Reklama

Reklama

Peklo na talíři

(pořad)

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Roman Vaněk předkládá důkazy o tom, že nejíme to, co si myslíme, a že to jíme, protože nemyslíme. Některé díly jsou velmi zajímavé (skryté cukry), jiné nechutné (grónská E-pomazánka), vtipné („candle sauce“ :) či tragické („Sperma von Wassermann“), a drtivá většina v člověku vyvolává dojem, že pokoušet se jíst zdravě, v Čechách znamená umřít hlady. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Vaňka, flíčka, či karikaturu na medvídka mývala, jak je libo, mám celkem rád a s jeho názory se ztotožňuji, taky kdo by chtěl žrát hovno obalené v nekvalitním cukru a ještě šizené na gramáži, ne? Ovšem za jeho hysterické stahy mimických svalů a excentrické výkřiky hodné Horsta Fuchse, doprovázející mnohdy očividné a tedy nepřekvapující sdělení, musím s michelinem dolů. Za výraz ŠMAKULÁDA, ze kterého mi na svalu prdelním naskakují puchýře jak filcky a filcky jak motokáry, jsem nucen Vaňka zkrátit ještě o druhou mišelinku a to i přesto, že facku, vyhánějící z rypáku pavouky na lyžích, by zasloužili především výrobci a jiní vychcánci, kteří si nás pletou se silážní jámou a kontejnerem na netříděný odpad. Zkrátka mě nenapadlo, že se amarounů dožiji v reálném životě, takže se stylovým kruci prdel a do psích náušnic loučím a těším se na shledanou u žrádla k žrádlu. ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Jasně, stručně a výstižně. Tak by se dalo shrnout heslo tohohle 3-5 minutového pořadu, kterým provází šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. Ten vtipnou formou rozebírá jednak kulturu stolování, obsluhování, vaření, ale také složení některých potravin, které lze zakoupit v českých supermarketech. Zejména doporučuji díly o mražené šunkové pizze, grónské pomazánce a kečupech :D ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jasně, strefovat se do ošizenejch potravin je jednoduchý jak přeprání devadesátiletýho stařečka. Vaněk není sám, kdo to ví, stačí třeba jen všechny ty spotřebitelský testy jako přílohy v novinách a podobně. Lidi se pohorší, znechutí, zanadávají si a zasmějí, hnusný konzervy si nekoupí, ale u dalších potravin na složení radši moc nekoukají, aby se nemuseli vzdát chutného vlašského salátku. Nicméně čistě z diváckýho hlediska nemám námitek. Vaněk je sympaťák, co pro vtipnou prupovídku nejde daleko, je to zajímavý a člověk se dozví spoustu užitečnejch novinek. Jako například, že polovina sortimentu v hypermarketech je zdravotně závadná. Koukat se na tohle mě vyloženě baví, hlavně když u toho vařím. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, na těch pár úvodních dílů jsem se kouknul s asi tříletým zpožděním od odvysílání, i tak mně přijde, že i na tu dobu bylo zbytečné rozebírat všechno dopodrobna v téměř osmdesáti dílech, když prosté sdělení pořadu - "nejezte sračky, nekupujte sračky, čtěte etikety" - je jasné asi po třech dílech. Není nutné - a dle mého ani nebylo tehdy - pohoršovat se nad tím, že v utopencích za 15 korun jsou čtyři procenta masa nebo nad faktem, že výrobek za 5 korun nadepsaný "Tesco value cocoa bar" není čokoláda. Navíc jeho osoba a jeho způsob vedení pořadu se mi také nezamlouval... 20% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
  • Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)
  • Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)

Reklama

Reklama