strašně líbilo, jakou si Benjamin vybudoval poslušnou sektičku, díky které úspěšně manipuloval celou soutěž se svým kmenem. Nejvíce mě fascinoval samotný synovec nejlepšího a nejzákeřnějšího hráče v historii pořadu, který se tedy příliš nepostrýcoval. Ten mě bavil ohromně, a proto půjdu s hodnocením poměrně vysoko. Celá série je sice hrozně přímočará a kromě minima zvratů a prezentaci Ozzyho fyzičky toho k vidění opravdu mnoho zajímavého není. Je to ovšem celkem velká legrace. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje Spoilery-TV/// Soutěžící 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: pro mě jednoznačně Ozzy a jeho nepřemožitelnost, výrazným soutěžícím byl i Cochran, Ozzyho kmen byl rozhodně zajímavější MÍNUS: a naopak Coachův kmen měl poměrně nalajnovaný průběh, který mě moc nebavil. /// Shrnutí: Je opravdu příjemné, že se nám tento soutěžní pořad vrátil na obrazovky. O návykové sledování pěti částí naráz nebude nouze, co na to bude říkat zkouškové ve škole se raději neptám. Přes moji natěšenost se ale nedá říct, že by tato řada byla skvělá. Je poměrně standardní. Osvěžením je dvojice navrátilců, méně příjemné a překvapivé je závěrečně vyřazování a finále./// Celkem 68%/// ()

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: V této sérii se mi Coach konečně zalíbil. K jeho rannímu cvičení Taichi bych se s radostí přidala. Aliance pěti opravdu vydržela do konce. S vítězem jsem naprosto spokojená, co se týče Ozzyho, jasně že mu fandím, je to fakt borec, ale musím hodně zavírat oči před jeho namyšleností. S vírou to v téhle sezoně fakt přeháněli, hlavně Coach, kterému jsem to ani nevěřila. Jestli Survivor Brandonovi pomohl stát se lepším člověkem, jsem ráda, ale stejně je mou nejméně oblíbenou osobou v Jižním Pacifiku. Po 23 sezonách konstatuji, že už to začíná být nuda a, že jedu dál jen ze setrvačnosti (stejně jak to bylo třeba u HIMYM). ()

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama