Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadné mimozemské lodě dosedají v Tichém oceánu a začínají válku o Zemi. Jedinou lodí, která je může zastavit je posádka lodi Iowa. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zábavný válečný mockbuster a není těžké uhodnout k jakému snímku. Kupodivu jako tradičně očekávaná hrůza to zase až tak není. Scénář vyznívá jako by byl psán spíše pro komiks, i když ty rádoby dlouhé věty v některých dialozích jsou opět přehnané a přirozeně nelogické. Speciální efekty ryze televizní avšak vcelku přijatelné. Celkově to působí pochopitelně směšně, ale zábava je prostě zábava. Pro TV jako levnější varianta velkorozpočtového bijáku tento snímek zcela postačí. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Americké válečné lodě jsou příšerné béčko od Asylum. Z počátku se tváří jako válečný nízkorozpočtový film ve stylu JAG. Ovšem brzy se začne měnit ve válečné sci-fi s neviditelnými korejskými loděmi, aby v půli filmu si divák uvědomil, že to nejsou Korejci, nýbrž vetřelci z Vesmíru. Kdyby alespoň ty digitální triky byly parádní, jenže ony jsou opravdu příšerné. Tohle dělal nějaký ajťák amatér. Stejné je to i se samotným příběhem, který je kravina a ještě začíná být brzy nudný. Jediná loď, která může vetřelce z Vesmíru zastavit, je 75 let stará a technicky připomíná tu ponorku z PERISKOP NAHORU A DOLŮ. Nepochopitelný je i voják, který má tělo z 95% ohořelé. Ještě před smrtí mluví úplně plynně a pak najednou umře. Možná se udusil tím nánosem ropy, kterou mu dali na obličej, jenž měla představovat popáleniny... :D Hereckým obsazením to také není nijak chvalné, ačkoliv Carl Weatherse coby Apolla Creeda nechápu, že do této tragédie šel. A tak nezbývá jedině tak pochválit tu kozatou kudrnatou zrzku, protože to ostatní na celém filmu je fakt velice ubohé. [262. hodnocení, 23. komentář, 21%, 447. nejhorší film] ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Korejci maj ňáký divný dyzajnéry.“ Další ultra nepovedená kopie úspěšného áčkového filmu, tentokrát o emzácích na moři. Začnu od nejhoršího a tím jsou asi efekty, které jsou hodně ošklivé, obzvlášť mimozemšťani jsou vysloveně k smíchu. Hned po efektech následuje režie, která je naprosto bez invence, nepokouší se o žádnou nadsázku, i když je trochu znát snaha o bombastičnost áčkových spektáklů, ta se ale míjí účinkem. Doslova úděsné jsou opakující se scény, typu výstřel z kanónu a dopad do vody, které jsou v celém filmu možná i dvacetkrát. Herci se asi snaží, ale scénář je tady na vodě. Sledování navíc hrozně ztěžuje zmatečnost scén, kdy divák neví, co kdy, odkud a jak útočí. Alespoň záběry na tu bitevní loď vypadají pěkně a kapitán hraný Peeblesem se docela snaží. ()

moviefan4 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach to zase bola srajda. Toto sa Asylumu vôbec nepodarilo a už ozaj pochybujem o ich schopnosti natočiť film, ktorý by ma bavil. Vo filme nebol ani náznak zábavi, iba neustále kecanie a keď sa aj niečo dialo stálo to za hovno. Hnusné až neherecké výkoni čo tu boli, boli k smechu a na plač. Hudba bola úplne nanič. A vyzuálna stránka ,,filmu,,?? Prosim pekne žiadna tu nebola. Tá snaha o ktorú sa snažili im velmi nevyšla. A asylumu musim zatlieskať že sa naučili robiť s greenscreenom.👏👏👎 ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Zlí a vychytralí mimozemšťané se chystají obsadit Zemi. Hnusné levitující příšerky, co vypadají jak přefouklé medúzy, si usmyslely, že nejlepší metodou bude vyprovokovat světový jaderný konflikt tím, že útoky pod falešnou vlajkou proti sobě poštvou USA a jejich největšího věřitele, tedy Čínu. Na štěstí se do rodícího konfliktu vloží i válečná loď Iowa, jejíž kapitán je nejen černý, ale dokonce i vychytralý, a to jako jelen. Takže po nervydrásajícím ději nakonec vše dobře dopadne. Sláva. ---- Vědecko-technický pokrok nezastavíš, a tak i společnost Asylum letos upgradovala své počítače, takže její grafické programy teď, místo MS-Dosu, běží na platformě Windows 95! Efektům to velmi prospělo, proto 3x bravo Asylum! ----- Je na místě udělit 90 %. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film byl pojat jako tzv. mockbuster k americkému velkofilmu pod originálním názvem Battleship (2012). Z toho důvodu zprvu nesl i podobný název American Battleship. Studio Universal se proto rozhodlo společnost Asylum zažalovat za porušování autorských práv. Výsledkem soudní pře byla nejen změna názvu na American Warships, ale také změna plakátů a obalů digitálních nosičů, aby co nejméně připomínaly velkofilm od Universalu. (JP84)

Reklama

Reklama