Reklama

Reklama

Killing Joke, The

Krátkometrážní / Akční / Horor / Thriller
Argentina, 2011, 16 min

Obsahy(1)

Mladá žena v červených šatech nalezne na jedné z opuštěných ulic Buenos Aires zabalenou krabici s mašlí a červeným balónkem. Poté co na ni „vybafne“ překvapení v podobě (Jack In The Box) vystrašená žena sedá do auta a z místa odjíždí. Jenomže tím její trable nekončí! Zlo v podobě ďábelského klauna ji pronásleduje až na nedaleké vrakoviště, kde se začne teror ještě více stupňovat… (SOLOM.)

(více)

Recenze (7)

anais 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavou úvahou nad tím, jak se dá pracovat s atmosférou filmu. Tvůrci si vystačili s několika archetypy, které jsou tak šikovně poskládané, že není potřeba spřádat smysluplnější děj. Křehká osamělá dívka v červených šatičkách v prorezavělé industriální oblasti. Červený balónek. Klaun jako nositel zla. A všechno to funguje tak jak má - vyvolává strach a další emoce, byť je to "pouze" aditivně poslepované jedno k druhému. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Práce s atmosférou je zde opravdu vysoko, byť snímek nějaký děj extra nemá. Umocněná hudbou, prostředím, kamerou a v neposlední řadě herci, jelikož klaun byl skvělý. Velké překvapení a záverečný záběr až poetický. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slušný krátkometrážní kousek z prostředí Buenos Aires, ve kterém se objeví nejen klasický „vtípek“ v podobě nastrčeného „Jacka v krabici“, ale především se následně žena v červených šatech stane obětí teroru ze strany ďábelského klauna. To vše je zachyceno celkem zručně na dvě kamery, podkresleno slušným hudebním i zvukovým doprovodem a opravdu ďábelsky vyhlížejícím klaunem. Postupné stupňování strachu se rovněž povedlo – jen škoda že to skončilo hlavně u střelných zbraní – uvítal bych nějaký ten krvavý masakr… ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

TO sa mi páčilo. Slečinka je ohrozovaná neznámou (?) silou a všetko to vyústi do finále, ktoré nieje jednoznačné. Chcem ešte potľapkať po pleci tvorcov ( castingových režisérov ) za to, akú herečku zvolili. Jej výraz tváre pri bezradnosti ma privádzal do stavu, že tam rovno vbehnem a pomôžem. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kamera i zvuková stopa je na výbornou. Klaun je takovej obyčejnej. Stejně jako pointa celýho filmu. Zase o jednu buchtu s COULROFOBIÍ víc. ( Řecké slovo: koulron znamená chůdy. Kolobathristes je ten co chodí na chůdách a to kdysi bývali především klauni. Uvedená fobie tady představuje chorobný strach z klaunů ). Není to špatný, ale nátlak klauna ( killing joke ) mohl být ještě drsnější. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama