Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad Postřehy odjinud vysílá veřejnoprávní kanál od ledna 1999. Jde o společný projekt České televize a Českého rozhlasu, na kterém participují redaktoři obou státních médií. Relace je vysílána ve formě televizních fejetonů zahraničních zpravodajů, kteří působí v daných zemích EU a snaží se divákům přiblížit zvyky tamních lidí či zajímavosti z jejich každodenního života. (Paity)

(více)

Recenze (23)

topi80 

všechny recenze uživatele

Dneska se tomu člověk musí smát. Zpravodajové ČT a ČRo nám ukazují velký svět, kde je všechno správně a jehož my budeme brzy součástí. Problémy s multikulturním soužitím v daných městech byly ještě pod pokličkou a my vyhlíželi světlé zítřky s eurosojuzem na věčné časy, zatímco nás čekala cesta do neomarxistického marasmu. Nostalgie po naivitě a optimismu :-D ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně dobrá vycpávka hluchých míst mezi vysílanými pořady České televize. V několika minutách je divákovi příjemným způsobem představeno nějaké místo nějaké země, obvykle prostřednictvím místní zajímavosti nebo zvyklosti. Uvítal bych více zemí a více měst, někdy trochu méně turistické destinace. Formát je nicméně moc dobrý. ()

Reklama

Aleix 

všechny recenze uživatele

Je velmi zajímavé hodnotit tento pořad v době ,kdy se již nenatáčí a vysílají se postřehy ze zemí z devadesátých let. Někdy ,až úsměvně jak si protagonisté představovali hladký běh společné evropy ( brexit ,hospodářské krize, migranství ). Určitá nostalgie z bezstarostnosti na mě vždy dýchne ,když vidím záběry z Bruselu o ,kterém se nemluví jen se souvislostí s Europarlamentem ,ale o městu takovém. Vtipy o škodovkáv v Británii nebo obavy švédů o vstupu východoevropských zemí do EU a masovým zaplavením tamnějšícho pracovního trhu. ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

Postřehy odjinud - Polsko očima Miroslava Karase - Rybářský sen - osobně si myslím, že tento film nemusel být na festivalu MFOF 2014. Né, že by to byl špatný pořad, ale pro svoje zaměření by se hodil lepší cestopis, který třeba nebyl odvysílaný na ČT. Hodnotím pouze tento díl ***. Shlédnuto v rámci MFOF 2014 v Opavě. ()

e-pilot 

všechny recenze uživatele

"Polsko očima Miroslava Karase" ***, "Provence očima Jana Šmída" ****, "Itálie očima Milana Fridricha" ***, "Skandinávie očima Tomáše Sniegoně" ****, "Turecko očima Milana Fridricha" ???, "Korsika očima Jana Šmída" ***, "Irsko očima Petra Voldána" ****, "Neznámá Francie očima Jana Šmída" ***, "Švédsko očima Tomáše Sniegoně" ***, "Španělsko očima Jaroslava Skalického" ***. Pořady běžely paralelně s "Postřehy Karla Kyncla", který - při porovnání s nimi - pokaždé, kromě poučení, myslel také na špetku toho humoru. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama